Koti Uutisia Pohjoismaat Tanskalaiset ja ruotsalaiset haluavat pohjoismaisen unionin

Tanskalaiset ja ruotsalaiset haluavat pohjoismaisen unionin

3

Tuore mielipidetutkimus osoittaa, että joka toinen tutkimukseen osallistunut tanskalainen ja norjalainen valitsisi mieluummin pohjoismaisen unionin kuin EU:n, mikäli he saisivat asiasta päättää. Näin kirjoittaa Aftonbladet. Mielipidemittaus julkaistiin norjalaisessa Klassekampen-lehdessä.

Tutkimuksessa kysyttiin, kumpaa politiikkaa he pitäisivät parempana; valitsisivatko norjalaiset nykyisen EES-sopimuksen ja tanskalaiset ja ruotsalaiset EU:n vai pohjoismaisen liittouman, jonka jäsenvaltiot toteuttaisivat monilla osa-alueilla yhtenäistä politiikkaa? Ruotsalaisista 47 prosenttia ja norjalaisista 45 prosenttia valitsi pohjoismaisen liittouman, ja luvut EU:n puolesta olivat 32 ja 36 prosenttia. Loput rastittivat vaihtoehdon “En osaa sanoa”.

Koska Norja ei ole EU:n jäsen, norjalaiset vastaajat saivat oman vaihtoehtonsa vastauksiin. 52 prosenttia vastasi Norjan nykyisen EU:n kanssa solmitun EES-sopimuksen olevan parhain vaihtoehto, ja 31 prosenttia lähtisi mukaan pohjoismaiseen unioniin. Vain 10 prosenttia kyselyyn vastanneista norjalaisista haluaa EU:n jäseneksi.

Pohjoismainen liittouma täsmennettiin tutkimuksessa kattamaan Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin. Tähän mittaukseen suomalaisia tai islantilaisia ei otettu mukaan.

Lähde: Nordfront

3 KOMMENTIT

  1. En ihmettele ettei suomea otettu mukaan, maassa on hallituksen ja rahaeliitin kontrolloma gallupverkosto (suomen gallup,libera etc.), joten objektiivista tulosta ei ole saatavilla.
    Tuo olisi kyllä mahtava juttu, pohjoismainen yhteisö, omilla ehdoilla käytäisiin kauppaa eu:n ja muiden maiden kanssa sekä keskenään.
    Norjan kyllä pitäisi ottaa joniinlainen pesäero natoon, koska sen jäsennyys on oiva kiristyskeino, toki sama koskee islantia ja tanskaa.

  2. Pohjolan valtioliitto, siinä lipussa koreilisi (((tähtien))) sijaan komeita riimuja.

  3. Liian hyvää ollakseen totta, vaan ehkäpä sittenkin jonakin päivänä…

    Norja tulisi olemaan energiavarantojensa takia erittäin tärkeä jäsen ja suomalainen paukapäisyys Jukolan Jussi-asenteineen oiva suunnannäyttäjä. “Alussa oli suo, kuokka ja Jussi…”

Comments are closed.