Koti Uutisia Tänään poliisi valvoo tehostetusti suomalaisia Porissa

Tänään poliisi valvoo tehostetusti suomalaisia Porissa

7

Viime viikonloppuna Vastarintaliike järjesti katupartiointia usealla eri paikkakunnalla. Pori oli yksi niistä paikkakunnista, joissa partiointia järjestettiin. Tänään Porin poliisi aikoo valvoa tehostetusti porukoissa liikkuvia suomalaisia.

UK_Poliisi

Porin poliisi kertoi tuoreeltaan suhtautuvansa kansalaisten katupartiointiin jyrkän kielteisesti. Apulaispoliisipäällikkö Timo Vuola kertoi Satakunnan Kansalle, ettei partioinnille ole mitään tarvetta. Hänen mukaansa siviilien katupartiointi voi johtaa vastakkainasetteluun.

Vuolan kommentit katupartioinnin tarpeettomuudesta tulivat sopivasti sen jälkeen, kun Suomen Poliisijärjestöjen Liitto (SPJL) julkaisi tiedon kyselystä, jonka mukaan jo poliisitkin ovat huolissaan omasta työturvallisuudestaan vastaanottokeskuksissa. SPJL otti myös kantaa siihen, että vastaanottokeskusten häiriöt koettelevat poliisien resursseja, sillä “vastassa voi olla poliisi- ja sotilastaustaisia miehiä”.

Vaikka vastaanottokeskuksissa esiintyvän häiriökäyttäytymisen valvontaan ei riittäisikään resursseja, ei Porin poliisilla ole resursseista pulaa, kun se valvoo kadulla partioivia lakia noudattavia suomalaisia. Yle kertoi tänään, että poliisi aikoo vahvistaa partioitaan Länsi-Porissa perjantai-iltana odotettavien katupartioijien takia.

Ylen mukaan Liinaharjan vastaanottokeskuksen lähelle on sosiaalisessa mediassa leviävän kutsun perusteella tulossa mahdollisesti maahanmuuttoon kielteisesti suhtautuvia katupartioijia. Tämän vuoksi poliisi aikookin varautua lisävoimin perjantai-iltaan.

Lähteet: Yle, Satakunnan Kansa

Aiheeseen liittyen:

Katupartiointia viidessä kaupungissa samana iltana
Porilaiseen Liinaharjan vanhainkotiin saapunut nyt turvapaikanhakijoita
Turvapaikanhakijaa epäillään raiskauksesta Porissa
Porissa vanhukset väistyvät turvapaikanhakijoiden tieltä

7 KOMMENTIT

  1. Siis mitä helvettiä?!? Miksi MEITÄ ruvetaan valvomaan tehostetusti mutta näiden maahanmuuttajien annetaan tehdä mitä tykkää?? Uskomatonta. Ja kyllä, näille partioinneille ON tarvetta, koska poliisi ei osaa hoitaa työtään itse!! Ovatko nämä tomppelit vain niin kateellisia kun joku muu yrittää hoitaa heidän hommaansa?

  2. Hieno juttu. Helpottaa mieltä tietää, että niitä kauan kaivattuja poliisiresursseja on vihdoin lisätty niin paljon, että poliisi pystyy valvomaan jopa vapaaehtoisvalvojia. Kiitos hallitukselle!

Comments are closed.