Koti Aktivismiraportit Talvista reippailua Turussa

Talvista reippailua Turussa

0
[two_third][tabs slidertype=”images” auto=”yes” autospeed=”4000″] [imagetab width=”400″ height=”300″]http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2013/03/tku030320132.jpg[/imagetab] [imagetab width=”400″ height=”300″]http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2013/03/tku030320133.jpg[/imagetab] [imagetab width=”400″ height=”300″]http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2013/03/tku030320134.jpg[/imagetab] [/tabs] [/two_third] [two_third_last]

Kirkkaassa pakkassäässä aamupäivällä turkulaisen huoltoaseman pihalla on vilskettä ja vilinää – on ulkoilupäivä! Vastarintaliikkeen jäseniä on kokoontunut yhdessä perheineen viettämään ansaittua vapaapäivää.

Ennen siirtymistä Ruissalon luonnon kauniisiin maisemiin pitää syödä tukevasti. Lohi ja kotimaiset juurekset tekevät hyvin kauppansa perheen nuorimmille, ja vanhemmatkin saavat suupalan jos toisenkin vilskeen keskellä.

Kaunis talvisää on saanut runsain määrin suomalaisia perheitä talvisten harrastusten pariin. Lukuisat hiihtäjät ja koiraharrastajat laskevat hangilla ja tarpovat metsissä lasten ilosta kiljahdellen. Ruissalon kärjen parkkipaikka on tungosta täynnä, mutta hetken etsiskelyn jälkeen löytyy parkkipaikka kaikille ja pääsemme jalkautumaan.

Päivän retkeily aloitetaan metsäosiolla, jolloin liikumme pulkalla ja kävellen, vuorotellen vetäjää vaihtaen. Talvinen metsä näyttää lasten silmin kovin erilaiselta, ja meille tarjoutuukin oiva hetki harjoitella puiden tunnistamista talvisaikaan ilman lehtiä.

Tovin metsässä käveltyään ryhmä saapuukin jäälle, mikä on perheen pienimmille jännittävä hetki. Alun arastelun jälkeen murheet unohtuvat ja alkaa pulkanvetokilpailu jäällä, jota seuraa hillitön naurunremakka. Laajat näkymät jäällä antavat vanhemmillekin hetken lepotauon ja aikaa ihastella Ruissalon talvisen kaunista maisemaa. Vaikka alue olikin kaikille tuttu, niin jäältä päin saa aivan uudenlaisen perspektiivin ihailla tuttuja maisemia Ruissalossa.

Retki huipentuu leikkipuistoon. Ruissalo Camping -alueen viime vuonna valmistuneet suuret remontit ja uudisrakentaminen ovat edukseen. Uudet pitkät laiturit, saunatilat ja leikkivälineet saavat lasten tarmon uusiin ulottuvuuksiin. Avantouimaritkin saavat hämmästelyä ja kikatusta osakseen. Heidän harrastuksensa onkin muinainen, vaalimisen arvoinen suomalainen perinne, joka vaatii rohkeutta ja päättäväisyyttä. On myös ilahduttavaa nähdä koiranomistajia sankoin joukoin liikkeellä. He pysähtyvät ystävällisesti ja antavat lasten silittää karvaisia lemmikkejään ja vastailla kysymyksiin. Ja pennuthan ovat tietysti se pop!

Pitkä ulkoilupäivä saapuu päätökseen. Yli kolmen tunnin ilottelun jälkeen on aika hyvästellä kaverit ja toverit ja suunnata kohti kodin lämpöä.

Meille suomalaisille tällaiset yhteiset lomapäivät ystävien ja perheenjäsenten kanssa ovat harvinaista herkkua. On tärkeää luoda luja yhteenkuuluvuuden tunne sekä luottamus lasten ja vanhempien välille. Mitä parhain keino vahvistaa perheidentiteettiä onkin liikunta ja harrasteet metsässä. Metsä, joka on meille, pohjoiselle rodulle, pyhä.

Liian moni meistä elää hektistä elämää. Työn aiheuttamat paineet ja väsymys johtavat usein siihen, ettei aikaa jää edes omille lapsille, saatikka perheen muille jäsenille. Tällöin lapsi voi kokea itsensä ulkopuoliseksi ja uppoutua roskaviihteeseen, joka on valitettavaa ja arvomaailmaltaan täysin tyhjää. Tämän päivän Suomessa liian usein äidit ajautuvat tilanteeseen, jossa he ovat yksin pienten lasten kanssa, tuntien häpeää ja syyllisyyttä. Ei halutakaan lähteä kuin sille omalle pihalle vain. Tähänkin on vain hetki aikaa, kun kaikki työt on tehtävä yksin. Eipä hätää, yhdessä olemme vahvempia! Jakakaamme lähimmäistemme ja ystäviemme taakkaa, jolloin samalla rakennamme vahvaa ja tarmokasta Suomen kansaa.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan liikkumaan luonnossa, raikkaassa ilmassa ja terveessä hengessä!

turku[at]vastarinta.com
[/two_third_last]