Koti Uutisia Talous Talouskriisi: Ranska harkitsee yritysten kansallistamista

Talouskriisi: Ranska harkitsee yritysten kansallistamista

8
Bruno Le Maire ja Benjamin Netanjahu.

Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire ilmoitti tiistaina hallituksen satojen miljardien eurojen “elvytyspaketista”, jolla pyritään estämään koronaviruksen aiheuttama talousromahdus. Todellisuudessa “elvytyspaketti” on velkapaketti, koska rahoitus saadaan velkana ulkomaalaisilta pankkiireilta. Toisin sanoen Ranska sidotaan entistä tiukemmin ylikansallisen rahaeliitin korko-orjuuteen.

Ranska harkitsee jopa yritysten kansallistamista, mikä merkitsee sitä, että valtio ostaisi yritykset itselleen yksityisiltä omistajilta. Ilmoitus on erittäin radikaali, sillä kansallistaminen on ollut vuosikymmenten ajan länsimaisen talouspolitiikan suurimpia tabuja.

Mikäli Ranska alkaa kansallistaa yrityksiä, se hankkii rahoituksen jälleen yksityisiltä pankeilta. “Kansallistaminen” tarkoittaisi Ranskan tilanteessa siis sitä, että hallitus toimisi tosiasiassa rahoittajiensa bulvaanina. Todellisuudessa yritysten lopullinen päätäntävalta olisi pankkiireilla, jotka toimivat valtion velkojina.

Kansallistamispolitiikka voi olla järkevää, mikäli sitä ajaa isänmaallinen hallitus ja mikäli yritykset ostetaan valtion itsenäisesti luomalla valuutalla eikä ulkomaalaisella velalla. Ranskan korruptoitunut hallitus kuitenkin toteuttaa kansallistamisen huonoimmalla mahdollisella tavalla, mikä tulee johtamaan entistä suurempien yksityisten riistomonopolien syntyyn. Monopoliravintoketjun huipulla ovat globaalit pankit, joiden luoman velkakuplan vuoksi länsimaiden talous ylipäätään on kriisissä juuri nyt.

Myös edellisen finanssikriisin jälkeen muutamat Euroopan valtiot “kansallistivat” esimerkiksi pankkeja, jotka olivat ajautuneet konkurssin partaalle talousrikostensa vuoksi. Käytännössä “kansallistaminen” merkitsi kuitenkin vain pankkien pääomittamista eli henkiin herättämistä ulkomailta otetulla velkarahalla. Velka otettiin veronmaksajien nimissä.

Hallitukset eivät tuolloin vaatineet omistamiltaan pankeilta isänmaallista rahoitustoimintaa, vaan pankit jatkoivat yksityistä voitontavoittelua sekä koronkiskontaa, kunnes ne lopulta yksityistettiin jälleen. Korruptoitunut pankkisektori pidettiin hengissä keinotekoisesti ja “kansallistamisen” synnyttämät velat sysättiin veronmaksajien riesaksi. Sama uhkaa toteutua myös tämän kriisin yhteydessä.

Lähde: Financial Times

8 KOMMENTIT

 1. Tämä kansallistamisuutinen kertoo hyvin sen miksi viruspaniikki on poliittisesti hyödyllinen (ja siksi sitä valtion toimin kannattaa edistää):
  – Nyt voidaan ajaa, ja peruuttamattomasti, monia pienen vähemmistön kannattamia “uudistuksia”, joita normaalioloissa ei mitenkään saataisi kirjoitettua lakiin.

  Näitä politiikassa toimivia “pieniä vähemmistöjä” ohjaavat sitten aivan muutamien henkilöiden, esimerkiksi Soros, hallitsemat lobbarit.
  – Kansallisen hätätilan nojalla, lehdistön propagoimana ja suurpääoman lobbaamana saadaan läpi laki kuin laki.

  Nyt on aika kirjoittaa tulevaisuus uusiksi!

  Suomen perinteinen “kolmikanta”, hallitus, työnantajat ja työntekijät, on korvattu uudella “kolmiyhteydellä”:
  – hallitus, lehdistö ja suurpääoma.

  Viruspaniikki on korruptoituneiden ja mädäntyneiden hallitusten viimeinen yritys pysyä vallassa. Mutta kaikki muuttuu.

  Virusepidemian jälkeen mikään ei ole ennallaan.

  • “– Nyt voidaan ajaa, ja peruuttamattomasti, monia pienen vähemmistön kannattamia “uudistuksia”, joita normaalioloissa ei mitenkään saataisi kirjoitettua lakiin.”

   Kuten esimerkiksi mitä?

 2. Lukekaa Jutkuken maailman hallinta välineistä ja toimintatavoista niin sieltä löytyy valmis käsikirjoitus asioista 100 vuotta taaksepäin (on jo toteutettu) ja ainakin pari vuosikymmentä eteenpäin. Poikkeustila a0j0an kirjoitetut lait on se viimeinen orjuutus. Nyt tämän koronan nojalla ne saadaan painostettua ympäri maailman käyttöön ja ihmiset ja valtiot pienen piirin pelinappuloiksi. Korolla orjuutus on yksi ihan loistava kielto. Olen yrittänyt puhua ja viedä näitä asioita eteenpäin jotain 20v että tämä loppuisi tai ihmiset ainakin ymmärtäisi. Nyt olen luovuttanut ja todennut että menkööt näin jos ihmiset on niin tyhmiä että suostuvat tähän lailliseen henkiseen pers r@iskaukseen.

 3. Se Siionin Viisaiden käsikirjahan on osoitettu väärennökseksi melkein heti julkaisemisen jälkeen. Ei kai joku tosiaan usko siihen?

  • Melkein minkä vaan voi osoittaa väärennetyksi kunhan on sopivia asiantuntijoita. Katsopa historiasta mitä kaikkea on väitetty väärennetyksi, esimerkiksi todeksi osoittautuneiden salaliittojen osalta ja valtioiden tarkoitushakuisten asiantuntijoiden lausuntojen sekä todistelujen osalta.

  • Ei sitä ole pystytty osoittamaan väärennökseksi. Tietenkään ei voida todistaa aitouttakaan. Kukin tehköön omat johtopäätöksensä. Jos osa muistuttaa Jolyn kirjaa, niin tämä on useiden mielestä todiste aitouden suuntaan. Olihan Joly vapaamuurari ja Ranskan juutalaisten suosikki. Vastaava korkea vapaamuurari ja kommunisti oli tehnyt vastaavanlaisen kirjan 1848 eli vallankumousta ja kommunismia puoltavan. Ikään kuin valmiiseen tekstiin siis. Paljon. Todella paljon vastaavanlaisia lauseita. Onko Joly edes itse kirjoittanut kirjaa, vai ottanut sen nimiinsä? Hän oli siis Adolphe isaac Cremieuxin suojatti. Siis aikansa Baruchin tai Morgenthaun tai oikeastaan vieläkin korkeamman.

  • Väärennös tai ei – hyvin on näyttänyt toteutuvan kaikki asiat kirjoista kuitenkin.

 4. »Seine-Saint-Denisin alueella Pariisissa poliisi sanoo, että yritys saada paikallista siirtolaisväestöä seuraamaan karanteenimääräyksiä on ylitsepääsemättömän vaikeaa, ”mahdotonta”. Poliisi ei myöskään uskalla sakottaa karanteenisääntöjen rikkojia, koska vaarassa on laajojen levottomuuksien puhkeaminen, joka kokoaisi suuria mielenosoitusjoukkoja ja aiheuttaisi yhä enemmän Covid-19 tartuntoja väkijoukoissa.»

  https://mvlehti.net/2020/03/23/poliisi-voimaton-siirtolaiset-eivat-kunnioita-karanteenimaarayksia-italiassa-ja-ranskassa/

Comments are closed.