Koti Uutisia Taas uusi rasismikohu: romanit pesivät pyykkiä uimahallissa

Taas uusi rasismikohu: romanit pesivät pyykkiä uimahallissa

4

Kolme romaninaista häädettiin viikonloppuna Tikkurilan uimahallista heidän pestyään siellä pyykkiä. Helsingin kaupunginvaltuutettu Veronika Honkasalo (vas.) oli paikalla välikohtauksen sattuessa.

Vaikka Honkasalo myönsi, ettei hän pidä pyykkien pesemistä uimahallissa sopivana, hän totesi silti: “Itä-Euroopan romanit ovat yksi Euroopan syrjityimmistä ja stigmatisoiduimmista väestönryhmistä, ja vaikeneminen heidän kohtaamistaan ongelmista on syrjinnän hiljaista hyväksymistä.”

Romaninaisten häätäminen uimahallista on aiheuttanut keskustelua syrjinnästä. Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti kieltää, että kyseessä olisi ollut syrjintää etnisen taustan perusteella. Hän vahvistaa, että kolme romaninaista ja -miestä on rikkonut järjestyssääntöjä useita kertoja.

Pyykin pesemisen lisäksi romanit olivat muun muassa saunoneet vaatteet päällä sekä ajelleet karvoitusta.

 

Lähteet: Talouselämä, Helsingin Uutiset

4 KOMMENTIT

  1. Ajattelin liittyä Oulun islamilaiseen seurakuntaan, saan rettelöidä ja huudella törkeyksiä pitkin poikin. Kyllä tämänkokoisesta kylästä aina joku vassari puolustamaan löytyy.

  2. Jos kantasuomalaiset olisi tehnyt samalla tavalla, heidät olisi varmasti häädetty. Mikä ihme tässä on taas ongelmana?!

    • Ongelma taitaa olla se, että Veronika Honkasalo halusi saada vähän lisää pisteitä itselleen omien keskuudessa, jolloinka hän päätti itkeä julkisesti tapauksesta.

  3. Eikös uimahalli ole nimensä mukaan uimista varten. Pyykinpesua varten on kokonaan toisenlaiset yritykset. Joita niitäkin on pääkaupunkiseudulla useita. Myös ihon karvoituksen hoitoon on olemassa siihen tarkoitettuja paikkoja. No, kohta ne rannat aukeaa ja leirit pääsevät avoveden ääreen.

    En muista missä ohjelmassa haastateltiin näitä Romanialaisia. Ja sielä joku suurempi perheen pää sanoi tästä kerjäämisestä ja varastelusta että heidän kulttuuriinsa ei tunne rehellisen työn tekemistä. Heitä ei ole luotu työntekoon. Tämä kuvastaa hyvin miksi he kerjäävät täälä asti. Ja miksi heistä on niin paljon “ennakkoluuloja”.

Comments are closed.