Koti Uutisia Syyttäjä: Göteborgin helmikuisissa pommi-iskuissa ei ole kyse terrorismista

Syyttäjä: Göteborgin helmikuisissa pommi-iskuissa ei ole kyse terrorismista

3
Göteborgin käräjäoikeus.

Liberaalit mediat ja niin kutsutut “asiantuntijat” ovat helmikuusta asti virheellisesti liittäneet Vastarintaliikkeen kahteen pommi-iskuun Göteborgin alueella. Perjantaina nostettiin syytteet kolmea iskuista epäiltyä vastaan.

Kaikki kolme syytettyä ovat aiemmin olleet aktiivisia jäseniä Vastarintaliikkeessä. Osa on kuitenkin kertonut poliisikuulusteluissa, etteivät he ole enää nykyään kovin aktiivisia järjestössä, ja loput ovat sanoneet olevansa täysin epäaktiivisia. Yksi syytetyistä paljastaa, ettei hän ole edes maksanut jäsenmaksujaan viime aikoina. Esitutkintamateriaali paljastaa henkilön olevan tietoinen siitä, että Vastarintaliikkeen johdolla on eri näkemys poliittisen väkivallan käyttämiseen kuin henkilöllä itsellään. Tämä käy selvästi ilmi yksityisistä Skype-keskusteluista, joissa kaksi nuorta aktivistia ottaa etäisyyttä Vastarintaliikkeen johtoon sekä paikallisesti että valtakunnallisella tasolla.

Yksi kolmatta, vanhempaa miestä vastaan käytetyistä todisteista on, että hän olisi käsitellyt räjähteitä vain muutamia päiviä sen jälkeen kun antifasistit alkoivat levitellä miehen tyttären nimeä ja kuvaa Internetissä. Tytär oli siihen aikaan lukioikäinen. Syyttäjän teoria on, että edellä mainituilla tapahtumilla on yhteys muun muassa syndikalistien göteborgilaiseen kahvilaan kohdistettuihin iskuihin. Kahvila on AFA:n (Antifascistiskt aktion) käytössä. Se, että tämä on syyttäjän teoria, ei tee asiasta totta. Moni vanhempi kuitenkin todennäköisesti ymmärtäisi miehen toimintaa, mikäli syyttäjän teoria olisikin oikea. Mies itse kiistää teot ja kertoo käyttäneensä dynamiittia räjäyttääkseen kantoja tontiltaan, jolle hän on rakentamassa taloa.

Huomionarvoista on myös, että tutkintaa epäiltyjä vastaan johtaa Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo, joka on aiemmin palkannut AFA-jäsen Martin Fredrikssonin toimimaan Ruotsin kansallismielistä liikettä vastaan. Syyttäjä Mats Ljungqvist ei ole luokitellut tapausta “terroriteoksi” perjantaina jätetyssä syytteessä. “Katsomme, ettei kyse ole tässä tapauksessa terroriteosta. Emme esimerkiksi näe tekojen horjuttaneen vakavasti yhteiskunnan poliittisia, perustuslaillisia, taloudellisia tai sosiaalisia rakenteita”, kommentoi Ljungqvist Göteborgs-Postenille.

Ljungqvist on myös ilmaissut selvästi tutkivansa tapauksessa yksilöiden eikä kokonaisen järjestön toimintaa. “Voimme havaita kahden epäillyistä ilmaisseen tyytymättömyytensä Pohjoismaista Vastarintaliikettä ja sen johtoa kohtaan siksi, ettei järjestö johtajineen ole samaa mieltä epäiltyjen kanssa väkivallan käytöstä. Epäiltyjen mukaan se olisi välttämätöntä vallankumouksen kannalta”, selittää syyttäjä.

Syytteen rikosnimikkeet ovat sen sijaan yleisen vaaratilanteen aiheuttaminen ja sen yritys. Kahta epäillyistä syytetään myös murhan yrityksestä, vaihtoehtoisesti Lamin Bojangin törkeästä pahoinpitelystä. Bojang on ainoa henkilö, joka haavoittui pommin räjähdyksen seurauksena. Yksi nuoremman epäillyn asianajajista uskoo asiakkaansa vapautettavan, koska todisteet häntä vastaan ovat heikolla pohjalla. Toisen nuoren miehen vastainen todistusaineisto on sitä vastoin vielä heikompi, sillä hänet on liitetty rikokseen vain DNA:nsa kautta.

Kaikki epäillyt kiistävät rikokset, joista heitä epäillään. Yksi epäillyistä on tunnustanut pitävänsä hallussaan kotitekoista ampuma-asetta ja ammuksia. Vanhempi mies puolestaan on esitutkinnan aikana tunnustanut pitävänsä hallussaan dynamiittia, mikä on laitonta.

 

Lähde: Nordfront.se

Aiheeseen liittyen:

Vastarintaliikkeen jäseniä pidätetty perusteetta kolmesta pommi-iskusta Ruotsissa
Göteborgin pommi-iskut: kansallismielinen aktivisti vapautettu

3 KOMMENTIT

  1. Onko se tuo teksti “vallankumous” joka houkuttelee kuumakalleja järjestöön?

    • Ruotsin äärivasemmisto levittelee kansallismielisten henkilötietoja netissä ja uhkailee jatkuvasti poliittisia vastustajiaan väkivallalla, joten ei lienee ihme, jos jollain on mennyt hermot. Varsinkin, jos vielä perheenjäsenten henkilötietoja on levitelty netissä.

      Toisaalta ei ole mitään varmuutta siitä, että nuo miehet olisivat edes syyllisiä väitettyihin tekoihin.

  2. Ruotsalainen äärivasemmisto on Ruotsin Säpo käyttämä käsikassara itsetuhoisessa taistelussa kansallismielisiä vastaan. Säpon uskottavuus ja ammatillinen osaaminen on menettänyt uskottavuutensa jo aikoja sitten kuten Suomen poliisin ja Supo:n joka veljeilee äärivasemmistolaisten terroristien kanssa kuin “veljet keskenään”.
    Mikä tuollainen viranomainen on?

Comments are closed.