Koti Uutisia Syyte kahdelle tunkeutujalle ahdistelusta Vihdissä

Syyte kahdelle tunkeutujalle ahdistelusta Vihdissä

0
Vihdin turvapaikanhakijoita.
Vihdin turvapaikanhakijoita.

Marraskuussa 2015 Vihdin kirkonkylällä kolme Suomeen tullutta turvapaikanhakijaa ahdisteli seksuaalisesti kahta vihtiläistyttöä. Tytöt olivat 14- ja 15-vuotiaita. Vihdin Uutisissa kuitenkin myöhemmin väitettiin, ettei Vihdissä tapahtunut seksuaalista ahdistelua. Jutussa lainattiin tapauksen tutkinnanjohtajaa, rikoskomisario Rauli Salosta Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta. Salonen totesi tyttöjen keksineen tunkeutujien ahdistelun. Uutinen oli mieluisaa vaihtelua Suomen medialle, ja niin Vihdin Uutisia lainattiin laajalti Helsingin Sanomia myöten.

Vihdin Uutisten juttu syyttäjän ratkaisusta syyteharkinnasta julkaistiin 13.4.2016. Nyt Vihdin Uutiset kertoo, että kihlakunnansyyttäjä Saila Tuomala on nostanut syytteen kahta Vihtiin sijoitettua miespuolista turvapaikanhakijaa vastaan.

Toisen vastaajan osalta rikosnimikkeinä ovat kaksi lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja toisen osalta kaksi lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä sekä kaksi seksuaalipalvelujen ostamisen yritystä nuorelta. Tuomala vahvisti Vihdin Uutisille, että syytteet liittyvät kirkonkylän marraskuisiin tapahtumiin, tunkeutujiin ja tyttöihin.

Myös tutkinnanjohtaja, komisario Rauli Salosesta on tutkinta käynnissä. Salonen valehteli tunkeutujien syyttömyydestä, kun asia oli syyteharkinnassa. Lisäksi hän väitti myöhemmin, että syytetyt olivat jo poistuneet vastaanottokeskuksesta.

Lähde: MV-lehti (1, 2)