Koti Uutisia Syyrian kapinalliset surmasivat 190 siviiliä

Syyrian kapinalliset surmasivat 190 siviiliä

2

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin (HRW) perjantaina julkaisemasta raportista selviää, että elokuun aikana kapinallisten hyökkäyksissä Syyriassa kuoli ainakin 190 siviiliä.

Suunnitellut ja järjestelmälliset hyökkäykset tehtiin alaviittien kyliin. Shiiamuslimeihin kuuluvat alaviitit tukevat Syyrian hallitusta.

Hyökkäyksiin osallistui noin 20 kapinallisryhmittymää, joista yksi oli Yhdysvaltojen tukema Vapaan Syyrian armeija. Hyökkääjien joukossa oli myös kaksi ryhmittymää, joilla tiedetään olevan yhteyksiä terroristijärjestö al-Qaidaan.

Surmatuista suurin osa oli naisia ja lapsia, ja ainakin 67 surmattiin teloitustyyliin. Kapinallisilla tiedetään myös olevan hallussaan yli 200 siviiliä panttivankeina.

 

Lähteet: Human Rights Watch, Kaleva, Iltalehti

2 KOMMENTIT

  1. Miksi Obama tukee terroria? Onko väliä mitä tekee ja keitä tukee, kun “rauhan”Nobel on jo etukäteen plakkarissa?

    • Rauhan Nobel voitaisiin nimetä vapaiden kansallisvaltioiden hajottamisen palkinnoksi. Tästähän Suomessakin on kokemusta, kun Ahtisaari hoiti asiat Balkanilla kuntoon. Länsimainen demokratia ei ihan ole näyttänyt parhaita puoliaan viime vuosikymmeninä, varsinkin nämä imperialistiset itsekkyydet on mennyt jo todella isolla kädellä ohisektorille.

      Jännästi vasta nyt on alkanut valtavirtamediatkin vihdoin uutisoimaan näistä “Vapaan Syyrian” armeijan ja sen liittolaisten hölmöilyistä, vissiin vaaditaan tietty määrä siviilitappioita ja HRW itkemään, että niistä uskaltaa mainita.

Comments are closed.