Koti Uutisia Ulkomaat Syyria pyytää YK:ta tutkimaan USA:n ilmahyökkäystä

Syyria pyytää YK:ta tutkimaan USA:n ilmahyökkäystä

1

Yhdysvaltojen johtaman koalition ilmaiskut ovat jälleen tappaneet syyrialaisia siviilejä. Tällä kertaa iskujen tekijänä olivat Yhdysvaltojen hävittäjät. Ilmaiskussa kuoli ainakin 62 siviiliä.

Iskut oli kohdistettu kahteen kylään Deir ez-Zorin lähettyvillä. Kaupunki sijaitsee Syyrian itäosissa. Alueella on suhteellisen paljon terroristeja.

Syyrian hallinto totesi, ettei Yhdysvaltojen ilmaiskujen tarkoituksena ole tuhota terroristeja vaan tappaa syyrialaisia siviilejä. Tämän takia Syyrian ulkoministeri pyysi YK:ta tutkimaan iskuja tarkemmin.

Vain muutamia päiviä aiemmin USA:n ilmaisku osui kurdijoukkoihin. Iskujen oli tarkoitus osua terroristeihin. Diplomaattilähde kritisoi USA:n iskuja “puutteellisena koordinaation ja ammattitaidon osalta”.

Lähde: RT

1 KOMMENTTI

  1. Syyrian pitäisi tietää että maailmassa on viisi maata joilla on VETO-oikeus: Amerikan yhdysvallat, Ranska, Iso-Britania, Venäjä ja Kiina. Nämä maat pystyvät estämään omalla päätöksellään itseensä kohdistuvat toimet ja sanktiot.

    Tämä tarkoittaa että vaikka joku näistä maista hyökkäisi toiseen maahan ja tekisi sielä mitä tahansa sotarikoksia, mitään santioita tai muita ei tulisi. Koska näillä mailla on veto-oikeus.

    Ainoa tapa vaikuttaa asiaan on talouden kautta. Olla tukematta rikollisia valtioita ja tukea sorrettuja. Ei siis saa ostaa tuotteita jotka on tehty maissa jotka ovat omien arvojen vastaisia. Esim. Syrialainen riisinkeitin, joita valmistetaan Boschin lisenssillä. Ja jättää tilaamatta nettiostokset tai ajoneuvot ko. maiden tuotannosta tai omistuksesta.

Comments are closed.