Koti Uutisia Syrjäytyminen ajaa suomalaisnuoret väkivaltaan

Syrjäytyminen ajaa suomalaisnuoret väkivaltaan

4

Perjantaiyönä sattunut ampumavälikohtaus Hyvinkäällä on karu esimerkki suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan alennustilasta. 18-vuotias nuori ampui liikerakennuksen katolta ikäisiään tappaen kaksi ja haavoittaen seitsemää.

Paljon julkista keskustelua on aiheuttanut se, ettei ampuja tunnustanut mitään poliittista ideologiaa. Populistinen valtamedia on pyrkinyt muovaamaan esimerkiksi suomalaisista kouluampujista lähes väkisin erilaisten ääriaatteiden kylmäpäisiä edustajia. Esimerkiksi Anders Behring Breivikin nimi otettiin Hyvinkään jutun yhteydessä esille siitäkin huolimatta, etteivät kahden tappajan profiilit olleet miltään osin yhteneviä. Lehdistö hyötyy tästä sikäli, että mielikuva poliittisesta sotilaasta myy syrjäytynyttä mielenterveysongelmaista paremmin. Esivalta ja poliitikot lisäävät bensaa ääriliikekeskustelun liekkeihin puolestaan siksi, että he toivovat saavansa näin lisää toimintavaltaa. Mitä vaarallisempi yhteiskunta, sitä voimakkaampi väkivaltakoneisto.

Vaikka valtaeliitti tahtookin tehdä inhimillisistä tragedioista oman politiikkansa keppihevosia, on suomalaisten syytä suhtautua tapahtuneeseen realistisesti; maamme sosiaalipolitiikka ja nuorten tukiverkostot ovat kestämättömän huonossa tilassa. Nekin, joita ei voi esimerkiksi taloudellisin perustein pitää syrjäytyneinä, kärsivät usein juurettomuudesta ja kapitalistisen yhteiskunnan synnyttämästä arvotyhjiöstä. Ilman muutosta joudumme varmasti vastaisuudessakin todistamaan järjettömiä veritekoja.

4 KOMMENTIT

 1. Kyllä. Järjestelmä etsii ongelmia ääripäistä, mutta ei ymmärrä, että on ITSE kyseinen ongelma. Kapitalistinen järjestelmä on tuhottava, jos Suomen kansa mielii säilyä. Rappiokapitalistinen järjestelmä vetää meidät suohon, mistä ei enää niin helpolla nousta. “Suomi on sosiaalidemokraattinen maa.” Suomalainen sosialismi on tänä päivänä sitä, että juopot pidetään viinassa ja asunto alla ja demokratia tarkoittaa mölyapinalauman valintaa saliin, missä saa välillä painella jännittäviä nappeja. Mikä mukavinta : ei tarvitse tehdä mitään ja palkka senkun juoksee. 7000e|kk + kaikki mahdolliset edut.

  Mielestäni nämä mute- napilla varustetut sätkynuket eivät ansaitse kuin tavallisen siivoojan palkan. Sitten näkisimme, kuka on todellakin istumassa siellä ajamassa asiaansa sekä arvojaan.

  Demokraattinen järjestelmä rapautuu ja tekee hidasta kuolemaa, samalla kun kansa kärsii tämän järjestelmän elävältä mätänemisen seuraukset.

  Sykli toistaa itseään. Kärsimyksen jälkeen huominen on parempi. Voitto tai kuolema.

  Eläköön Kansallissosialistinen Suomi!

 2. Näinpä. Ja mikäs sen maukkaampi tilanne jälleen kerran aselakien kiristämiseen, kuin joku tällainen ampumakohtaus. Mm. Paatero ja Räsänen ovat päässeet jo vauhtiin puheissaan.

 3. Aamula lauantaina tuli suruviesti tekstiviestin muodossa meille. Tyttären luokkaveri kuoli tässä ammuskelussa. Ei tule enään käymään…
  Oli (tyttäremme) itse myös pe illalla Hyvinkään keskustassa muiden nuorten mukana syömässä, mutta osa porukasta ei jaksanut lähteä jatkamaan illan viettoa ja onneksemme oma tyttö tuli myös kotiin.

  Tulee “mahtavat” valmistujaisjuhlat.

  Suomea, Suomalaisten hyvinvointia ja yritysten kilpailukykyä on oikein poliitikkojoukolla myyty ulos jo viimeisten kymmenen vuoden aikana oikein urakalla.
  Samalla “avohoitopotilaat” kulkevat kansalaisten joukossa pilleripurkit taskussa ja jotkut ottavat lääkkeensä, jotkut eivät. Eli, ihmiset on jätetty omilleen vaikka olisivat tarvinneet apua. Mutta parempi että ollaan EU:n mallivaltio.
  Ja samalla on säästetty nuorten koulutuksesta, kasvatuksesta, työllistymismahdollisuuksista ym. Yli 20 % nuorista on työttöminä ja miljoona suomalaista elää alle köyhyysrajan. Myös muiden kuin nuorten työttömyys on kasvanut. 9 euron kyykytyspaikkoja kyllä järjestetään riistäjille.

  Nämä kaikki asiat tulevat lisääntymään ja niiden ikävät vaikutukset tulevat näkymään koko yhteiskunnassa yhä useammin. Valitettavasti kokoomus oli -90 luvulla leikkaamassa ja aiheuttamassa noin 500 000 ihmiselle tuhoa. Terveitä yrityksiä vedettiin konkurssiin ja moni 90 luvulla jäi velkavankeuteen. Nyt ollaan taas samassa tilanteessa ja taas “isänmaalinen” kokoomus asialla.

  Pian kun kriisimaiden tuet tulevat suomalaisten veronmaksajien maksettavaksi ja taas tulee syvä superlama. Kriisimaiden tukemiseen löytyy miljardeja mutta omien kansalaisten huolehtimiseen ei löydy muuta kuin jatkuvia leikkauksia ja verojen korotuksia. Joita tulemme taas ensi vuonna näkemään. Sekä tulevina vuosina lisää leikkauksia ja veronkorotuksia. Lisää työttömiä ja yhä vähemmän töitä. Kansa haluaa näköjään äänestää sellaisia puolueita, jotka leikkaavat, korottavat veroja, lisäävät työttömyyttä sekä haluavat itselleen kurjistamispolitiikan tuloksia kärsittäväksi.

  Ei enään löydy poliitikkoja, jotka ajattelisivat ensin suomalaisten etua ja sitten vasta muiden.

  • Politiikan kautta ei ratkaisua löydy tähän tilanteeseen. Asiat tulevat vaan vääjäämättä pahenemaan meillä Suomessa ja poliitikot omalla itsekkäällä toiminnallaan vaan entisestään edesauttavat tätä kehitystä! “Demokratia” on kuollut jo ajat sitten.
   Ratkaisu tähän tilanteeseen on vahva ja vapaa(eu:sta) yhtenäinen pohjola, jossa on arvot kohdallaan ja joka välittää omien kansalaistensa hyvinvoinnista!

Comments are closed.