Koti Uutisia Ukrainan kriisi Synagogaan iskettiin palopommein Ukrainassa

Synagogaan iskettiin palopommein Ukrainassa

5

Israelilainen Haaretz-sanomalehti kertoo, että Kiovan kaakkoispuolella sijaitsevaan Zaporižžjan vastarakennettuun synagogaan iskettiin palopommein maanantaina. Lehden tietojen mukaan kyseessä on ensimmäinen vakava juutalaisiin kohdistunut teko mellakoiden aikana.

Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut pommituksessa. Ukrainan rabbijohtajan mukaan vahingot jäivät vähäisiksi.

Aiemmin viime viikolla rabbi Moshe Reuven Atzman kehotti Kiovassa asuvia juutalaisia jättämään kaupungin ja koko Ukrainan, jos mahdollista. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on puolestaan vaatinut Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöä Etyjiä tuomitsemaan “nationalistismin ja uusfasismin nousun” Ukrainan länsiosassa.

Lähteet: Yle, Haaretz, JTA

Aiheeseen liittyen:

Venäjän pääministeri Medvedev arvostelee Ukrainan uutta johtoa
Janukovytš vertaa Ukrainan tapahtumia kansallissosialisteihin

5 KOMMENTIT

    • En ihmettelisi jos haluaisivat hakea huomiota tällä tavoin. Onhan juutalaisia aiemmin jäänyt kiinni hakaristien maalaamisesta omaan synagogaansa. Tuntuu jotenkin oudolta.. Kansallismielisten vihollisia ovat sionistieliitti ja heidän palvelijansa, eivät uskovaiset juutalaiset jotka vain käyvät synagogissa palvomassa Jahvea. Toisaalta meitä on moneen junaan ja on vaikea sanoa kuka oli teon takana.

  1. Nyt alkaa Ukrainan puhdistaminen vieraasta aineksesta ja sokeudesta. Venäjä vaatii tuomitsemista? Venäjä menee kohti Neuvostoliittoa,ensin kielletään vihapuhe ja sitten vaaditaan rangaistusta historian tulkitsemisesta. Seuraavaksi haetaan entiset neuvostotasavallat takaisin ja vaikka väkisin.

  2. eli toivomukseni toteutui, vaihtoivat pullojen sisällön oikeaksi.
    Siellähän on pakkastakin. Nuotion ympärillä on mukavaa.

Comments are closed.