Koti Uutisia Swedish Defence League Göteborgin valepommi-iskun takana

Swedish Defence League Göteborgin valepommi-iskun takana

0

Epäilyttävän näköinen paketti jätettiin torstaina Expressenin/GT:n Göteborgin-toimitukseen osoitettuna GT:n päätoimittaja Frida Boisenille ja Expressenin ja GT:n vastaavalle päätoimittajalle Thomas Mattsonille. Lähiympäristö pakotettiin tyhjentämään ihmisistä pommiepäilyn vuoksi. Kungstorget eristettiin ja poliisin pommiryhmä lähetti kauko-ohjattavan robotin käsittelemään pakettia. Puoli neljän aikoihin toimitustalosta kuului laukaus poliisin teknikoiden avattua tulen pakettia kohti.

Paketti ei kuitenkaan sisältänyt pommia, vaan Koraanin ja veitsen. Swedish Defence Leaguen (SDL) Kamil Ryba on ilmoittanut olevansa tapauksen takana. Tekoa tutkitaan laittomana uhkauksena.

“Veitsi ja Koraani yksinkertaisesti kuuluvat yhteen islamin kanssa. Se on väkivaltainen ideologia eikä uskonto”, Ryba sanoi.

Syy sille, miksi juuri Expressenin vastaava päätoimittaja oli yksi maalitauluista, on se, että Expressen viime vuonna yhdessä äärivasemmistolaisen Reasearchgruppenin kanssa julkaisi anonyymien maahanmuuttokriitikoiden henkilöllisyyksiä ja kuvia.

 

Lähteet: Nordfront.se, Expressen