Koti Uutisia Sveitsiläiskylä nostaa verotusta elättääkseen yhden afrikkalaisperheen

Sveitsiläiskylä nostaa verotusta elättääkseen yhden afrikkalaisperheen

4

UK_Sveitsi

Pieni Sveitsissä sijaitseva Hagenbuchin kylä maksaa monikulttuurisuuden rikkaudesta korkeaa hintaa. Noin tuhannen asukkaan kylä käyttää lähes kolmanneksen koko vuosibudjetistaan yhteen ainoaan afrikkalaisperheeseen. Nyt viranomaiset ovat keksineet, että afrikkalaisten eläminen voidaan kustantaa nostamalla kaikkien kyläläisten veroprosenttia.

Hagenbuchin kulut lähtivät nousuun kolmisen vuotta sitten, kun kylään saatiin äidistä ja hänen seitsemästä lapsestaan koostuva afrikkalainen perhe. Täysin veronmaksajien rahoilla elävä perhe muutti Sveitsiin Eritreasta ja heille myönnettiin viisumi viideksi vuodeksi.

Kyläläisiä suututtaviin massiivisiin kuluihin sisältyy päivittäisten asioiden kuten ilmaisen asumisen ja ruoan lisäksi siivouskulut, jokaiselle kahdeksalle perheenjäsenelle ilmaisia eläintarhakäyntejä sekä tutustumiskierroksia paikallisissa nähtävyyksissä. Alun perin kunnanvaltuusto sitoutui maksamaan perheelle vuokran lisäksi reilut 2 000 frangia kuukaudessa, mutta sittemmin kuukausittaiset kulut ovat nousseet kymmeniin tuhansiin.

Vähän aikaa kylässä asuttuaan äiti pyysi lisää tukea perheelleen, sillä elämiskustannusten suhteen oli hankalaa. Hän myös kertoi tarvitsevansa apua seitsemän lapsensa kanssa, joten neljä lasta päätettiin sijoittaa orpokotiin asumaan. Pelkästään yksi orpokotilapsi maksaa kyläläisille lähes kymmenen tuhatta frangia. Afrikkalaisperhe sitoo myös sosiaalityöntekijöitä ja lapsenvahteja kuusi tuntia päivässä kuutena päivänä viikossa.

Kaiken huippuna tapauksessa on se, että nyt paikalliset viranomaiset suunnittelevat verotuksen lisäämistä viidellä prosentilla pelkästään kyseisen perheen elämiskustannusten kattamiseksi. “En tiedä kenen puoleen kääntyisin. Luulen, että meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lisätä verotusta”, pormestari Therese Schlaepfer kertoi Blick-lehdelle. Hän kuitenkin sanoi ymmärtävänsä, että kyläläiset ovat oikeutetusti raivoissaan tilanteesta.

Lähde: Daily Mail

4 KOMMENTIT

  1. Yksi ja ainoa oikea ratkaisu, joka helpottaa veronmaksajia: Ulos maasta!

  2. Heh! Aivan häikäisevän älykästä! Voiko tässä enää muuta tehdä, kuin tunkea piipun suuhunsa ja lasauttaa aivonsa tapetille? Ihan oikeasti….. Jos minulla, valkoisella suomalaismiehellä olisi nälkä, mut naurettaisiin pihalle, jos astelisin sossuun pyytämään sieltä jotakin…

  3. 8 / 1000 = 0,008

    Tämä rahareikä / perhe on siis noin 0,8 prosenttia kylän asukkaista. Voimme vain arvailla, kuinka paljon maahanmuuttajien ja pakolaisten hyysäys Suomessa maksaa.

    Maksamme kaiken korottamalla veroja ja ottamalla lainaa, jotta voisimme sitä jakaa näille kiittämättömille ihmisille. Kaiken lisäksi joudumme jatkuvasti leikkaamaan omista palveluistamme.

  4. Tällainen ei voi päättyä hyvin. Koko touhu vaikuttaa aivan pöyristyttävältä. Viranomaiset edesvastuuseen ja perhe ulos maasta.

Comments are closed.