Koti Uutisia Kotimaa Suvivirren tilalla juutalaisia oppeja ja Paula Vesalaa

Suvivirren tilalla juutalaisia oppeja ja Paula Vesalaa

11

Espoon Viherlaakson lukion rehtori korvasi koulun Suvivirren sanat Paula Vesalan sanoittamalla uskonnosta riisutulla versiolla. “Jumalan hyvyyden” sijaan lauletaan mahdollisuudesta hoitaa ja varjella maailman ihmeitä, ja sielun liittäminen korvattiin neuvostoajalta kalskahtavaan “rauhan kuoroon liittymiseen”. Lukiossa on jo useampana vuonna käytetty eri versioita, vararehtori Sari Autio paljastaa. Autio on luterilainen pappi ja opettaa lukiossa uskontoa ja psykologiaa.

Opiskelijat ovat järjestäneet ykkös- ja kakkosluokkalaisten keväthetken, jossa on pidetty buddhalaisia meditaatiohetkiä tai laulettu yhdessä juutalaisia uskonopetuksia. Suvivirttä on laulettu myös Vapaa-ajattelijain laatimin sanoin tai Stadin slangilla. Kulttuurimarxistien vahva pyrkimys korvata kirkon perinteiset arvot monikulttuurisuudella ulotetaan säännöllisesti myös koulujen vakiintuneisiin perinteisiin. Muutokset esitellään liberaaliuden nimissä, mutta niillä murennetaan suomalaista yhtenäiskulttuuria ja korvataan se muilla arvoilla kaikissa instituutioissa.

Koulun oppilaat eivät ole koulun tekemästä muutoksesta innostuneet. Se on käynyt selväksi, kun Autio on kysynyt heiltä, mitä kevätjuhlan pitäisi sisältää. Nuoret ovat kyseenalaistaneet tarpeen mennä muuttamaan Suvivirren sanoja. On aikamme henkeä kuvaavaa, että luterilainen pappi haluaa muuttaa vakiintuneita perinteitä koulussa korvaten ne muiden uskontokuntien opeilla ja että hän haluaa poistaa kristillisen Jumalan mainitseminen virrestä.

Lähde: Ilta-Sanomat

11 KOMMENTIT

 1. Hyvä saada edes jollain tavalla tuo tuontikulttuuri aisoihin. Vielä kun sivistyttäisiin ja lopetettaisiin uskonnon opetus kouluissa ja siirrettäisiin se kodin seinien sisäpuolelle sekä lahkojen omiin tilaisuuksiin.

  • Paula Vesala ja juutalaiset opit sekä pakkomonikulttuurisuusulostus parempaa kuin joku Suvivirsi mitä on hoilattu kouluissa ikuisuus?

   • En näin väittänyt. Tarkoitukseni oli vain osoittaa että humpuukilla toinenkin saadaan romahtamaan.
    Jos kirkko ja sen edustajat eläisivätkin oppiensa mukaan, niin mitään ongelmaa ei olisi, mutta kun pitää saada aina vain valtaa enemmän, sotkeutua politiikkaan yms.
    Kannatan uskonvapautta siihen asti, kun sillä ei haluta vaikuttaa yhteiskunnallisesti, poliittisesti tai yksilöllisesti ihmisten vapauteen sekä itsemääräämisoikeuteen.
    Itsekään en ole koskaan mihinkään lahkoon kuulunut, en myöskään ole laulanut suvivirttä, olen sen kyllä opettajien ja muiden “kristittyjen” oppilaiden taholta saanut tuta, silti olen pysynyt uskonnottamana ja muiluttaminen sen vuoksi on vain vahvistanut periaatettani.
    Kaikkia uskontoja käytetään aina keppihevosena jollekkin asialle, joka olisi muuten moraalisesti väärin tehdä, erinomaisena esimerkkinä juutalaisuus.
    Kuluissa voisi oikeasti keskittyä pakkoruotsin ja pakkouskonnon sijasta oikeasti tärkeisin asioihin joita elämässä tarvitaan, kun ei niitä eväitä enää kotoakaan saa.

  • En ole mikään kristitty, en kuulu edes kirkkoon, mutta minulla ei ole mitään Suvivirttä ja muita perinteisiä juttuja vastaan, ja jos kirkko olisi samanlainen kuin vaikka 1930 luvun Suomessa, ei minulla olisi sitäkään mitään vastaan, toisin kuin taas nykypäivän kaikkea rappiokulttuuria ja kulttuurimarxistista ulosostusta mikä ulottuu kaikkialle ja ylösalaisin käännettyä maailmaa vastaan.

   • Samat sanat. Skidinä sitä hoilattiin skolessa ja ei mun mielestäni Suomen Luterilainen kirkko oo pahemmin sotkeutunu politiikkaan. Eikös tämä uusi arkkipiispakin ole homo- jalepakkoparien vihkimistä vastaan?

 2. Jopa meikäläistä PAKANAA oksettaa Espoon koulun toiminta!

 3. Kohta ne vaihtavat pois hernekeiton ja pannarit torstaisin kun niistä tulee suolikaasupäästöjä ja ählämit ei voi syödä perinteistä sellaista kun siinä on possuja. Tilalle tulee halallihakuskussoppaa ja pitaleipää.

 4. Olin tampereella eräässä lakitus tilaisuudessa. Valehtelematta koko yleisö oli 100% valkoista. Mutta olihan jostain saatu raahattua sinne musta tyttö laulamaan. Eikä ollut edes koko koulun oppilas kuulemma. Noh eipähän ollut liian monokulttuurinen tilaisuus….

Comments are closed.