Koti Uutisia Suvaitsevaisuusprojekti: huumeisia nuoria lähetettiin “holokaustimatkoille”

Suvaitsevaisuusprojekti: huumeisia nuoria lähetettiin “holokaustimatkoille”

2

Kaksi Kungälvissä Ruotsissa asunutta nuorta lähetettiin Toleransprojektetin (suom. suvaitsevaisuusprojekti) matkalle Puolaan “tutustumaan holokaustiin”. Tämä tehtiin siitä huolimatta, että nuoret käyttivät huumeita eikä sosiaalihuollon mielestä nuoria olisi pitänyt päästää matkalle.

Toisella nuorista päihteidenkäyttö kärjistyi matkan aikana, ja toisen yhteys sosiaalihuoltoon on katkennut. Jonas Arngården, silloinen sosiaalijohtaja, päätti varoituksista huolimatta antaa nuorten lähteä Puolan-matkalle. Nuoret laiminlöivät hoitosuunnitelmaansa matkan aikana ja herättivät matkaseurueessa huolta ja pelkoa. Tämän vuoksi heidät lähetettiin Kungälvs-Postenin mukaan lopulta kotiin. Ilmoituksesta hoidon ja huolenpidon tutkintaviranomaisille selviää, että nuoret olivat huumeiden vaikutuksen alaisina jo alkumatkasta.

“Heille oli luvattu matka Puolaan, ja halusimme heidän lähtevän sinne. Näin jälkikäteen ajateltuna se oli ehkä virhe. Kunta halusi heidän kuitenkin menevän. Me suhtaudumme kriittisesti siihen, etteivät he olleet koko ajan johdonmukaisia linjassaan, kuten kysymyksessä nollatoleranssista huumeita ja alkoholia kohtaan”, kommentoi yhden nuoren isä P4 Göteborgille.

Vaikka Toleransprojektet ottaa etäisyyttä huumeisiin, Puolan-reissut ovat käytännössä usein varsinaisia “ryyppyreissuja”. Nordfront oli yhteydessä useisiin matkalle houkuteltuihin nuoriin, ja he kertoivat matkasta vastanneiden luvanneen, että “saa myös juhlia”. Kaikki nuoret olivat alaikäisiä.

Toleransprojektetin käynnisti Christer Mattson, joka on luonut uraansa hyötymällä John Hronin murhasta. Projektin tarkoitus on herättää syyllisyydentunteita ruotsalaisissa nuorissa, jottei heistä tulisi “rasisteja” tai joukkomaahanmuuton vastustajia.

 

Lähteet: Nordfront.se, Sveriges Radio, Kungalvsposten.se

2 KOMMENTIT

  1. Ruotsin rima on jo niin alhaalla että siltä voi odottaa mitä vain. Kohta ne varmaan lähettää ruotsalaisia sterilisoitavaksi.

Comments are closed.