Koti Uutisia Kotimaa Suuria määriä väärennettyjä seteleitä liikenteessä

Suuria määriä väärennettyjä seteleitä liikenteessä

7

Suomessa on alkuvuodesta ollut liikenteessä suuria määriä väärennettyjä seteleitä. Eniten väärennettyjä seteleitä ovat olleet 50 euron setelit.

Suomen Pankin mukaan jo alkuvuoden puolella on havaittu 426 väärennettyä seteliä. Pankin mukaan seteleitä väärennetään harvoin Suomessa, ne ovat yleisemmin kotoisin ulkomailta ja jäävät täällä haaviin nopeasti.

– Väärennettyjä seteleitä liikkuu Suomessa erittäin vähän. Yleensä ne kulkeutuvat meille ulkomailta ja löytyvät sen jälkeen nopeasti, seteliasiantuntija Olli Vehmas Suomen Pankista kertoo.

Väärennettyjä seteleitä havaitaan Suomessa vuosittain alle tuhat kappaletta.

Lähde: Yle

7 KOMMENTIT

  • Vesileima ja hologrammi paljastavat. Paperista printterillä lähinnä neekerit ja irakilaiset noita Suomessa tekevät ja käyttävät huumekaupassa Tor-verkossa. Oikea raha on tehty puuvuillasta ja pellavasta, joten sen kyllä erottaa sangen helposti.

   Tietysti moni täällä käy useasti viikossa irakilaisten pizza-kebab-paikoissa, viinajuottoloissa ja kirpputoreilla, joten kannattaa katsoa mitä sontaa siellä vaihtorahana annetaan.

   • Muuten ihan nappiin mutta ei noiden tarvitse kirpputoreja kierrellä. On paljon parempaan varaa.

    • Jos ruoka pitää hakea irakilaisilta (ja näin sponsoroida heidän maassamme olemista) ja juoda seitsemän euron (vai mitä mahtavatkaan maksaa) muovituoppeja, niin eipä sitä rahaa niin kauheasti taida olla.

     Mihin perustat väittämäsi että rahaa olisi?

     • No, se perustuu siihen tietty että kun käy SVL:n sivuilla niin on rahaa. Et pysty kumoamaan tuota logiikkaa.

     • Jos nuo tietyt tyypit liikuttaa rahaa pitserioissa yms niin en usko että siellä kirpputorilla ulkomaalaisten rahaa liikkuu niin paljon kuin kantisten joilla ei ole varaa niinkuin näillä ulkomaalaisilla joille kaikki tiputetaan nenän eteen. Sanoit että näissä paikoissa saattaa liikkua väärennettyä rahaa (tai sanoit kiertäen) mutta en koe että irakkien pitää pyöriä kirpputoreil koska on parempaankin varaa. Muuten sanoinkin että olen samaa mieltä että pitserioissa ja juottoloissa kannattaa olla tarkkana.

 1. Suurimmille (((rahanväärentäjille))) on jostain kumman syystä annettu käytössä olevan rahan luontioikeus! Outoa, eikö???

Comments are closed.