Koti Uutisia Suunniteltu vastaanottokeskus paloi Ruotsin Eskilstunassa

Suunniteltu vastaanottokeskus paloi Ruotsin Eskilstunassa

3

Vastaanottokeskukseksi suunniteltu rakennus tuhoutui täysin Eskilstunassa lauantain vastaisena yönä.

UK_Sagarsvedet_palo

Pelastuslaitos hälytettiin Sågarsvedetin kesäsiirtolalle Ärlan ulkopuolella Eskilstunassa noin kello 23:n aikaan perjantaiyönä. Soiton teki yksityishenkilö, joka huomasi palon syttyneen kesäsiirtolan päärakennuksessa.

Pelastustoimen saapuessa paikalle palo oli kehittynyt jo mittavaksi. Palomiehet pystyivät ainoastaan rajaamaan tulipaloa niin, ettei se levinnyt viereisiin rakennuksiin. “Päärakennus on täysin tuhoutunut”, kertoi poliisin edustaja Annica Redlund. Rakennuksessa ei ollut poliisin mukaan ihmisiä sisällä palon syttyessä.

Poliisi on käynnistänyt alustavan tutkinnan tuhopoltosta, koska palolle ei ole löytynyt mitään luonnollista syytä. Toistaiseksi ketään ei ole otettu kiinni eikä ketään epäillä vielä teosta.

Eräs syy palon mahdolliselle sytyttämiselle saattaa olla Eskilstunan kunnan kehitysvastaavan Tryggve Lundhin lausunto Eskilstuna-Kuriren-lehdessä 8. lokakuuta. Tällöin hän kertoi, että Sågarsvedetiä kuten myös Eskilstunan kunnan omistamaa Åshornin kesäsiirtolaa Trosassa voitaisiin käyttää tilapäisinä vastaanottokeskuksina.

Ruotsissa on tapahtunut Eskilstunan palon lisäksi lukuisia vastaanottokeskuksiin kohdistuneita epäiltyjä tuhopolttoja viime aikoina.

Lähteet: Nordfront.se, Eskilstuna-Kuriren

3 KOMMENTIT

  1. Miten ne noin tulenaroista materiaaleista niitä talojaan ovat rakentaneet…

  2. Näiden rakennusten paloriski on kasvanut huomattavasti, ymmärrettävästä syystä.

Comments are closed.