Koti Uutisia Suunnitelmat turvapaikanhakijoista kuumensivat tunteita kunnalliskokouksessa Kreikassa

Suunnitelmat turvapaikanhakijoista kuumensivat tunteita kunnalliskokouksessa Kreikassa

0

Kunnanhallitus suunnittelee Kreikassa Thessalonikin esikaupunkialueella Vasilikassa sijoittavansa turvapaikanhakijoita tyhjään tavarataloon. Vasilikalaiset eivät ole ottaneet asiaa avosylin vastaan. Muutama päivä sitten thessalonikialainen Kultaisen aamunkoiton edustaja Graikos Fotios marssi käynnissä olleeseen kunnalliskokoukseen Vasilikassa tukenaan vihaiset paikalliset, jotka halusivat osoittaa tyytymättömyytensä poliitikkojen suunnitelmiin avata turvapaikanhakijoiden majoitustila kaupunginosassaan.

Tapahtumasta julkaistulla videolla näkyy, kuinka poliitikot painostavat Fotiosta istumaan ja hiljenemään, mihin Fotios ei suostu. Sen sijaan hän varoittaa paikallisia, että poliitikot valehtelevat otettavien “pakolaisten” lukumäärästä. Kokouksen jälkeen pitämässään puheessa Fotios mainitsee, että vain kaksi kymmenestä turvapaikanhakijasta on lapsia tai naisia. Hän jatkaa, että vain kolme kymmenestä on Syyriasta, ja loput ovat muun muassa irakilais-, afganistanilais- ja pakistanilaismiehiä. Yleisö ottaa Fotiosin puheen vastaan raikuvin aplodein huolimatta siitä, että kuuntelijat ovat tavallista kansaa eivätkä Fotiosin puoluetovereita.

Tiistaina vastarinta suunnitelmille ottaa joukoittain turvapaikanhakijoita kärjistyi Vasilikassa valtavan ihmisjoukon rynnättyä kunnalliskokoukseen sanomaan kansanpetturipoliitikoille suorat sanat. Eräs nainen itki, koska hän oli huolissaan lastensa turvallisuudesta poliitikkojen suunnitellessa pakottaa taas yksi kunta monikulttuuriin; on ilmeistä, ettei monikulttuuria halua Vasilikassa kukaan. Tapahtumapaikalla voisi kuvailla vallitsevan lynkkauksen ilmapiirin sillä perusteella, mitä on nähtävissä Kreikan TV:ssä näytetyssä uutislähetyksessä:

Lähde: Nordfront.se