Koti Uutisia Supo politisoituu entisestään

Supo politisoituu entisestään

2

Ensi vuoden alusta lähtien suojelupoliisi tulee toimimaan sisäministeriön alaisuudessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että poliitikot sanelevat entistä enemmän, mihin suojelupoliisi käyttää resurssejaan.

UK_supo

Suojelupoliisi (Supo) on siirtymässä Poliisihallituksen alaisuudesta sisäministeriön alaisuuteen ensi vuonna. Presidentti vahvistaa lait perjantaina. Jatkossa sisäministeriö vastaa suojelupoliisin toiminnan ohjauksesta, tulos- ja resurssiohjauksesta sekä laillisuusvalvonnasta.

Siirtoa perustellaan sillä, että se parantaa päättäjien mahdollisuuksia ohjata Supon toimintaa. Jatkossa kulloinenkin hallitus päättää suurelta osin siitä, minkä uhkakuvan tarkkailuun Supo suuntaa toimintaansa. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa esimerkiksi radikaalit kansallismieliset joutuvat kovemman tarkkailun kohteeksi, mikäli poliitikot niin haluavat.

Poliittinen sitoutuminen ei ole uutta Supolle. Jo pari vuotta sitten suojelupoliisin turvallisuusyksikön päällikkö Kari Harju tunnustautui monikulttuurisuuden kannattajaksi, mikä vahvisti epäilyksemme poliisijohdon poliittisista motiiveista.

Viime aikoina Suomen poliisille on myös vaadittu laajempia oikeuksia valvoa kansalaisia. Se on kunnostautunut muun muassa Internetissä tapahtuvan mielipidekirjoittelun seuraamisessa.

Lähde: Iltalehti

 

Aiheeseen liittyen:

Sisäministeriö: Suomen Vastarintaliike kasvaa
Poliisi haluaa tiukempaa kontrollia kansalaisista
KRP seuraa tehostetusti nettikirjoittelua

2 KOMMENTIT

 1. Eikös Paateri itkenyt että nyt pitäisi äkkiä saada muslimimamuja poliisvoimiin?

  Älkää myöskään unohtako Kimmo “Sharia” Sasia, joka ehdotti että Suomessa tulisi vallita osittainen Sharia-laki:

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010112612771042_uu.shtml

  “Kimmo Sasi Kotimaassa: Sharia-laki Suomeen!”

  Onneksi putosi eduskunnasta. Kuin myös Laura Räty sekä Tuula Väätäinen, Päivi Lipponen.

  Arhinmäki vaalien alla puhui oliko nyt Radio Dein haastattelussa että pitää Suomen ottaa äkkiä lisää Syyrialaisia. No, vaaleissa Paavon kannatus oli viime vaaleista laskenut oliko nyt 7000-10000 äänellä.

  Näistä luulisi normaalijärkisen henkilön ymmärtävän mikä on kansan tahto, mutta kun ei.

Comments are closed.