Koti Uutisia Suora toiminta tehosi Hollannissa

Suora toiminta tehosi Hollannissa

1

Uutisoimme viime viikolla Hollannissa tapahtuneesta vastarinnasta pakolaiskeskusta vastaan. 27 000 ihmisen kaupunkiin oltiin perustamassa 1 500-paikkaista vastaanottokeskusta, mutta kaupunginhallituksen pitäessä kokousta aiheesta päättivät paikalliset puuttua tilanteeseen suoralla toiminnalla. Lopulta kokous jouduttiin keskeyttämään vihaisten asukkaiden vuoksi.

Nyt suunnitelma keskuksen perustamisesta on hylätty. Kaupungin pormestari Miranda de Vries ilmoitti tiistaina, ettei kaupunki halua tulehduttaa tilannetta liikaa. Hän käytännössä myönsi, että mellakoinnilla oli vaikutusta päätökseen.

“Tämänkaltaiset tilanteet ovat erittäin hankalia, sillä yritämme löytää ratkaisun akuuttiin ongelmaan. Se on hankalaa, etenkin kun on näitä jännitteitä. Välillä sitä tulee miettineeksi, josko tämä ongelma on liian iso meille. Punnitsimme asiaa läpi ja päätimme hylätä ehdotuksen keskuksen perustamisesta”, hän kommentoi.

De Vries kuitenkin lisäsi, että pakolaisongelma on edelleen heidän mielestään akuutti ja sille pyritään löytämään ratkaisua. Hän ei kuitenkaan osaa sanoa koska ja miten. Kaupunginvaltuusto tulee ensiksi keskustelemaan asiasta asukkaiden kanssa.

Lähde: NL Times

1 KOMMENTTI

  1. Olisikohan hiljainen kynttilämielenosoitus tai muuten vaan rauhallinen mielenosoitus vaikuttanut keskuksen perustamiseen? Veikkaanpa, että ei. Vai onko jollakulla kertoa esimerkkitapausta jossa VOKin perustaminen olisi estetty rauhanomaisin keinoin?

Comments are closed.