Koti Uutisia Ulkomaat Suomi mukana Yhdysvaltojen järjestämässä harjoituksessa

Suomi mukana Yhdysvaltojen järjestämässä harjoituksessa

1

Kuusi suomalaista Hornet-lentäjää lensi Alaskaan Red Flag -nimiseen harjoitukseen. Yhdysvallat on järjestänyt harjoitusta vuosien ajan liittolaistensa kanssa. Suomi on nyt mukana ensimmäistä kertaa.

Eielsonin tukikohdassa on kahden viikon aikana yhteensä jopa 70 suomalaista sotilasta. Sotilaiden lisäksi mukana on kuusi F/A-18 Hornet -hävittäjää. Mukana ovat myös esimerkiksi Etelä-Korean ilmavoimien omat hävittäjät.

Harjoituksen keskipisteenä Suomen kannalta on elektroninen sodankäynti arktisilla alueilla, mikä onkin suomalaisille tuttua jo entuudestaan.

Lähde: Yle

1 KOMMENTTI

  1. Suomelle siitä ei ole mitään hyötyä, pelkkää kulua sekä leimautumista suurvaltapoliitisten konfliktien osapuoleksi maailmassa, jossa pienikin kipinä voi aiheuttaa sodan, jossa Suomi on asemoittanut itsensä USA:n liittolaisiksi kuuluvaksi valtioksi, joka näin vetää Venäjän ohjukset maalittaen Suomen, kuten myös “liittolaisemme” USA myös tekee.
    Nuori polvi ei tiedä Paasikiviläisestä turvallisuupolitiikasta ja dogmista, mutta sen perusajatus on pysyä suurvalta eturistiriitojen ulkopuolella siitäkin huolimatta, että tuolloin meillä oli v. 1947 solmittu nk. YYA-sopimus Neuvostoliiton kanssa, joka toi oman nyanssinsa ja särön Suomen faktiseen puoluettomuusasemaan valtiona.

Comments are closed.