Koti Uutisia Kotimaa Suomi lahjoittaa rahaa ulkomaalaiselle pankille epäonnistuneen Kreikka-lainan vuoksi

Suomi lahjoittaa rahaa ulkomaalaiselle pankille epäonnistuneen Kreikka-lainan vuoksi

0

Kun Kreikka joutui velkakriisiin poliittisen eliitin sekä juutalaisen Goldman Sachs -pankin kähminnän vuoksi, pakotettiin myös Suomi avustustalkoisiin. Goldman Sachsin kanssa sittemmin korruptioskandaalin silmään joutunut Jyrki Katainen valehteli tuolloin kansalle, että Suomi tulee “tienaamaan” myöntämällä ja takaamalla lainoja Kreikalle.

Suomen osuus Kreikalle myönnetyistä kansainvälisistä lainoista on jo useita miljardeja euroja. Nyt jopa Helsingin Sanomat (HS) on joutunut myöntämään, ettei Kreikka-lainoilla “tienattukaan” mitään. Sen sijaan suomalaisten rahaa on lahjoitettu kaikessa hiljaisuudessa ulkomaalaisille pankkiireille, jotka ovat kiskoneet tähtitieteellisiä varainhoitopalkkioita.

Kreikka-lainat ovat poliittista teatteria, jossa pankkiirien riistämä maa on väkisin pyritty pitämään Euroopan unionin ja finanssieliitin kuristusotteessa. Samalla rikkaammilta EU-mailta on huijattu monimutkaisten lainamenetelmien kautta rahaa, jolla olisimme voineet rakentaa uusia yrityksiä, kouluja ja sairaaloita.

“Suomi näki valtavasti vaivaa vakuuden hankkimiseksi kreikkalais­pankeilta – sen arvo on kuitenkin supistunut, vaikka sen piti kasvaa”, HS kirjoittaa. Suomi oli Kreikalle lainanneista eurovaltioista ainut, joka tahtoi lainan takausosuudelleen vakuuden.

Suomelle perustettiin sulkutili, jonka rahat siirtyvät sopimuksen mukaan meille, jos ja kun Kreikka ei maksakaan velkojaan sovitulla tavalla. Sulkutilin suomalaiset rahat sijoitettiin kuitenkin arvopapereihin, joiden “tuotto” on ollut negatiivista! Koska tilin varoja hallinnoi ahne investointipankki, on Suomi joutunut maksamaan surkeasta palvelusta jo lähes miljoona euroa palkkioita.

“Jos palkkiot otetaan huomioon, sijoitustuotto on ollut –0,45 prosenttia”, HS summaa. Suomi lahjoittaa rahaa hyödyttömälle pankille vastineeksi rahojemme tuhlaamisesta, jotta Kreikka voitaisiin pitää velkahirressä Euroopan unionin “yhtenäisyyden” nimissä.

Lue myös: EU lahjoittaa taas veronmaksajien rahaa rikoksista tuomituille pankeille