Koti Uutisia Suomi lähettää ehkä sata sotilasta Keski-Afrikkaan

Suomi lähettää ehkä sata sotilasta Keski-Afrikkaan

4

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Suomi saattaa lähettää 20–100 sotilasta Keski-Afrikan tasavaltaan. Tuomioja oli keskustellut aiheesta Ranskan ulkoministeri Laurent Fabiusin kanssa Pariisissa.

Suomalaisten tehtävät ovat vielä auki, kertoo Tuomioja. EU-ulkoministerit päättivät viime perjantaina lähettää tuhat sotilasta Keski-Afrikkaan. Operaation uskotaan alkavan maaliskuun alussa.

 

Lähde: Yle

4 KOMMENTIT

  1. Rauhanturvaamisesta on se hyöty, että jos Suomi joutuu sotaan niin on myös taistelun kokeneita sotilaita. Tosin Suomen Rauhanturvaoperaatioissa ei kuolla muuta kuin miinoihin.

    • Käsittääkseni Afganistanin operaatio on ollut sellainen, josta on saatu ihan kunnolla kokemuksiin pohjautuvaa konkreettista hyötyä. Liki kaikki muu aikaisempi on ollut käytännössä kirjaimellisesti kriisinhallintaa, ei muuta.

      Mutta ei se kuitenkaan tee yksittäistä operaatiota tai mitään YK- ja NATO-vetoista tungettelua yhtään moraalisesti hyväksyttävämmäksi.

  2. Jälleen kerran joutuu valkoinen mies ottamaan vastuun juutalaisesta omistuksesta. Ranskalle uraaniahan sieltä haetaan useampi kourallinen vuodessa.

Comments are closed.