Koti Uutisia Suomi Ensin -mielenosoituksista noin 30 rikosepäilyä väkivaltaisesta “ekstremismistä”

Suomi Ensin -mielenosoituksista noin 30 rikosepäilyä väkivaltaisesta “ekstremismistä”

3

Vuonna 2017 poliisi havaitsi noin sata rikosta, joiden motiiviksi epäiltiin väkivaltaista ekstremismiä. Väkivaltainen ekstremismi tarkoittaa aatemaailman käyttöä motivaattorina väkivallalle, väkivallalla uhkaamiselle tai siihen kannustamiselle. Sisäministeriön ekstremismin tilannekatsauksen mukaan puolet sadasta epäilystä liittyi äärioikeistoon, kolmannes liittyi uskonnolliseen ekstremismiin ja loput liittyivät äärivasemmistoon.

Tarkemmin lukuja tarkastellen sisäministeriö kertoo pelkästään Helsingin Rautatientorilla olleen Suomi Ensin -mielenosoituksen aiheuttaneen noin 30 rikosepäilyä, jotka liittyvät väkivaltaiseen ekstremismiin. Mielenosoitus tunnetaan tuttavallisemmin nimellä Suomi Ensin Maidan.

Tiedossa ei toistaiseksi ole, kuinka moni epäillyistä on lopulta todettu syylliseksi. Poliisin ilmoittamat määrät eivät myöskään ole absoluuttiset totuudet, sillä jokaisesta tapauksesta voidaan kirjata vain yksi yhteinen rikosilmoitus tai useita rikosilmoituksia erikseen.

Sisäministeriö myös muistaa Pohjoismaista Vastarintaliikettä runsaalla huomiolla ekstremismin tilannekatsauksessaan, vaikka rikoksia ei mainita kuin yksi.


Lähteet: Valtioneuvosto (Sisäminisiteriön ekstremismin tilannekatsaus), Yle

3 KOMMENTIT

  1. Itse lueskelin varmaan samaa artikkelia iltiksestä tai iltasanomista ja mietin kovasti että eikö Suomessa ole vuodessa kuin 200 rikosta/rikosepäilyä. Kovasti olisivat tulleet rikokset alaspäin kun kerran äärioikeiston rikoksia olisi kaikista rikosksita noin puolet. Muistelen että pelkästään maksuvälinepetoksia Pirkanmaan alueella olisi 35000kpl/vuosi.

    No, kun artikkelia luki eteenpäin niin äärioikeiston 2017 rikoksina mainittiin Jyväskylän- ja Helsingin tapaukset. Ööö… Nehän oli jo paljon aikaisemmin. Ei tainut sittenkään äärioikeiston rikollisuus kestää päivänvaloa. Mutta jostain piti repiä suvakki-otsikko.

  2. Suomi-maidan oli oikee kutsumanimi, koska nykyisin jäädytetty Suomi Ensin yhdistys ei ollu leirin takana eikä sen paremmin leiriä vastustanu pj kun sitä pitäny vara pj:kään halunnu sitä liitettävän yhdistykseen. Virallinen nimihän mielenilmaukselle oli Laittomat palautettava ja toisen puolen laittomien leiri oli Oikeus elää.

Comments are closed.