Koti Uutisia Suomesta alkanut hanke synnyttämässä valtavan valvontakoneiston

Suomesta alkanut hanke synnyttämässä valtavan valvontakoneiston

2

Euroopan komissio valmistelee hanketta, joka yhdistäisi satojen kansallisten viranomaisten tietokannat toisiinsa. Pian lähes jokaisella EU-maalla on pääsy salaisiin raportteihin, sateliittikuviin ja sotilastietoihin.

Alun perin hanketta on markkinoitu merellisenä yhteistyönä, mutta nyt siitä on tulossa kenties valtava valvontakoneisto. Kaikilta EU:n ulkopuolelta tulevilta kansalaisilta otettaisiin sormenjäljet.

Euroopan komissio on ottanut mallia Suomen ja Ruotsin välisestä turvallisuusyhteistyöstä. Lisäksi useat turvallisuusfirmat haluavat pääsyn viranomaisten tietokantoihin.

 

Lähde: Turun Sanomat

2 KOMMENTIT

    • Eiköhän isoveli-kontrolli koske jokaista ns. “tavallista ihmistä” länsimaissa. Kaikkien puhelutietoja tuskin tutkitaan tai koteja ratsataan poliisin toimesta, mutta valtiolla on kyllä muitakin keinoja jokaisen kansalaisen valvomiseen. Riskitekijöitä/täydellisiä tietopankkeja isoveljelle on mm. sosiaalinen media ja älypuhelimet. Sormenjäljethän on otettu jo useamman vuoden ajan talteen jokaiselta, joka haluaa passin. Listaa voisi varmaan jatkaa loputtomiin, mutta nämä nyt ovat esimerkkejä asioista, jotka koskettavat lähestulkoon jokaista, joka haluaa “pysyä kiinni yhteiskunnassa”.

Comments are closed.