Koti Uutisia Kotimaa Suomessakin varallisuuserot lisääntyvät – rikkain kymmenes omistaa liki puolet

Suomessakin varallisuuserot lisääntyvät – rikkain kymmenes omistaa liki puolet

4

Tilastokeskuksen mukaan suomalaisten varallisuuserot ovat lisääntyneet. Rikkain kymmenes omisti 45 prosenttia kaikesta varallisuudesta vuonna 2013. Viimeisimmän tilaston mukaan vuonna 2016 osuus oli 47 prosenttia. Köyhimmät 50 prosenttia suomalaisista sen sijaan omistaa vain noin kuusi prosenttia nettovarallisuudesta eli reaali- ja rahoitusvarallisuudesta, joista on vähennetty velat.

Varakkaimpia ovat suuret ikäluokat, etenkin 65–74-vuotiaat. Erityisen epätasaisesti ovat jakautuneet pääomatulot, koska vain 41 prosentilla kotitalouksista on esimerkiksi pörssiosakkeita ja sijoitusrahastoja.

Asunnot ovat keskimäärin suomalaisten suurimpia sijoituksia, ja omassa asunnossa asuu kaksi kolmasosaa suomalaisista. Viime vuodet keskimääräisten asuntojen ja kesämökkien hinnat ovat polkeneet paikallaan, mistä syystä keskivertosuomalaisen omaisuus on hieman pienentynyt tilastossa vertaillun kolmen vuoden aikana. Lisäksi asuntovelkojen määrä on noussut 3,5 prosenttia.

Lähde: Yle

Lisää köyhyydestä:

Pienituloisten arki entistä kalliimpi
Juutalainen finanssiyhtiö keinottelee vähävaraisten asumisella
Juutalaiskysymyksen sosioekonominen osa-alue

4 KOMMENTIT

 1. Sukanvarteen säästäminen on lisännyt varallisuutta euro aikana, ei ole devalvoitu.
  Asunnot ihan älyttömän hintaisia, suhteessa rakennus kuluihin.

  Kansallissosialistisessa valtiossa pitäisi saada uusi asunto 6kk työpanoksella.

 2. Kyllähän sen nyttenkin saa . Riippuu tulotasosta ja asunnon hinnasta. Heh heh…

 3. Niin kuin monella muullakin alalla myös omistamisessa huippuammattitaito on vain harvoilla. Tilannetta vain pahentaa se, että tavallinen duunari pakotetaan luovuttamaan eläkesäästönsä yhtiöille, joita johdetaan poliittisesti. Ei siis ammattitaidon perusteella.

  Seurauksena on, että todella isot pääomat duunareiden eläkesäästöjä muodostavat “helpon nakin” ammattitaitoisille keinottelijoille, huijareille ja valtiolle. Jo lähitulevaisuudessa eläkeyhtiöiden (ja pankkien) romahdukset ovat arkipäivää.

 4. Tähänhän sitä on pyritty! Etenkin Sipilän maanpetturi -hallitus on tehnyt hartiavoimin töitä tämän kehityksen puolesta. Loppupäässä häämöttää kansainvälinen pankki- ja finanssikriisi, joka saa aikaan sen, että tavallinen kansa kerääleivänmuruja kaduilta ja teiltä.
  Kokoomus on riemunsa ja onnensa kukkuloilla, sillä tuo puolue on primääristi ajanut aina tuota tavoitetta muutamasta rikkaasta ja miljoonista köyhistä, joiden asemansa kohentamisyritykset ovat salvatut monin lukoin ja määräyksin aina syyttämällä saadut pennoset varastetuiksi ja vääryydellä hankituiksi. Siis kunnon kapitalismia, jota ei ole vielä nähtykään, sillä pirulaisvaltio Neuvostoliitto ja kommunismi raadollisuudestaan ja lukuisista rikoksistaan ihmiskuntaa vastaan huolimatta salpasi ääri-kapitalistien himon ja sai aikaan ansaittua pelkoa jopa päänsä menettämisestä kaiken muun omaisuuden ohella. Kun vastavoima puuttuu tai tuhoutuu, se tietää kaiken tuhoa, sillä jopa ja etenkin luonnonjärjestys nojaa tuohon samaan periaatteeseen ja sen tuhoutuminen on vain ajan kysymys kun tuossa järjestelmässä käy samalla tavalla. Eli se paljon puhuttu “Luonnon tasapaino”.

Comments are closed.