Koti Uutisia Kotimaa Suomessa kymmenkunta terrori-iskuihin halukasta vankia – poliisille ei voi luovuttaa tietoja

Suomessa kymmenkunta terrori-iskuihin halukasta vankia – poliisille ei voi luovuttaa tietoja

5

Rikosseuraamuslaitos ei saa ilmoittaa poliisille vankeja tai valvottavia koskevia tietoja. Rikosseuraamuslaitoksen erityisasiantuntija Sami Peltovuoma kertoo Suomen vankeinhoitolaitoksen piirissä olevan kymmenkunta henkilöä, joilla on halua ja taitoa toteuttaa erilaisia iskuja, esimerkiksi terrori-iskuja.

Näistä kymmenkunnasta henkilöstä, joilla on halua ja kykyä suorittaa iskuja vapauduttuaan, ei siis mitenkään voi informoida poliisia tai muita viranomaisia. Poliisille voi luovuttaa tietoja riskihenkilöistä ainoastaan, mikäli poliisi kohdennetusti osaa pyytää juuri kyseisen henkilön tietoja.

Viime vuosina vankiloissa tapahtuva uskonnollinen väkivalta ja vankien radikalisoituminen on noussut isoksi huolenaiheeksi. Suomen ensimmäinen terrori-isku tapahtui 18.8.2017 Turussa vieden kahden ihmisen hengen ja haavoittaen kahdeksaa.

Lähde: Kaleva

5 KOMMENTIT

 1. No onhan se nyt itsestään selvä asia että vankilaan syyttömänä joutuneitten väkivaltakoneiston uhrien on vapauduttuaan saatava toteuttaa itseään haluamallaan tavalla. Jos heistä vuotaisi tietoa viranomaisille olisi se vakava rikkomus heidän ammatinvalinnan vapauttaan vastaan. Jahka päästään oikealle tasolle voi työtön terroristi anoa työttymyysrahaa ja tukiaisia räjähteiden sekä aseiden hankintaa varten. Ja punarkit tukee sekä pönkää.

 2. Ketä viranomaset suojelee? Kansaa vai kansan keskuudessa eläviä kansanvihollisia?

  • Juutalainen raha maksaa heidän palkkanssa, joten he suojelevat juutalaista.

 3. Kriminaaleillahan on tunnetusti enemmän oikeuksia kuin uhreilla tai tavallisilla kansalaisilla. Hitä kun pitää “ymmärtää” täällä suvakkilassa.
  Suomi on ainoa maa jossa vangit voivat mennä lakkoon??!! En oikein käsitä miten se on mahdollista, mutta heillä on lakko-oikeus, olisi vain kiva tietää mikä liitto heidän asiaansa ajaa, lakimiesliitto?
  Kyllä se pitäisi olla niin, että rangaistus pitää olla myös rangaistus, jolla saadaan tekijä tajuamaan tekonsa laatu ja uhrille sekä yhteiskunnalle nimellinen hyvitys moraalisesti.
  Eli kuokka käteen ja suolle 12h päiviä tekemään tai jotain muuta yhteiskunnallisesti hyödyllistä asiaa esim: tienvarsia perkaamaan.
  Kansalaisluottamuksen menetyskin olisi hyvä palauttaa oikeusjärjestelmään siinä missä maanpetos.

 4. Prioriteetit tuntuvat olevan yhtä kohdillaan kuin kommunisteilla pitääkin olla. Mutta annas kun vastarintaliikkeen edustajat seisovat kadunkulmassa ryhdikkäästi (jota näkee nykyään enää hyvin harvoin) lippuineen ja lentolehtistensä kanssa. Silloin repeää taivas, meri ja maa.
  Islamisti terroristi puukottaa 10 ihmistä. Siitä tehdään sisäänheitto tarjous ja valtamedian kummipojan hyvä käytös pannaan merkille vankilassa, joka tosin jäi lyhytaikaiseksi, kuten terroristi oikeudenkäynti on sen osoittanut. Suurin huolenaihe on syyllisen löyhät leuankannat ja puhelias esiintyminen itsensä syylliseksi todisteluineen, joka uhkaa koko oikeusprossesin “käiskirjoitusta” pahemman kerran sillä demlan aikomuksena on tehdä tästä “ulkomaan herkusta” vähintäinkin vuoden “suomalainen” mies.

Comments are closed.