Koti Uutisia Kotimaa Suomen yritysjohtajat haluavat rajat auki

Suomen yritysjohtajat haluavat rajat auki

10

Kauppakamarin kyselyyn vastanneista yritysjohtajista 73 prosenttia haluaa rajat auki EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevalle työvoimalle. Yritysjohtajien mielestä työvoimaa tulisi saada tuoda maahan ilman, että avoimista työpaikoista tarvitsee ilmoittaa ensin EU:n ja ETA-alueen työntekijöille. Tämä siitäkin huolimatta, että Suomessa on jo valmiiksi paljon työttömiä suomalaisia ja ulkomaalaisia.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi kertoo syyn yritysjohdon vaatimukselle:

– Yritykset tietävät viranomaisia paremmin, minkälaista työvoimaa tarvitaan. Työvoiman saatavuus on monella alalla merkittävä ongelma ja kasvun este.

Saatavuusharkinnalla selvitetään, onko Suomessa tai muualla Euroopan talousalueella saatavilla sopivaa työvoimaa avoimeen työpaikkaan, johon alueen ulkopuolelta tuleva olisi tulossa. TE-toimisto varmistaa hakuprosessin aikana, että työsuhteen ehdot ovat säännösten ja työehtosopimuksen mukaisia. Lopullisen päätöksen työntekijän oleskeluluvasta tekee Maahanmuuttovirasto. Maahanmuuttovirasto varmistaa, ettei kyseessä ei ole yritys kiertää maahanmuuttosäännöksiä tai yritys aiheuttaa uhkaa Suomen turvallisuudelle.

Suomessa vasemmisto kannattaa avoimia rajoja perinteisesti ideologisista syistä haluten haalia maahanmuuttajista lisää äänestäjäkuntaa. Oikeisto taas haluaa minimoida työvoimakustannukset ja maksimoida voitot helpommin saatavilla olevalla “halpatyövoimalla”. Maahanmuutolla tehdään voittoa sen jokaisessa vaiheessa aina ihmisten houkuttelemisesta, kuljettamisesta ja majoittamisesta Eurooppaan. Rahaa tahkotaan myös maahanmuuttajien virastoprosessien kautta. Kaikki nykyiset puolueet oikealta vasemmalle pyrkivät hyötymään maahanmuutosta. Suomen valtiolle kasataan näiden prosessien kautta yhä suurempaa laskua. Kallein yksittäinen menoerä on maahanmuuttajille maksettavat sosiaalietuudet.

Globaali finanssivalta rahoittaa Euroopan väestönvaihtopolitiikkaa ja sitä ajavia yrityksiä ja yksityishenkilöitä. Suomalaiset yritysjohtajat ja poliitikot eivät enää puhu vastuullisesta toiminnasta kansallisella tasolla. Kansainvälisyyskiihkoilua ja eliitin etua ajetaan jo täysin avoimesti suomalaisten hyvinvoinnin, kansallisen turvallisuuden ja yhtenäisyyden kustannuksella. Kyse on suurten maailmanpankkien harjoittamasta uuskolonialismista, jossa kansallisvaltioiden ainoaksi tehtäväksi muodostuu kansainvälisen eliitin intressien palveleminen.

Yritysparlamentti-kyselyyn työvoiman saatavuusharkinnasta vastasi 145 suomalaista yritysjohtajaa. Vastaajat kuuluvat Keskuskauppakamarin valtuuskuntaan, Keskuskauppakamarin hallitukseen, alueellisten kauppakamarien hallituksiin tai Kansainvälisen kauppakamari ICC:n Suomen-osaston valtuuskuntaan tai hallitukseen.

Lähde: Talouselämä

10 KOMMENTIT

 1. Mikäs sitä globalisteille rahaa rakkaampaa olisi. Helvetin maanpetturihomot!

 2. 145 yritysjohtajaa ei edusta kaikkia suomen yrityksiä ja koska kuuluvat hyvävelipiiriin eli kappakamarin jäsennistöön, asettaa se heidän vastauksensa vielä epävakaammalle pohjalle
  Tällöin saadaan kyselyn suppeuden vuoksi hurja prosenttiosuus, joka luonnollisesti on vääristynyt ja voidaan käyttää pätevänä argumenttina maahanmuuton edesauttamiseksi.
  Tässä käy hyvin esille, kuinka mätä ja korruptoitunut on suomen talouselämä tänä päivänä.

 3. Kyse tuskin on muusta kuin halpatyövoimasta. Iso osa suomalaisista työttömistä ei näe mitään järkeä lähteä töihin puolella siiä mitä saavat nyt.

 4. Eihän niitä rajoja tarvitse erikseen avata, täälähän on jo inkkareita ja kiinalaisia tekemässä niitä töitä joita suomaaliset tekivät ennen. Sellaiset firmat kuin Wipro ja TATA Consulting Group ovat jo vuosia lennättäneet lentokoneellisen inkkareita Suomeen. Ja suomalainen työväestö on saanut iltapäivällä komennon että “Huomena ei enää tarvi tulla töihin. Lätkät pöydälle ja oma omaisuus mukaan”. Ja aamulla paikka viliseen inkkareita. Isot yritykset kun tekevät sopimuksen kansainvälisellä tasolla niin niiden ai tarvitse välittää miten alihankkija homman hoitaa. Nämä vuokraavat Suomesta kerrostalon ja lennättävät lentokoneellisen väkeä paikalle. Intialaisilla työsopimuksilla ilman päivärahoja tai suomalaisten työsopimusta. Ja näitä palveluja käyttävät ainakin Sanoma Oy, Stora Ensoi, Nokia, Elisa, … Ja syykin on selvä. Yhden inkkarin kustannus on ~15% suomalaisen kustannuksesta. Työtehokkuus voi olla jotain muuta, mutta voihan niitä pistää kolmivuorotyöhön ilman erilliskorvausta. Kai seitsemän kaveria saa sen verran aikaiseksi kuin yksi suomalainen.

 5. Vapaa kapitalismi on tehokkain ja nopea tapa tasata tulot ja varallisuus maapallon kaikkien kansojen ja ennen kaikkea KAIKKIEN IHMISTEN kesken.

  Vapaa kapitalistin maahanmuuttopolitiikka:

  — Raja on auki.
  — Tervetuloa jokainen!
  — Itse sinun on leipäsi tienattava!

  Tämä oli USA:n maahanmuuttopolitiikka aina 1900-luvun alkupuolelle saakka. Se johti valtavaan elintason nousuun globaalissa vertailussa. Myös ulkomainen varallisuus alkoi kerääntyä Amerikkaan. Turvaan kansallisilta valtioilta, jotka olisivat vain törsänneet pääomat sodan (WWI) käymiseen toinen toistaan vastaan.

  MUTTA EMME SITÄ HALUA.

  Laitamme valtion estämään ihmisten vapaa liikkuvuus ja sääntelemään pääomien liikkeitä. Sen seurauksena pääomat keskittyvät yksiin käsiin ja palkkaerot ovat huimia globaalilla tasolla.

  Nuo isot palkkaerot ja pääomien keskittyminen ovat kuitenkin saman asian kaksi eri puolta. On kuvittelua ja toiveajattelua, että voisimme jakaa isot pääomat “kansalle” ja samalla säilyttää globaalit palkkaerot.

  • Marko Toivonen. Tuo on vale, että “Tervetuloa jokainen” olisi ollut USA:n maahanmuutto politiikka ainakaan ennen vuotta 1965. Sinne valikoitiin vain Eurooppalaisperäisiä, mieluiten anglo-saxi/germaani/pohjoismaisia ja jossain määrin irlantilaisia. Kun taas jopa italialaisia vierastettiin. Raja ei siis ollut auki kaikille. Kuulostaa (((libertaari))) argumentilta jossa asiat käännetään ylösalaisin.

   Kaikkea varallisuutta ei pidäkään tasata kaikkien kesken vaan jokainen kansa tai etnien klusteri, tai millä perustein kukakin itsensä alaryhmittää, saa itse saavuttaa sellaisen elintason kuin se kykyenee. Mistä nänä globalistikomomunistit ovat tänne päätyneet kommentoimaan?

  • @ Anomaly 16.6.2018 at 15.59

   > ”Tervetuloa jokainen” olisi ollut USA:n
   > maahanmuutto politiikka

   ”Tervetuloa jokainen” politiikka päättyi siihen, kun valtio puuttui peliin ja tulijoilta alettiin vaatia passi. Tämä tapahtui Ensimmäisen Maailmansodan (WWI) pyörteissä.

   > Kaikkea varallisuutta ei pidäkään tasata

   Tarkoittanet, että omistusoikeus ei ole “pyhä”, vaan siihen pitää puuttua sen, jolla on aseet. Yleensä valtion.
   — Että suurempi väkivalta oikeuttaa isomman omistusoikeuden.
   — Että pieni ihminen saa omistaa vain pienen omaisuuden.

   > Mistä nänä globalistikomomunistit ovat tänne
   > päätyneet kommentoimaan?

   Täällä koen olevani vapaa julkaisemaan ajatukseni, vaikka se ei olisi linjassa julkaisun tavoitteiden kanssa.

   Se antaa minulle luottamuksen sitä aatetta kohtaan, joka ohjaa tämän julkaisun toimituskuntaa.

   Intuitiivisesti tiedän olevani vapaa ilmaisemaan ajatukseni siinäkin tapauksessa, että tämän julkaisun toimituskunta muodostaisi koko maan hallituksen. Olisin edelleen vapaa julkaisemaan mielipiteen, vaikka se olisi ristiriidassa hallituksen politiikan kanssa.

   Nimimerkki
   Hiljainen ajattelija

   • No mikäs siinä jos ajatuksia haluat tuoda julki. Hyvähän se on, että täällä saa keskustella jos asiallisena pysyy. Ja jos on “huonoja” ajatuksia niin täällä ne altistuvat kritiikille myös. Nuo argumentit vain tuntuvat olevan päälaellaan. Ilman valtiotako ne tulot menisivät sitten reilusti tasan? Vapaaehtoista yhteistyötä ei ole missään saatu toimimaan koko yhteiskunnan laaduudelta eli sen varassa ei ole rakennettu yhtään yhteiskuntaa. Anarkia on kontrolloitua oppositiota. Tarvitaan eräänlainen kastijako/säätyjako kuten varnashrama dharma. Meritokraattinen aristokratia jota kansallissosialismikin tavallaan on.

    https://www.youtube.com/watch?v=7VOrnSWZ-Hs

  • @ Anomaly 17.6.2018 at 20.43

   > Ilman valtiotako ne tulot menisivät sitten reilusti
   > tasan? Vapaaehtoista yhteistyötä ei ole missään
   > saatu toimimaan koko yhteiskunnan laaduudelta eli
   > sen varassa ei ole rakennettu yhtään yhteiskuntaa.

   Yhteiskunta oli ennen valtiota.
   https://blogit.mvlehti.net/b0osbiujm5mk/2016/03/27/yhteiskunta-vs-valtio/

   Valtion olemassaolo voi perustua vain väkivaltaiseen alueen miehitykseen. — Esimerkiksi Suomen valtio on miehittäjävaltio. Sen olemassaolo perustuu Suomen alueen sotilaalliseen miehitykseen.

 6. Haittamaahanmuuttajille huolenpitoa ja rakkautta.
  Suomalaisille kanta -työttömille ruoskaa ja näläkuuria.
  Sitä sanotaan riistokapitalismiksi, joka myös kirottuna globalismina tunnetaan

  Positiivisella syrjinnällä työhön otetut (pakotetut) tekevät työnsä juosten kusten, joka vaarantaa terveyden ja hengen sekä on helvetin kallista korjaamista.
  Eli siinä kustannuslaskentaa globalistien malliin.

Comments are closed.