Koti Uutisia Aktivismi Suomen väkivaltavasemmiston juhlien osallistujalista vuosi julkisuuteen

Suomen väkivaltavasemmiston juhlien osallistujalista vuosi julkisuuteen

8
Suomalaisia äärivasemmistolaisia Tampereella.

Poliittista väkivaltaa kannattavan äärivasemmistolaisen Varisverkoston järjestämien juhlien osallistujalistat Helsingistä ja Jyväskylästä vuotivat hiljattain julkisuuteen kiusallisen virheen vuoksi: yleensä salattujen Facebook-sivujen tapahtumailmoitusta ei oltu muistettu muuttaa salaiseksi.

Varisverkosto ilmoittaa kotisivuillaan käyttävänsä mielellään poliittista väkivaltaa tavoitteidensa saavuttamiseksi. Se on kerännyt myös tukea esimerkiksi raiskauksesta ja murhanyrityksistä epäillyille ruotsalaiskommunisteille. Järjestö perustettiin väkivaltaisen retoriikan siivittämänä alkuvuodesta 2014.

Perustamisvuoden lopulla verkosto yritti suorittaa aseistetun iskun Vastarintaliikkeen katupartiota vastaan Helsingissä. Isku epäonnistui vasemmiston kannalta kuitenkin niin traumaattisin seurauksin, että järjestö päätti välittömästi luopua aloitteellisen väkivallan taktiikastaan.

Nykyään Varisverkosto keskittyy suoran toiminnan sijaan toisinajattelijoiden vakoiluun Internetissä. Koska poliittinen voimankäyttö on kuitenkin edelleen ryhmän julkilausuttu tavoite, ovat kaikki sen kanssa yhteistyötä tekevät toimittajat, poliitikot, kulttuurivaikuttajat ja aktivistit kansallismielisen liikkeen erityisen mielenkiinnon kohteita.

Kansallinen Vastarinta julkaisee tapahtumasivujen kuvakaappaukset, sillä pidämme tärkeänä, että suomalaiset osaavat tunnistaa väkivaltaisen ääriliikkeen jäsenet. Lukijat voivat lähettää meille myös vinkkejä osallistujien taustoista: vastarintaliike [at] vastarinta.com

Osallistujien joukosta löytyy muun muassa vasemmistoliittolaisen kansanedustajan eduskunta-avustaja Taneli Hämäläinen, joka pyrki itsekin huonolla menestyksellä kansanedustajaksi edellisissä vaaleissa.

8 KOMMENTIT

  1. Jos jollakulla on aikaa ja halua niin noiden nick:kien takaa voisi kaivaa henkilöiden todelliset nimet. Asuinpaikoistakaan ei olisi haittaa…

  2. Juuso Eemil joutunut todennäköisesti happohyökkäyksen kohteeeksi koska puolet feissistä on sulanut luuhun asti.

  3. Ressentiment & soija – kaksi sanaa riittää kuvaamaan tuota galleriaa.

  4. Minulla on onneton nimimuisti, mutta naamari jää yleensä mieleen kertavilkaisulla, joten olisi kiva nähdä nuo kaappaukset hiukan isompina.

Comments are closed.