Koti Uutisia Kotimaa Suomen suurin tehdas aloittaa tuhansia työntekijöitä koskevat yt-neuvottelut

Suomen suurin tehdas aloittaa tuhansia työntekijöitä koskevat yt-neuvottelut

4

4000 henkeä Uudessakaupungissa työllistävä Valmet Automotive aloittaa yt-neuvottelut henkilöstön lomautuksista autotehtaallaan. Perusteena neuvotteluille ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt ja ne koskevat kaikkia tuotannon toimihenkilöitä ja työntekijöitä. Irtisanomisia neuvottelut eivät tule aiheuttamaan, vaan enintään 90 päivän lomautuksiin.

Tehtaalla on jo yli vuoden ajan ollut tiedossa, että USA:n presidentti Donald Trumpin ja Kiinan välinen kauppasota todennäköisesti iskee lujaa autonvalmistukseen myös Saksassa ja sitä kautta Suomessa.

Uudessakaupungissa toivotaan, että lomautukset tulevat riittämään ja ensi vuoden puolella tehdas pääsisi taas täyteen vauhtiin.

Lähde: Talouselämä

4 KOMMENTIT

 1. Yt-neuvotteluilla on psykologinen vaikutus Suomen talouteen. Suuren autovalmistajan alihankkija Suomessa on helppo ajaa alas ensimmäisenä. Sipilän hallitus käytti autotehdasta saadakseen illuusion vahvasta vientiteollisuudesta, missä todellisuudessa liki 100 % autonosista tuodaan Suomeen, kootaan ja viedään valmis auto takaisin Saksaan.

 2. Hetki sitten tämä linjakaruselli oli vielä palkkaamassa satoja työvoimia lisää ja nyt taitaa käydä niin että ensi vuoden alussa lakaa lähteekin satoja työvoimia ulos.

 3. Postilla menee myös helevetin lujaa! 30–50 %:n palkanalennuksia tarjotaan. Postin isoilla herroilla taasen on lähes 100 000 euron kk-liksat. ¦D Nauraako vaiko itkeä – kas siinä pulma.

  “VIHREÄT” (oik. RUSKEAT) periaatteet:

  1. Raha tulee seinästä.
  2. Sähkö tulee stöpselistä.
  3. Lämpö tulee patterista.
  4. Sotarikolliset Suomeen.¹
  5. Teollisuus pois Suomesta.²

  ¹Tuija Braxin erikoistoivomus – ei väliä vaikka yksi neekeri maksaa 4 000 000 euroa; kts. kohta 1.
  ²Satu Hassin erikoistoivomus – ei hätää; kts. kohdat 2. ja 3.

Comments are closed.