Koti Uutisia Kotimaa Suomen sisäministeriön ääriliikeraportti: Juutalaisia syrjitään etenkin mediassa ja työelämässä

Suomen sisäministeriön ääriliikeraportti: Juutalaisia syrjitään etenkin mediassa ja työelämässä

2
mirror

Suomen sisäministeriön väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsaus 2020 on herättänyt suurta hilpeyttä poliittisen kentän kaikilla laidoilla. Toistaiseksi julkisuudessa ei kuitenkaan ole kiinnitetty juurikaan huomiota raportin juutalaisuutta käsittelevään osuuteen.

Suomen pieni mutta sitäkin äänekkäämpi juutalaislobby on saanut raportista kokonaisen osion itselleen, vaikka tiettävästi juutalaisia vastaan ei ole suoritettu ensimmäistäkään väkivaltaista iskua. Pääsy ekstremismiraportin uhrilistalle kuitenkin tarjoaa juutalaisille vastaisuudessa entistä vaivattomamman pääsyn valtion tukirahakassalle. Suomalaiset ovat jo useana peräkkäisenä vuotena joutuneet lahjoittamaan verorahojaan juutalaisten “turvallisuusjärjestelyihin”.

Raportista selviää, että Helsingin poliisin resursseja on tuhlattu määräämällä viranomaiset tutkimaan Twitterin “juutalaisvastaisia” mutta laillisia kirjoituksia usean vuoden ajalta. Laillisen juutalaiskritiikin kartoittaminen on ollut pois aidoista poliisin tehtävistä, kuten huumekauppiaiden ja raiskaajien kiinni ottamisesta.

Suurinta hämmästystä herättää kuitenkin osuus, jossa sisäministeriö esittelee 2018 tehtyä antisemitismitutkimusta. Sisäministeriön lähteenä käyttämän tutkimuksen mukaan “eniten antisemitismiä nähtiin” muun muassa mediassa, koulutuksessa, poliittisessa elämässä ja työmarkkinoilla.

Tutkimuksen lähteinä toimivat juutalaisten omat kertomukset. Mikäli media ja työelämä ovat antisemitismin pesäkkeitä sisäministeriön mukaan, miksi Pohjoismaiden vaikutusvaltaisimmat mediasuvut, Bonnierit ja Erkot, ovat molemmat juutalaisia? Entä kuinka ministeriö perustelee sen, että Suomen rikkain kansalainen ja yksi maamme vaikutusvaltaisimmista poliittisista lobbaajista, Chaim Zabludowicz, on myös juutalainen? Olisiko kriittinen suhtautuminen juutalaisten kertomuksiin jo itsessään antisemitismiä?

Lähde: Sisäministeriö

2 KOMMENTIT

  1. Olisikohan juutalaisten aika lopettaa uhriutuminen. Olisi heille itselleen edullisempaa.

  2. Julkaisu päättyy näin:. EU:n yhteydessä toimiva Radicalisation Awareness Network RAN julkaisi vuoden 2019 kaksi käsikirjaa, joista toinen esittelee väkivaltaisen ulkoparlamentaarisen äärioikeiston levittämiä narratiiveja ja toinen islamistisia narratiiveja. Narratiiveja on esitelty myös kansallisessa väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennalta ehkäisyn kansallisessa toimenpideohjelmassa (valtioneuvoston periaatepäätös19.12.20197)

    RAN ei siis mitään mainitse vassariväkivallasta, vaikka se on laajaa ja tuhoisaa. Se on hyväksyttyä, erilaista väkivaltaa, kuten kouluministeri Li Anderson taannoin totesi julkisesti.

Comments are closed.