Koti Uutisia Kotimaa Suomen Pankki: Suomessa tikittää velkapommi

Suomen Pankki: Suomessa tikittää velkapommi

11

Suomen Pankki varoittaa vakavasta velkapommista Suomessa. Yksityisen velan määrä on noussut maassamme jo historiallisen suureksi. Kuplan räjähtäessä kotimaiset yrittäjät ja kotitaloudet tulevat kärsimään rajuja tappioita.

“Suomen Pankin mukaan asuntolainojen lisäksi kotitalouksien velkalastia paisuttavat taloyhtiölainat, joilla rahoitetaan asunto-osakeyhtiöiden uudis- tai korjausrakentamista”, kirjoittaa Kauppalehti. Ongelmia kärjistävät myös pikavipit, joita hallitus ei ole suostunut kieltämään.

Velkakuplien räjähtäessä laskut siirretään lopulta aina kansalaisten maksettavaksi, vaikka syyllisiä kriiseihin ovat pankkiirit. Suomen Pankki ei tietenkään suostu ottamaan vastuuta siitä, että se itse on tulevan kriisin pääsyyllisiä.

Suomen Pankki on osana Euroopan keskuspankkia ylläpitänyt nollakorkopolitiikkaa, jolla yksityinen ja julkinen sektori on kannustettu hukuttautumaan halpaan velkaan. Tämä on ollut erityisen hyödyllistä finanssieliitille, jonka omistamien arvopapereiden ja kiinteistöjen arvot ovat paisuneet ennätyslukemiin halvan rahan vuoksi.

Nyt Suomen Pankki kuitenkin epäilee, että kulutusjuhlat voivat olla päättymässä. Siksi pankki alkaa sälyttää vastuuta velkaan hukutetuille kansalaisille. Kun pankkikriisi iskee, tullaan holtittomaan luotonantoon syyllistyneet parasiittipankit pelastamaan veronmaksajien rahoilla.

Lähde: Kauppalehti

11 KOMMENTIT

 1. Luultavasti vain yksi tuhannesta suomalaisesta tietää miten pankiirit luovat rahaa tyhjästä kirjanpitokikalla. Muut 999 uskovat, että kriisiä voisi välttää jos “tehdä enemmän töitä ja olla säästäväinen”. Eivät ymmärrä että tässä tuolileikissä goyim sheeple aina häviää rahan luontioikeutta kaapanneille bankstereille.

  Valtaosa velallisista mieluummin on pankin orjana 30 vuotta kuin aloittaisi tutkimukset miksi hänen pitää olla orja. Sellaisia vapaaehtoisia orjia ei tarvitse sääliä. Tässä mielessä tuleva kriisi on hyvä asia, koska ehkä nälkiintyneet goyim ymmärtävät miten heidät on petkutettu ja ketkä sen takana on, ehkä silloin heräävät hypnoosista ja muuttuvat takaisin ihmisiksi.

 2. Ruotsissa tuo asuntovelkaongelma on aivan toista luottaa. Huolestuttavilta näyttävät molempien maiden käytännöt.

 3. Meillä on paljon ihmisiä jotka ovat ottaneet velkaa yli varojensa. Sitten on niitä jotka ottavat velkaa “tienaamistarkoituksessa”, eli velkavipua käyttävät. Ja sitten on niitä jotka ottavat velkaa sijoittaakseen, luottaen että sijoituskorko on suurempi kuin velan korko.

  Yleisesti ollaan sitä mieltä että velan otto (numeroita pankkitileillä) ei aiheuttaisi inflaatiota. Mutta minä olen sitä mieltä että pankkien höveli lainananto on juuri se suurin syy joka aiheuttaa inflaatiota. Ihmisillä on numeroita millä maksaa “elämänsä unelmat”. Vastuuta pakoillaan sillä että “jos ei pystytä maksamaan niin myydään sitten pois”.

  Asia on konkreettisesti nähtävillä siitä ensimmäisestä tasosta jota kansalainen tarvitsee joka päivä: ruoka ja suoja. Molemmissa maksimoidaan katteet siten että ollaan 2-10 kertaa kalliimpia kuin euroopan muut maat. Kun näiden elämän perustarpeiden päälle ruvetaan laskemaan itselle tarvitavaa palkkaa niin moni miettii että en pääse samaan elintasoon kuin naapuri. Ja tilannetta korjataan velalla. Joka itse asiassa on se asia joka tekee omankin elämän aina vaan kurjemmaksi. Ei välttämättä ensimmäisenä vuotena, mutta 10-vuoden aikajanalla tarkasteltaessa korkoa-korolle kaavalla, oma elämä on paljon kurjempaa.

  Suomalaisilla on 80 miljardia pankkitileillä rahaa. Suurin osa niistä on suurilla ikäluokilla jotka halutessaan voisivat auttaa seuraavia ikäluokkia. Kaikki eivät auta. Ja se on osana aiheuttamassa tätä nykyistä velkataakkaa. Toriparlamenteissa kyllä asiaa päivitellään ja kauhistellaan sekä puolueiden kahvitilaisuuksissa nyökytellään, mutta asioille ei tehdä mitään.

  Elämä on päätöksiä. Ja jokaista tehtäessä on hyvä miettiä: Haluanko vai tarvitsenko. Joskus vuokralla asumiseenkin on hyvät perusteet.

  • Pohjoismainen ihminen varautuu talven pakkasiin säästämällä rahaa pankkiin.
   Niiden pennut joilla ei tätä ominaisuutta ole kuolevat pakkasiin.

   • Pankissa kannattaa pitää mahdollisimman vähän rahaa. Mieluiten kaikkien joilla rahaa on pitäisi nostaa rahansa pois käteisenä.

  • > ruoka ja suoja. Molemmissa maksimoidaan katteet

   Juuri näissä kahdessa tuoteryhmässä valtion tuki on olennainen hintaa nostava tekijä. Erityisesti asumistuki.

   Asumistuki maksetaan vuokranantajalle. Järjestelmässä vuokralainen on vain välikappale valtion varojen siirtämiseksi asuntojen omistajille. Jos asumistuki lopetettaisiin ihmiset asuisivat edelleen, mutta valtakunnassa käytettäisiin vuokriin asumistuen verran vähemmän.

   — Asukkaat kyllä vaihtuisivat monessa asunnossa, mutta jokainen asuisi edelleen. Nykytilanne on se, että kaupunkien parhailla paikoilla voivat vain varattomat asua vuokralla.

  • > 80 miljardia pankkitileillä rahaa. Suurin osa
   > niistä on suurilla ikäluokilla jotka halutessaan
   > voisivat auttaa seuraavia ikäluokkia.

   Eivätkö nämä miljardien omistajat sitten koskaan kuole ja jätä säästöjään perinnöksi seuraaville ikäluokille?

 4. En ole aivan täysin perillä mitä käytännössä esim itselle kävisi jos olisin ottanut esim 100000e asuntolainaa ja velkakupla räjähtäisi? Osaisiko joku selventää?

  • Jos tarkoitat sitä että et pystyisi maksamaan tuota 100000€ takaisin pankille? tai pankki yksinkertaisesti sanoisi lainasi irti, kuten 1990-luvulla tapahtui? lainan ehtoja muutettaisiin yksipuolisesti, sopimuksista tai vakuutuksista huolimatta, kuten on nähty käyvän,,,tuomio ja päätös mahdollisimman nopeasti, mikä ei tietenkään onnistu, koskapa yksityisoikeudellisten saatavien vanheneminen lasketaan tuosta tuomio päivämäärästä, vanheneminen kestää 15vuotta, tietysti siihen kasataan jos jonkunlaista korkoa ja perintäkulua päälle, eli jos et maksa? ulosotto ym. sysyteemi kyllä putsaa sinua, jos vain jotain rahanarvoista löytyy, tallaisista asioista on tuhansia ihmisiä edelleen vanhenemis säännöistä huolimatta, ulosotossa, se siitä oikeusvaltiosta, mielellään myös muiden mielipiteitä? omana mielipiteenäni älä asioi pankkien kanssa jos vain mahdollista, ainakaan lainaasioissa.

Comments are closed.