Koti Uutisia Kotimaa Suomen luonnolla menee entistä huonommin

Suomen luonnolla menee entistä huonommin

30

Suomen ympäristökeskus (Syke) tiedottaa, että Suomen luonto voi entistä huonommin. Tiedote pohjautuu uuteen tutkimukseen. Tutkimus kesti kolme vuotta ja siihen ottivat osaa käytännössä kaikki ympäristötahot ja useat yliopistot. Mukana oli toista sataa asiantuntijaa. Tutkimusmenetelmänä on uusi kansainvälinen IUCN Red List of Ecosystems. Aiemmin tehdyn tutkimuksen tulokset eivät ole suoraan verrannollisia uuteen johtuen eri tutkimusmenetelmästä.

Kehityssuunta jatkaa laskuaan. Suomessa on vajaat 400 luontotyyppiä, joista 48 prosenttia arvioitiin uhanalaisiksi. Etenkin Etelä-Suomessa uhanalaisuus korostuu. Pohjois-Suomessa tilanne ei ole aivan yhtä vakava. Kokonaisuudessaan tutkittiin luontotyyppien pääryhmiä eli Itämerta, rannikkoa, sisävesiä, soita, metsiä, kallioita, perinnebiotooppeja ja tuntureita.

Perinneluonto voi selvästi huonoiten. Suomesta ovat häviämässä niityt, kedot ja metsälaitumet. Syynä ovat maatalouden tuotantotapojen muutokset. Nykyään pyritään tehotuotantoon, johon niityt eivät kuulu. Maatalouden lannoitteet rehevöittävät myös sisävesiä. Sisävesien luonnollisuuden uhkana pidetään myös rantarakentamista, ojituksia ja avohakkuita.

Itämeri uhkaa rehevöityä johtuen lannoitteista sekä kotitalouksien ja teollisuuden jätevesistä. Yli puolet Suomen soista on ojitettu metsänkasvatusta varten. Massiiviset tieverkostot syövät niin soita kuin metsiä. Suomen metsät ovatkin muuttuneet vuosisatojen aikana erittäin runsaasti ja kangasmetsien luontainen ekologia on lähes menetetty.

Lähde: Yle

30 KOMMENTIT

 1. Tästä saamme kiittää esimerkiksi metsänhoitoyhdistyksiä, joita puuteollisuus on lobannut kehitystuilla.
  Energiateollisuus taasen on aiheuttanut toiminnallaan soiden raiskaamisen, ilman sanottavaa hyötyä, maata on poltettu uuneissa turhan takia, kun poltettavaa löytyy metsästä ja tuotteiden loppukäytöstä.
  Hiilidioiksidikauppa käy kuumana, vaikkei se hyödytä kuin osakkeenomistajia.
  On kuitenkin hienoa, että moni taho osallistuu pitkäjanteiseen tutkimukseen ja antaa mahdollsiimman realistisen kuvan missä oikeasti mennään ja mityä sieltä päättäjien korupuheiden takaa oikeasti paljastuu.
  Ydinvoimastakin sanottiin juurikin näillä vaaleanpunaillla korulauseilla, että sen hiilijalanjälki on pienin, mutta ei kuitenkaan tuotu sitä esille, että rikasteen louhimiseen ja kuljettamiseen poltetaan 10 megawatin edestä dielseliä ja polttoaineita että saadaan uraania 1 megawatin tarpeeseen.
  Samanlaista valhetta jaetaan sähköautoista, joiden hiilijalanjälki on 3x suurempi kuin esim. dieselkäyttöisen auton.
  Lihoiksi vain että saadaan voittoa ja meriittiä.

  • Kyllä on taas tieto ydinvoimasta Eppu Normaali-tasoa, ja samaa skeidaa käsitys ojituksista ja Itämeren rehevöitymisestä. Taitaa olla Oras Tynkkynen asialla.

   • Neuvostoliitto ilmoitti jo 1985, että ydinvoiman energiatase on negatiivinen eli yhden ydinvoimalla tuotetun megawattitunnin tuottamiseen oli käytetty enemmän kuin yksi megawattitunti energiaa. Samoihin aikoihin se ainakin vähensi ydinpolttoaineen kauppaa ulkomaille ellei lopettanutkin. Toinen syy saattoi olla krooninen vaje uraanimarkkinoilla.
    Suomessahan uraania olisi, mutta turvallisuussyistä malmioitten sijainnista ollaan hiljaa. Toinen asia sitten on Talvivaaran uraani – kummasta saatanee suuremmat tulot, nikkelistä vai uraanista? Siihenpä ei vastausta annetakaan.
    Muuten tuossa Tuumaajan kommentissa on ainakin suurin osa aivan totta ja siksipä koira älähtikin.

    • Tiedot NL:n yhdiohjelmasta eivät pidä paikkaansa, ydinvoimaloita rakennetaan runsaasti Rosatomin toimesta: 6 kpl rakennetaan Venäjällä ja 36 asemaa tilattu ulkomailla.
     Kannattaa tutustua:
     https://fi.wikipedia.org/wiki/EROEI
     Kuten näet, saadun ja sijoitetun energian suhde on suurin ydinvoimalla.

   • Itse ydinvoimalota suunnitelleena ja niitä korjanneena voin ehkä pitää itseäni jonkinmoisena asiantuntijana.

    Maailman ydinvoimabusineksen pääasiallisin tarkoitus on rahanpesu. Se maksaa niin järjettömasti että siinä pestään rahaa 30 vuotta. “Investoinnit” kasvavat korkoa ja tuottavat niin paljon rahaa että kukaan ei kysele tileille tulevia numeroita kun ne tulevat “investointikorkoina”.

    Ydinvoiman tuotto numero kaksi on plutonium. Sitä tarvitaan jokaisessa maassa ydinaseiden kehittämiseen. Toisaalta, jos sinulla on olutoniumia niin sitä ei tarvitse kuin asentaan ammuksen kärkeen jonka jälkeen paine ja lämpö hoitavat lopun. Syntyy räjähtäviä kärkiä jotka leikkavat hyvin materiaaleja ja saastuttavat paikallisesti kohteet. Siksi ketään ei kiinnosta mistä uraani laitoksille ostetaan, mutta käytettyjen polttoainesauvojen myynti on aina kansallisen turvallisuuden ykkösprioriteetteja.

    Ja sen vuoksi mm. Tschernobyl räjähti koska uusien sauvojen käynnistyttyä, yksi tietty vuorokausi määrää kuinka paljon plutoniumia ko. sauvoista tulee. Tämä yksi vuorokausi ajettiin aina käsin koska bonukset perustuivat tuotetun plutoniumin määrään. Ja joka vuosi lämpötilaa nostettiin pikuisen korkeammalle ja pikkuisen korkeammalle ja pikkuisen korkeammalle… Kunnes homma karkasi käsistä ja grafiittisauvat syttyivät tuleen.

    Tämä Tscrnobylin reaktori ei edes tuottanut sähköä koska siinä ei ollut generaattoria. Se oli puhdas plutoniumin tuotantolaitos. Ja se tietty päivämäärä… nyt en enää muista mikä se oli. Mutta kaikki “läheltäpiti” tilanteetkin on kirjallisessa muodossa kaikisas ydinvoimayhtiöissä. Joten Tschernobylinkin tapauksen voi lukea Suomen voimalaitosyhtiöistä.

    MItä taas tulee ydinvoiman “tuottavuuteen” niin siitä ei paljon puhuta. Mutta jos lasketaan että peruskallioon kaivetun luolaston oven yläpuolella oleva 60W lamppu kuluttaa jätteen puoliintumisaikana enemmän enerigaa kuin laitos tuottaa koko elinikänään, niin ollaan melkoisen huonossa tuottotasossa. Kaikki muut energiakulut päälle.

    Energiantuotannon hyötysuhde on aina alle yksi. Kyse onkin siitä kuinka paljon alle. Kun pokasahalla kaataa puun ja saha-kirves menetelmällä tekee siitä klapeja, ollaan kaikkein lähimpänä ykköstä. Tietysti pistekohtainen “kerätään maitopurkit jätesäilisöstä ja poltetaan ne” on myös yksi parhaista. Kokonaisuutta ajatelleen sekin on kauempana, mutta todella hyvää kansantaloudellista energiatuotantoa. Samoin muovien kerääminen ja polttaminen 50/50% suhteessa. Huom!! Kuumassa pesässä. Muovilla ei sovi sytyttää, mutta kun pesä on lämmennyt niin sitten on sen aika.

    • Kyllä ihmisen pitää syödä jos meinaa sahata puita. Ja sen ruoan tuottaminen, jakelu, hankinta ja valmistus. Ydinvoimalaan ajaa melkoinen rekkaralli, työntekijät ajavat sinne joka päivä, polttoainetta louhitaan, rikastetaan, kuljetetaan. Työpäivän aikana työntekijät syövät valtavassa työmaaruokalassa. Voimalaa huolletaan ja ylläpidetään jne.

     Aurinkopaneelit ja tuulimyllytkin pitää valmistaa jne. joten sama ruljanssi myös tähän.

     Miettikää sitä valtavan pitkää aikaa, joka meni siitä kun Kekkonen perusti komitean selvittämään ydinvoimalan mahdollisuutta Suomessa siihen, kun Loviisa I kytkettiin verkkoon.

     Tiede ja esim. Wikipedia ajavat niiden etua, jotka niitä rahoittavat eli juutalaisia – taas kerran. Koulut, yliopistot, tutkimuskeskukset ja erilaiset instituutit siis ovat vain sionistisen maailmanvallan mielenmuokkausfasiliteetteja. Nämä tahot määräävät mikä esitetään faktoina ympäri maailman medioiden. Takana on aina agenda ja motiivi eli syy, joka ihmistä liikuttaa – usein jopa valehtelemaan ja vääristelemään asioiden todellista tolaa ihmismassoille.

     Harva suomalainenkaan tajuaa sotamme syitä tai ylipäätään sen, ketä vastaan sodassa edes olimme. Mainilan laukakset sentään on jo virallisestikin myönnetty valheeksi. Kuinka paljon jäävuoresta mahtaakaan vielä olla valekudelmien pinnan alla… Tai USA:n »kuulennot»: pelkkää kylmän sodan politiikkaa ja kilpajuoksua asevarustelussa. Venäläiset ehtivät todistetusti ensin – Yhdysvallat joutuivat arvovaltatappion välttääkseen massiiviseen peittelyoperaatioon, johon liittyy uskomattomia käänteitä (mm. elokuvaohjaaja Stanley Kubrik, joka ei yli kymmenenä viimeisenä elinvuotenaan poistunut kotoaan). Laikastakin on todisteena italialaisten kuuntelemat koiran sydämenlyönnit. Kun jotakin näytetään juutalaisesta nurkkajumalasta, TV:stä, se on automaattisesti »totta» (vrt. WTC/911). Hollywood tuottaa fiktioita ja semifiktiota palvelemaan kansainvälisen juutalaismafian tarkoituksia globaalisti. USA:n armeija, NASA ja aiemmin mainitut tieteelliset instanssit ovat myöskin mainioita fasadeja rahanpesulle; juutalaisten lailliselle rahanväärennykselle eli -luonnille.

     Toiset uskovat JFK:n tappaneeseen taikaluotiin, itse pidän todennäköisempänä Vietnamin sodan vastustusta, false flag -operaatiosta kieltäytymistä sekä juutalaisen pankkimafian ehtoihin suostumattomuutta. Ottakaa ihmeessä selvää myöskin siitä, mitä mieltä Kennedy oli Saksasta, saksalaisista ja Hitleristä!

     • Jaa että kosmonautit kävi kuussa ennen astrosellaisia ja italialaiset kuunteli Laikaa… millä? Pirun pitkä stetoskooppi vissiin.

      Ensin kääntyilee kelkat ihan minne sattuu ja perään lisää foliohattuiluja. Kennedyä ampui useampi kuin yksi, Oswald oli pelkkä syntipukki ja jäljet johtaa sylttytehtaille kahteen eri suuntaan

     • Kuka puhui N-liiton kuussa käyneen? Vittu että rahtari Lentävä Finniperse voi olla TYHMÄ perkele. Tuki se saatanan haiseva turpasi, pelle. Teet itsestäsi naurettavan reppanan, joka ei osaa edes lukea ilmeisesti. No, ei kai sitä amiksessa ristinollaa pelaamalla pitkälle pääse. On myöskin helvetin fiksua kutsua “folioksi” kaikkea mitä ei ymmärrä. Sinulle suurin osa maailmasta on folion peitossa. Olisi kiva nähdä sinut elävänä, niin voisi roikuttaa hiirtä vähän tukasta. Oma älykkyysosamäärä on 132: siinä on kumipyörärengille tekemistä.

      Luepa italialaisista harrastelija-astronomeista, jotka valokuvasta määrittivät antennin pituudesta aallonpituuden ja virittivät itsensä oikealle taajuudelle. Sinä kun et ole fysiikkaa tai matematiikkaa lukenut, niin et näistä asioista vittuakaan ymmärrä.

      Jos vain painuisit vittuun tältä sivulta. Ei sinua tai paskoja arveluitasi, vitsejäsi ja mielipiteitäsi kukaan kaipaa.

     • Jahah, nyt on taas uusi uljas pseudonymi J.P, oliskohan jo seitsemästoista arvon antifanarkilla? Noista sinun kommenteistasi todellakin suorastaan säihkyy korkean älykkyysosamäärän aikaansaama kynäilykyky, tarkkaanottaen kynäniska, jos tiedät mitä kyseinen termi tarkoittaa. Sinä tuskin pystyt roikuttamaankaan mitään hiirtä painavampaa piikkiarpisilla naruillasi. Jotakuta jos niillä joskus onnistut lyömään, niin saat syytteen ruoskimisesta.

      Mitä tarkoittaa “Tai USA:n »kuulennot»: pelkkää kylmän sodan politiikkaa ja kilpajuoksua asevarustelussa. Venäläiset ehtivät todistetusti ensin – Yhdysvallat joutuivat arvovaltatappion välttääkseen blaa blaa…? Eikö ymmärryksesi riitä edes noin yksinkertaisen lauseen sisäistämiseen kaikella 32 pinnan ÄOlla? Voi voi pizzanaamaa, takaisin kotiin ja heti kertaamaan kommunistista manifestia…

      Jos tarkoitat italialaisia Judica-Cordiglian veljeksiä, heidän on väitetty kuunnelleen kaikkea avaruudessa viipottavaa vuodesta 1960, mutta juttu liittyy sen verta läheisesti tähän ilmeisesti uskomaasi (kaikki kommunismikiimaiset uskovat) “Lost Cosmonauts”-salaliittoteoriaan ja se aika lailla heikentää tarinan uskottavuutta.

      Mutta joo, menihän se Laika avaruuteen kuolemaan ja samanrotuinen koira otettiin maassa pois kapselista, jotta saatiin Pravdaan juttu “sankarikoirasta”. Vähän niinkuin antifan kynäniska meni punttisalille ja toinen raahattiin oven eteen demonstroimaan ulostulo, kun se alkuperäinen lipsahti suihkussa vahingossa viemäriin.

     • Jos sama rahamäärä kuin minkä maksaa ydinvoimalan rakentaminen (ei edes käyttö saati purkaminen joka maksaa kolme kertaa enemmän) sijoitettaisiin aurinkopaneeleihin, niin niillä saataisiin KUUSINKERTAINEN teho ydinvoimalaan verrattuna. Siis sama rahamäärä. Eikä sen jälkeen sähköstä olisi pulaa eivätkä siirtolinjat kuormittuisi koska se paneelimäärä olisi jaettuna ympäri Suomea.

      Sen lisäksi, panelien oikea käyttö takaa niille 25 vuoden käyttöiän, ja ihan ILMAN saasteita. Myös valmistus on paljon vähemmän saastuttavaa kuin ydinvoimalan rakentaminen.

      Täälä nyt ei kauheasti kannattaisi vängätä mutta mainitsen esimerkistäsi kaikki koneet ja laitteet joilla sanot ydinvoimalaa rakennettavan. Paljonko energiaa on niiden vlamistamiseen ja Suomeen kuljettamiseen kulunut? Ja mitä koneita ja laitteita on tarvinut NIIDEN rakentamiseen käyttää plus energiaa. Mietitäämpä esim. rahtilaivaa… Paljonko siihen on tarvittu energiaa tai työtunteja. Entä parakkien rakentamiseen jne jne jne…

      Aurinkopaneelit ovat auringon lämmön ohella parhaat energialähteemme. Niihin kannattaa kiinnittää huomiota ja niitä kannattaa jatkojalostaa. Kaikki muu on hyötysuhteeltaan todella huonoa ja “kuin housuihin kusisi”. Hetken lämmittää mutta tulevat sukupolvet maksavat kovan hinnan.

    • Kelkkansa Kääntänyt on ihan pihalla siitä miksi Tshernobylissä räjähti. Onkohan tullut luettua liikaa Arto Laurin juttuja?

     Venäläisillä oli lähes valmiina Apollo 11:tä vastaava alus mutta siihen ei luotettu niin paljoa että olisi otettu riski epäonnistumisesta ja propagandatappiosta. Myöhemmin todettiin että maahanpaluuta varten oleva jarruvarjo oli pakattu väärin ja se ei olisi toiminut tositilanteessa, ja viimeistään siinä vaiheessa miehistä olisi kuollut.

    • Tosiaan taitaa olla Arton tuotosta, vain beettasoihtu puuttuu. Jos hän on kansallismielisten ydinjoukkoa niin kannattaisi soluttaa vihreisiin “asiantuntijaksi”.

 2. Olisi oikeille, aidoille “vihreille arvoille” kysyntää. Sanoisinko linkolalaisuudelle.

 3. Suomen vesistöt ja itämeri voitaisiin pelastaa alle 30 tuhannella eurolla, mutta se vaatisi työtä 45 päivää ryhmältä, jonka koko on noin 5-10 henkeä ja joka puhaltaa yhteen hiileen.

  Idea on yksinkertainen: Otetaan sellainen ryhmä mikrobeja ja hiivoja mitä luonnossa on normaalistikkin. Kasvatetaan niitä, laimennetaan ja lisätään niille kasvuenergiaan ja lisää alkupräispopulaatiota jotta voidaan olla varma oikeasta koostumuskesta. Ja näin tehdään kaksi kertaa. Yksi peruskokoonpano josta tulee kaksi kertaa 20 kuutiota mikrobiliuosta joka kasvaa järvi- ja jokivesissä aina seitsemän vuorokauden välein.

  Lähtökohtaisesti meillä on 400 kuutiota mikrobia. Nämä 400 kuutiota normaalisi laimennetaan 15% pitoisuuteen, mutta “raakana” vesistöjen yläjuoksulle laskettuina ne laimenevat 2666 kuutiometriksi mikrobiliuosta. Ja kun tämä tehdään keväällä, kun vedenlämpötila on yli 10 astetta, alkaa vesistöjen ja pohjien välitön puhdistaminen. Esim. Tokiojoesta hävisi 40cm pohjamutaa vuodessa. Sellainen määrä ruopattuna olisi mahdoton kasa. Ja sen käsittely vielä mahdottomampi tehtävä. Mikrobit hoitivat puhdistuksen lisäten happipitoisuutta, planktonien määrää ja mahdollistaen monelle lajille elinkelpoiset vesistö, vain tuottamalla hiilidioksidia ja metaania. Joka näkyy pienen pieninä “mikrokuplina” veden pinnalla.

  Kun sitten mikrobi pitoinen vesi kulkee läpi jokien ja järvien, viimein saavuttaen itämeren, on tuo alkuperäinen 2666 kuutiometriä kasvanut sata… ehkä tuhatkertaiseksi vesimääräksi. Ja kun tämä kulkeutuu itämereen, alkaa sielä raivoisa kasvu, koska ruokaa ja tilaa on käytännössä rajattomasti. Ja kun talvi tulee, järvet ja itämeri jäätyvät, menevät mikrobit horrokseen. Heräten jälleen seuraavana keväänä lämmön myötä toimintaan.

  Jos joku muistaa Kangasalan kirkkojärven puhdistuksen, niin se tehtiin juuri tällä samalla mikrobilla. Järven tila koheni viideksi vuodeksi yhdellä käsittelyllä. Siitä tuli pilkkijöiden suosikkipaikka kun planktonin lisäännyttyä monikymmentuhakertaisesti kalat voivat hyvin ja sieltä tuli paljon yli puolen kilon ahvenia. Mutta järvi oli niin saastunut ettei yhden kuution käsittely korjannut sitä kuin viideksi vuodeksi. Mikä on kuitenkin merkittävä muutos jos oletataan että tuota välivaihetta ei olisi ollut lainkaan. Kirkkojärveenhän Kangasala päästi puhdistamattomana jätevetensä yli 20 vuoden ajan.

  Antamalla rahaa voi “ostaa hyvän omantunnon”. Tekeminen on paljon vaikeampaa. Mutta oikeasti, itämeren lohet ja sisävesien kalat, ravut ja muut elävät olisi pelastettavissa pienelläuhrauksella ja hitsautuneen ryhmän työpanoksella.

  Miten on? Onko vapaaehtoisia?

  • “Antamalla rahaa voi ”ostaa hyvän omantunnon”.”

   Pakko kommentoida tätä, kun tuolla ilmeisesti viitattiin ylläolevaan kommenttiini. Kun rahallinen tukeminen on terveellä pohjalla, se ei todellakaan ole mitään kaksinaismoralistista “hyvän omatunnon ostamista”, vaan yksi epäitsekäs ele muiden joukossa. Tietenkin kannattaa tutustua tarkkaan siihen, mitä tukee. Monessa järjestössä, yhdistyksessä, säätiössä ym. kun on välistä vetämistä.

   Kansallismielisyyshän (huom. ei tämä huhtasaarien yms. “kansallismieliseksi” kutsuma sionismimyönteinen ja yksipuolinen islam-kritiikki) on epäitsekästä ja näkee oman navan lisäksi myös ympäröivän luonnon tilan. Siksi se on vahvasti törmäyskurssilla vallitsevien, itsekkyyteen ja materialismiin perustuvien arvojen kanssa.

   Vastarinta.com:lle kiitokset hyvästä jutusta. Näitä lisää.

   • Its easiassa, sillä ei viitattu ylläoleviin kommentteihin vaan ihmisten normaaliin käytös/ajatusmaailmaan.

    Tällä hetkellä hyväntekeväisyys (ja viimeiset kaksi vuotta) ovat olleet maailmanlaajuisesti kaikkein kasvavin ja parhaiten voittoa tuottava business. Suomen televisiossa tilanne ei ole vielä niin raadollinen kuin esim. Iso-Britaniassa. Ohjelmien välillä tulee normaalisti kolmesta kuuteen kerjuukohdetta. Ja kaikki vain 3-5 puntaa kuukaudessa niin olet tehnyt hyvän teon lasille/asunnottomille/koirille/kissoille/sodan uhreille jne jne jne…

    Jos ihmiset oikeasti välittäisivät ja auttaisivat lähimmäisiään niin maailmassa ei oliti tätäkään businesta. Tämä siis jälleen yleisellä tasolla. Kun Dalai Lamalta kysyttiin että mikä on elämän tarkoitus hän vastasi “Toistemme auttaminen”. Lienee vastannut samaan kysymykseen toisillakin tavoilla mutta tuossa on se ihmiselämän “punainen lanka”.

    Itse kun löysin tuon EM:n reilut 10 vuotta sitten niin valmistelin sitä muutamia kuutioita. Ja se ensimmäinen on aina se kaikkein kallein kuutio investoinniltaan. Sillä “poltettiin” lietelantaloita, puhdistettiin kalankasvattamon pohjasedimenttiä, vähennettiin broileritiloilla kuolleisiitta 12%:sta alle 2%-yksiköön. Sillä parannettiin navetoiden sisäilmaa joka puolestaan lisäsi maidontuotantoa. Hevostalleillekkin se oli omiaan vähennettyään kavioinfektioita ja polttamaan lannan vuodessa. Pelkkiä positiivisia onnistumisia. No, mitenkäs kävi sitten kun noissa ja muualla piti ruveta oikeasti töihin? Vastaus oli aina samaa luokkaa “Noo kun se maksaa…”. Kyse ei ollut litrahinnasta koska se oli paljon edullisempaa kuin kaupalliset lannoitteet. Ja kasvintorjujanakin sen teho oli kiistaton verrattuna kemiantuotteisiin. Mutta kun se olisi pitänyt antaa ilmaiseksi.

    No, tämä on tätä. Ehkä minä vain keskustelen väärien ihmisten kanssa. Mene ja tiedä. Mutta on olemassa biodynaaminen/luomu-vaihtoehto joka toimii ja joka pystyy pelastmaan mm. maaperämme, glyfosaatilla saastutetut peltomme ja lapsemme. Kyse onkin siitä halutaanko sitä käyttää vai ollaanko niinkuin ennenkin

    • Mielestäni kaikki toimet, jotka lieventävät nykyisen mädän järjestelmän oireet ja lieveilmiöt – vain pidentävät mätänevän Järjestelmän kuolinkamppailua ja sen kautta aiheuttavat suuremman tuhoon.

     Esitit esimerkkinä broilereiden kuolleisuuden vähentämistä. Kuka hyötyy tästä? Broilerin näkökulmasta julma kuolema teurastamolla ei ole yhtään mukavampi kuin sammuminen tautiin. Farmari ja sen perhe joka tapauksessa jäävät orjiksi, joiden työn arvo määräytyy VAIN uuden velan suuruudella.
     Ainoa, joka hyötyy broilerikasvattamon tuottavuuden nostamisesta on Rahalainaaja, joka saa suurempi tuotto omille “ilmasta” luoduille rahoille. Rahan luontimekanismi se on se, mikä nykyisin määrää kaiken ja päättää ihmistenkin elämästä ja kuolemasta.

     Kansallissosialistin ei missään tapauksessa tule parantaa nykyistä Järjestelmää – miten nopeampi se romahtaa siten enemmän resurssejä jää terveen yhteiskunnan rakentamiseen vallanvaihdon jälkeen.

     • Taas näyttää Leo todelliset karvansa kaiken muun hutun seasta. Eli annetaan luonnon tuhoutua, matujen tappaa ja raiskata sekä mennä kaiken muunkin päin persettä ja hykerrellään vaan, että vituix menee ja hyvä niin? Ei yritetäkään suojella suomalaisia vaan päin vastoin käännetään selkä ja ryhdytään surkimuksiksi. Harashoo, Olgino.

      Mainostithan sinä aikoinasi muutamaan otteeseen sitäkin, että pitää lopettaa työnteko ja verojen maksaminen ja siirtyä antifanarkkien tapaan sosiaalipummeiksi, ettei vaan vahingossakaan avusteta nykyjärjestelmää. Että todellinen Kansallissosialisti “tappaa” järjestelmän ryhtymällä aitoon matutyyliin yhteiskunnan elätettäväksi anarkistipummiksi.

      Tämänkaltaiset aivopierut eivät suinkaan ole typeryyttä, vaan soluttautuneen myyrän tapa yrittää turmella Aatteen kannattajien moraali, tehdä heistä halveksittavia sosiaalituilla eläviä loisia, joita sitten voi sortaa ja potkia päähän mielin määrin ja kiristää toimeentulotuilla.

      Kun kunnia ja maine on PVLn jäseniltä ja tukijoilta mennyt, voidaankin sitten ottaa lapset huostaan, osoittaa sormella ja sanoa, että katsokaas nyt miten oikeassa me oltiin, ne on ihan pelkkää paskasakkia ja joutaakin koko Aate kaatopaikalle ja linnaan koko sakki. Sorry, ei mene läpi ainakaan täällä.

     • Jos kaikki goyim ovat kilttejä ja noudattavat Järjestelmän vaatimuksia – juutalainen sortojärjestelmä ei lopu koskaan. Neukkulakin olisi pystyssä rajoittamattoman ajan jos “neuvostoihmiset” ei ryhtyisi hiljaiseen vastarintaan kaikkialla, miljardi pientä tekoa joista suurin osa oli jopa tiedostamaton. Mikään Suuri ja Mahtava Euvostoliitto ei kestä sellaista tyytymättöjen massojen käytöstä. Tämän kaiken kiltit ja tyhmät länsimaalaiset “Flyin’Finnit” vielä joutuvat käymään läpi, ennen kuin ymmärtävät, että muutosta ei tapahdu niin pitkään kun orjat yrittävät toimia Järjestelmän säännöillä ja kun Järjestelmä pystyy pitämään sheeple mukavuusalueella: lämpimällä sohvalla TV-laatikon edessä, ja antamaan sheeplelle rehua kaukaloon. Olet FF tosi yksinkertainen kun et ymmärrä Taistelun Logiikkaa rauhan aikana. Objektiivisesti mitattuna jokainen Bazaramba on tehnyt Järjestelmälle hallaa enemmän kuin 20 ahkeraa työtätekevää suomalaista Järjeselmän orjaa.

      Vallankumouksellinen tilanne tulee vasta kun “ylhäisö ei enää voi, ja alhaiso ei enää halua” toimia vanhassa Järjestelmässä. Vaikka tämän lausui saatanan lähettiläs V.I.Lenin, siinä on perää.

      P.S. En missään kehottanut pilaamaan Luontoa. Mutta Luonto tuhotaan jos nykyinen bankstereiden keksimä ja velkaan ja kulutukseen perustuva talous ei pysäytetä ajoissa.

     • Ja Leo jatkaa vanhalla tutulla “olet tyhmä”-linjalla, kun pelkää että myyräntyö ei mene läpi.

      Olet kehottanut olemaan passiivinen, tekemättä mitään luonnon tai kansalaisten suojelemiseksi. Olet kehottanut lopettamaan työnteon ja ryhtymään sosiaalipummiksi. Olet kiertoilmauksin kehottanut ryhtymään rikolliseen toimintaan. Varmaan seuraavaksi kehotat ryhtymään kamadiileriksi ja myymään antifapaskalle kamaa alennuksella?

      Olet itse enemmän kuin yksinkertainen, jos luulet tuollaisen tekniikan purevan aidosti Suomesta ja sen kanta-asukkaista välittäviin. Itseäsihän se ei huoleta, kun palkka tulee ruplina ja osoite on itärajan toisella puolella, mutta mukamas taistelutahdon nostatus toimii passivoimalla? Viides kolonna voi hyvin, näemmä, mutta toimintatavat ovat liian läpinäkyviä täyspäisten nieltäväksi. Vaikka sinut on aivopesty, se ei tarkoita, että sinä osaisit sitä toisille tehdä.

      Vladimir Lenin tai Vladimir Putin, ei ole monen kirjaimen ero nimessä ja tavoitteetkin näyttäisivät olevan aika samankaltaiset. Käytkö mausoleumissa rukoilemassa?

     • Minusta on helpompaa suojella vielä puhdasta kuin alkaa puhdistamaan saastunutta.

      Mikäli Suomen järvet ja vesistöt saadaan puhdistettua, tarjoaa se suomalaisille puhtaampaa ravintoa sekä paremman tulevaisuuden. Broilerin kannalta on parempi terve elämä kuin sairas, joka päätyy joko ennenaikaiseen kuolemaan, paljoon antibiottiimäärään ja teuraaksi. Minkälaisen ravinnon ihmisille tarjovat antibiooteilel ruokitut “kassilohet” tai “broilerit”?? Naudoista puhumattakaan.

      Tällä hetkellä ihminen on ainoa eläinlaji joka paskoo omaan ruokaansa. Se ketju pitää saada poikki. Eikä se onnistu ilman tekoja.

      Jos mietitään paljonko ruokateollisuus laskee ekstraa esim. broileirkuolleisuuden vuoksi niin eikö olisi parempi että ihmiset paikallisesti saisivat ruokansa jolloin ruokateollisuus pienenisi. Ja kun vielä “hukka” pienenisi niin se olisi kokonaisvaltaisesti pienempi rasitus koko Suomelle ja välillisesti maapallolle?

      En itse ole luonnonsuojelija mutta olen toiminut pitkään luonnon puolesta. Siksi taloni ympäristössä ovat oravat, linnut, ketut, mäyrät ja muut eläimet sulassa sovussa. Kaikilla on vatsat täynnä ja eläinte kannat ovat vahvistuneet viimeisen 15 vuoden aikana. Ne lannoittavat ympäristöä mikä on hyvä asia ja tasaisesti niistä kaikista riittää ravintoa, jos ei toisilleen, niin viimeistään mikrobeille. Rusakko ja jäniskannat ovat niin isot että ympärivuotisesti metsästävillekkin riittää riistaa yllin kyllin. Näinkin voi varautua tulevaan pula-aikaan ja sotaan. Vahvistamalla luontoa. Ei tuhoamalla sitä.

  • Tapahtuiko Kangasalan kirkkojärvessä EM-bakteerimassan kasvua levityksen jälkeen? EM-bakteerien tulisi pärjätä mikrobien välisessä kilpailussa, että voidaan menestyksekkäästi käyttää vesiensuojelussa.

   Virallinen selitys kirkkojärven veden kirkastumiselle kesällä 2006 on ennen levitystä sattunut happikato, joka aiheutti särkien joukkokuoleman. Särki tonkii pohjasedimenttiä, jolloin siihen varastoitunut fosfori pääsee leviämään ympäristöön. Tilannetta pahensi jälleen, kun petoahvenia kalastettiin runsaasti ja särkikannat lisääntyi.

 4. Leo (se hintti Leo), Lentävä Finniperse, Jussi ja juha. aka juhaL. — eihän tätä paskaa jaksa enää kukaan katsoa.

  “Jos kaikki goyim ovat kilttejä” — Osaatko suomea myös?

  Toivottavasti pian nämä imbesillit ja heidän jälkikasvunsa tapetaan. Sitä ennen hiekka-apinat ja AIDS-neekerit toivottavasti antavat HI-V:iä teille ja lapsillenne.

  • Se oli sitten vissiin kahdeksastoista pseudonymi meidän narukätiseltä antifan erikoissoluttautuja-agentilta. Olet kyllä niin kaunis, viisas ja älykäs, että alkaa pelottamaan.

   Kenen lapsille aiot noita tuliaisiasi antaa noin yleensä? Epäilen vaan, että kaikki viisivuotiaat ja sitä vanhemmat kävelevät yli tuollaisista kynäniskaisista pizzamainoksista, joten varaudu (taas kerran) katkeraan tappion kalkkiin. Mutta ainahan voit lohdutukseksi tuikata yhden roska-astian tuleen ja Tarzantyyliin piikkiarpisia naruja heilutellen tuberkuloottista rintaasi takoen julistaa polttaneesi taas yhden vastaanottokeskuksen kaikkine asukkaineen.

   Sitten haet kahdeksan kaveriasi sieltä piikkipuistosta jeesaamaan, että saatte yhden pyörätelineen raahattua jotain näyteikkunaa vasten jonka jälkeen julistatte suureen ääneen täitukka- ja runkkurinkifoorumeillanne antifan massiivisesta iskusta natseja vastaan ja puna-aatteen voittokulun vääjämättömyydestä.

   Muista varakalsarit. Puhtaitahan sinulta tuskin löytyy, mutta käännä ne nurinpäin ja takaperin niin, että ruskea tulee eteen ja keltainen taakse, niin kelpaavat kaltaisillesi oikein hyvin. Ja ainahan voitte vaihdella keskenänne, ihan niinkuin vaihtelette neuloja.

 5. Tähän täytyy suhtautua tietyllä varautuneisuudella, sillä vihreät ja globalistit ylläpitävät tahallaan maailmanlopun näkymiä yllä pelottemalla maailman väestöä sekä varsinkin länsimaissa. Syynä “luonnon pelastus bisnes”, jolla kaikki varteenotettavat puolueet ratsastavat ja huutavat tuota agendaa kuin yhdestä suusta perustellen kansalaisille järjettömän suuria veronkorotuksia (Macron, Ranska). Globalistit ja pankkiirit näkevät tässä oivan keinon varastaa rahaa “hyvään tarkoitukseen”, jotka valuvat lyhentämättöminä “kehitysmaalaiseen tyyliin” yläluokalle ja tietenkin organisaatio ahmaisee melkeinpä leijonanosan tuohon moolokin kitaan survotuille rahoille.

  Täytyy muistaa se suurin nykyajan huijaus: ILMASTONMUUTOS!!!

 6. Se, että nykyisellään on kasvua, perustuu se vain ja ainoastaan siihen, että joku jossain ottaa aina velkaa. Kotitaloukset, mutta tärkempää on kuitenkin suuret rakennushankkeet ja suuryritysten investoinnit, joihin velkaa otetaan ja näin syntyy kiertoon uutta rahaa.

  Seuraavaksi tärkein on kuluttajien määrän lisääntyminen, jotta velka saadaan maksettua joskus takaisin joko työstä ansaitulla rahalla tai sosiaaliturvalla (tms. muilla etuuksilla).
  Tässä tapauksessa tarkoitan asuntojen täyttymistä ja yritysten suuret investoinnit (laskut, velat) maksaa pois kukas muukaan kuin kuluttaja. Työllä ansaittu kiertoon pantu raha on tietysti aina parempi kuin sosiaaliturva, mutta pankkiirille se on samantekevää. Korkeat sosiaaliturvamenot köyhdyttävät valtion ja siitähän kuolaavat koukkunokat nauttivat.

  Aivan helvetin simppeli asia jonka voi kuvata monella eri tapaa. Tärkeintä on kuitenkin ymmärtää, että kuvailee sen miten tahansa, on lopputulos aina tappioksi luonnolle.

  Nyt pölhöt ihmiset on saatu uskomaan, että kyseessä on joku pieni valuvika joka korjaantuu kasviksia syömällä ja sähköautoa ajamalla.

  Kyse on puhtaasti siitä, että ihminen laajentuu alueille pakosta talousjärjestelmänsä takia, alueille jotka eivät kuulu meille ihmiselle, vaan muulle elolliselle elämälle. Tottakai pyhä luonto reagoi siihen.

  Tämän ongelman pysäyttäminen tarkoittaisi myös nykyisen järjestelmän täydellistä muutosta ja olisi väistämättä myös tämän nykyisen, sairaan talousjärjestelmän loppu.

  Tätä on harva valmis muuttamaan. On paljon helpompaa hakea helppoja ratkaisuja luonnontilan parantamiseksi, kuin puhua epähumaaneista malleista, jotka aidosti olisivat ratkaisu luonnolle.

  Pahoittelen ehkä sekavaa tekstiä puhelimen perkeeleen takia.

  • Kasvisten syöminen on kunnioitettavaa henkilökohtaisena ratkaisuna, ja ilman muuta eettisestä näkökulmista.

   Sen sijaan jonkun mystisen ilmastonlämpenemisen/kylmenemisen seurauksesta tapahtuvana kyseessä on trendikäs ekoteko, mielikuvituksen puute ja puhtaasti tyhmyys, johon myös sanaa aivopesu voidaan käyttää.

   Sen sijaan rakennushankkeet ja näin ollen ihmisen luonnontilan valtaaminen on pysäytettävä kaikissa muodoissaan. Tästä ei kuitenkaan puhu kukaan, vaan tärkeämpää on puhua vain siitä, että ihmisen imperialismi luontoa kohtaan jatkuu.

   Se on talouskasvua!

 7. Lisää afrikkalaisia ja idän ihmeitä sikiämään tänne niin saadaan luonto ja kulttuurimme kukoistamaan, taloudesta puhumattakaan.Elämämme nykyään on kuin viettäisimme väärän kuninkaan päivää kahdeksan kertaa viikossa.Sudet pitäisi saada hengiltä mutta sudanilaisia lisää! Kumpikohan on haittalaji näillä leveysasteilla……..

Comments are closed.