Koti Artikkelit Vastarintaliike Jimi Karttunen käytti huumeita sairaalassa ja karkasi sieltä!

Jimi Karttunen käytti huumeita sairaalassa ja karkasi sieltä!

45

Kansallinen Vastarinta seuraa aktivistimme Jesse Torniaisen oikeudenkäyntiä tänään. Torniaisen puolustuksen mukaan huumeriippuvainen Jimi Karttunen kuoli päihteisiin sekä siihen, ettei hän sitoutunut asianmukaiseen sairaalahoitoon. Artikkelia päivitetään aktiivisesti tämän päivän ajan!

Jimi Karttunen – valtamedian versio vastaan todellisuus.

Julkaistu kello 13.05: Karttusen “ystävä” varasti tämän huumeet Asema-aukiolla!

Kun aktivistimme Jesse Torniainen vangittiin syksyllä, kirjoitimme aiheesta artikkelin. Artikkelin yhteydessä kerroimme Karttusen “kaverin” tyhjentäneen tajuttomana maanneen kaverinsa taskut. Kirjoitimme tuolloin:

“Monille valtamediaa lukeville voi tulla yllättävänä yksityiskohtana Asema-aukiolta, että Karttusen seurassa olleella ystävällä oli päällimmäisenä mielessä Karttusen taskujen tyhjentäminen. Sen sijaan Vastarintaliikkeen aktivisteja kävi tarkastamassa maassa maannen kuntoa.”

Internet-keskustelussa moni julistikin kertomamme valehteluksi. Tämä johtuu siitä, että heillä on periaatteellinen ongelma olla uskomatta mitään, mitä kerromme. Nyt julki tulleet paperit kuitenkin todistavat kertomamme oikeaksi Jimi Joonas Karttusen seurassa olleen Joona Johannes Jalmari Hartikaisen kertomana.

Joona Hartikainen.

Hartikainen tunnustaa kuulusteluissa varastaneensa Karttusen taskussa olleet Rivatrilit (bentsot): “Päättelin, että paikalle tulevat kohta poliisit, ja tämän takia otin Jimin taskusta siellä olevat loput Rivatrilit, yhteensä noin kymmenen tablettia”, hän kertoo kuulustelussaan. Hieman myöhemmin hän vielä kertoo narkomaanille varsin tyypilliseen tapaan: “Sitä paitsi pillerit olivat muutenkin minun.”

Hartikainen on itse tuomittu avopuolisonsa pahoinpitelystä, ryöstöstä, huumausaineen käyttörikoksista, vahingonteoista, varkauksista ja näpistyksistä.

Alla olevissa kuvissa on koko kuulustelu. Klikkaa suuremmiksi!

Julkaistu kello 12.20:

Jimi Karttusen taloyhtiön puheenjohtaja oli nähnyt hänet ennen kuolemaa kotikulmillaan kävelemässä. Puheenjohtaja oli myöhemmin lukenut Karttusen kuolemasta lehdistä ja päättänyt siksi ilmoittaa poliisille havainnoistaan. Hän kertoo kuulustelussaan nähneensä Karttusen kävelemässä kotiinsa päin ja oli pannut merkille, että Jimi oli enemmän sekaisin kuin yleensä.

“Olin nähnyt Karttusen samana aamupäivänä noin 1–2 tuntia aiemmin [ennen ambulanssin tuloa]. Tuolloin olin kävelemässä ostarin suuntaan, kun Karttunen käveli vastaan, kotiinsa päin menossa. Karttunen oli yksin liikkeellä.”

“Karttusen kohdatessa totesin, että onpa hän aivan ‘pelti kiinni, aivan totaalisen kamoissa’ – näin ajattelin tuolloin. Olin nähnyt Karttusen kamoissa aiemminkin, mutta nyt hän oli aivan tokkurainen ja siksi kohtaaminen jäi mieleenikin. Kohdatessamme hän ei puhunut mitään ja oli siinä kunnossa, ettei reagoinut muuhun maailmaan. Hänellä oli niin sanotusti ‘valot päällä, muttei ketään kotona’,” kertoo silminnäkijä kuulustelussaan.

Tämä tapahtui siis perjantaina 16.9., joka on Karttusen kuolinpäivä. Edellispäivän tapahtumista sen sijaan on kertonut Karttusen kaveri Joona Hartikainen, jonka mukaan Jimi olisi käyttänyt Subutexia ja Rivatrilia (bentsoja) tuolloin. Aivovammapotilailta kaikenlainen huumeiden käyttö on äärimmäisen kiellettyä.

Tänään puheenjohtaja kertoi oikeudessa, että Karttunen oli erittäin hankala ongelma-asukas. Kerran Karttunen esimerkiksi poltti kotonaan liinavaatteita ollessaan ilmeisesti aineissa. Lisäksi hän käyttäytyi aggressiivisesti naapureitaan kohtaan, ja muun muassa talon mummot pelkäsivät karjuvaa Karttusta. Tämä romuttaa tehokkaasti valtamedian luoman myytin “rauhaa rakastavasta runopojasta”.

Katso taloyhtiön puheenjohtajan koko kuulustelu alta. Olemme sensuroineet puheenjohtajan nimen tästä, sillä emme usko hänen haluavan julkisuutta eikä hänen nimensä ole mielestämme relevantti tässä aiheessa.

Julkaistu kello 11.50:

Tapauksen esitutkintamateriaali tuli tänään julkiseksi.

Karttusen seurassa asema-aukiolla syyskuussa ollut Joona Hartikainen on kertonut omassa kuulustelussaan vierailuistaan sairaalaan, jossa Karttunen oli viisi päivää. Hartikainen kertoo käyneensä tapaamassa kaveriaan kolme kertaa tämän sairaalassaolon aikana. He olivat jokaisella kerralla käyneet ulkoilemassa sairaalan ulkopuolella.

Viimeisellä tapaamiskerralla, päivä ennen Karttusen kuolemaa, Hartikainen vei jälleen kaverinsa pihalle “haukkaamaan happea”. Hän kertoo tarjonneensa Jimille “pari Rivatrilia ja vähän Subutexia”. Hän jatkaa kertomalla vieneensä huumeet mukanaan sairaalaan, jossa “Jimi halusi nauttia niitä, vaikka mielestäni se ei ollut hyvä idea”.

Kun he olivat palanneet huumeidenvetoreissultaan, oli Karttunen kirjattu Hartikaisen kertoman mukaan ulos, koska he olivat olleet niin pitkään “ulkoilemassa”. Tähän Karttunen oli vain kohauttanut olkapäitään ja lähtenyt naispuolisen tuttavansa luokse Oulunkylään.

Tämä herättääkin epäilyksiä Karttusen omasta motivaatiosta hoitoon. Kaikenlaiset päihteet ovat äärimmäisen kiellettyjä aivovammapotilailta, mutta Karttunen ei selvästikään tästä ole välittänyt vaan on käyttänyt ainakin kahta eri huumetta samanaikaisesti sairaalassaoloaikanaan ja tähän päälle kohauttanut olkapäitään sairaalasta uloskirjaamiselle.

Eräs sairaalassa töissä oleva Kansallisen Vastarinnan lukija kertoo, että Suomessa on pakko ottaa aivovammapotilas sisään, mikäli potilas itse niin haluaa. Karttunen ei tätä korttia selvästikään siis ole edes yrittänyt käyttää.

Rivatril tunnetaan kansan keskuudessa bentsona, joka on narkomaanien suosima lääkeaine. Rivatril aiheuttaa hengityslamaa, mikä taas lisää veren hiilidioksidin määrää. Tämä puolestaan vaikuttaa aivojen paineeseen, mikä ei luonnollisesti ole aivoverenvuodosta toipuvalle ihmiselle lainkaan hyvä asia.

Voidaanko Torniainen tuomita kuolemasta, jollei potilas selvästi itse ole ollut motivoitunut hoitoon ja jos hän on rikkonut vallitsevia ohjeistuksia?

Alla on kuvina koko kuulustelu. Klikkaa suuremmiksi!

Julkaistu kello 11.35:

Julki tullut valvontakameranauha osoittaa, että valtamedia valehteli väittäessään, että Karttunen olisi sylkenyt vain “maahan”, sillä yksi lipunkantajista tekee väistöeleen sylkemisen vuoksi. Karttunen käytti huumeita suonensisäisesti, joten esimerkiksi syljen mukana kantautuneen hepatiittitartunnan vaara oli ilmeinen. Lisäksi video osoittaa, ettei Torniainen “juossut Karttusen perään” ja hyökännyt “selän takaa” vaan reagoi sylkemiseen välittömästi.

Hartikainen on kertonut oikeuden edessä, kuinka hän kuljetti Karttuselle sairaalaan huumausaineita ja kuinka huumeidenkäyttö jatkui myös sairaalasta poistumisen jälkeen.

Julkaistu kello 10.30:

Ensimmäinen tauko on takana. Käräjillä on käsitelty paljon Karttusen huumeidenkäyttöä, ja puolustuksen mukaan kuolema johtuikin päihteistä sekä hoidosta kieltäytymisestä eikä suinkaan rintaan kohdistuneesta potkusta. Puolustuksen mukaan Karttunen jatkoi huumeiden käyttöä myös sairaalassa ollessaan.

Alla on muutamia kuvia käräjiltä. Epäsiisti mies ruskeissa housuissa on Karttusen ystävä Joona Hartikainen, joka ei jostain syystä tahtonut istua taukotiloissa Torniaisen vieressä. Myös Hartikaisella on ruma rikoshistoria, josta tulemme uutisoimaan myöhemmin lisää. Hartikainen on tuomittu muun muassa puolisonsa pahoinpitelystä.

Syyttäjä herätti hilpeyttä vaatimalla Torniaiselle kovennettua tuomiota “rasistisen” motiivin vuoksi, vaikka Karttunen on valkoinen suomalainen. Kulttuurimarxistien mielestä “Vastarintaliikkeen vastustajat” ovat oma rodullinen erityissuojelua tarvitseva ryhmänsä!

Julkaistu kello 8.30:

Suomen Kuvalehti (SK) julkaisi jo ennen tämän päivän oikeudenkäyntiä tietoja huumeriippuvaisen Jimi Karttusen kuolintapaukseen liittyvästä rikostutkinnasta.

Kuten olemme uutisoineet, Jimi Karttusella oli pitkä huumeidentäyteinen rikoshistoria. SK:n tuoreimman numeron artikkelissa “Uusnatsi Jesse Torniainen potkaisi, Jimi Karttunen kuoli – Mitä tapahtui sitä ennen ja sen jälkeen?” valtamedia myönsi ensimmäistä kertaa, että Karttusella oli erittäin raju huumeriippuvuus.

SK:n mukaan Karttunen ei tahtonut jäädä sairaalaan saamaan asianmukaista hoitoa vaan päätti paeta sieltä:

“Karttusen vointi oli kohtuullinen. Hän oli toipumassa saamastaan vammasta. Puolenpäivän aikaan torstaina Karttunen päätti lähteä sairaalasta. Hän unohti sinne tavaroitaan, palasi sitten hakemaan niitä.

Sairaalassa sanottiin, ettei olisi viisasta lähteä vielä. Mutta Karttunen ei jäänyt. Vuorokautta myöhemmin hän soitti hätäkeskukseen. Hän oli kotonaan Pohjois-Haagassa. Olo oli huono.

Isä kertoi poikansa kuolemasta Facebookissa ja julkaisi kuvan.”

“Isä antoi haastatteluja. Hän sanoi, että Karttunen oli ollut kansainvälinen, rauhaa rakastava nuori mies. Herkkä ja ihmisläheinen. Hän oli kirjoitellut runoja ja asunut välillä ulkomailla.

Näissä jutuissa eivät näkyneet pojan ongelmat.”

Tämä herättääkin kysymyksiä, olisiko Karttunen elossa, jos hän ei olisi kieltäytynyt hoidosta. Entä voidaanko Torniaista syyttää tapauksesta, jossa potilas ei ollut itsekään sitoutunut asianmukaiseen hoitoon?

Torniainen kommentoi artikkelia Kansalliselle Vastarinnalle tänään: “Toimittajalla on selkeästi ollut esitutkintapöytäkirjat käsissään juttua tehdessä.” Kansallinen Vastarinta seuraa tänään Torniaisen oikeudenkäyntiä ja uutisoi siitä piakkoin lisää!

 

Toimitus

45 KOMMENTIT

 1. No niin… Tässä sitä ollaan. Suomen Kuvalehti piti tietoa salassa ja päätti sitten populistiseen tyyliinsä julkaista tiedon juuri ennen oikeudenkäyntiä. Ei kai tässä asiassa olisi mitään salassapidettävää koska se tulee julki muutenkin. Ja toisaalta, kaikki henkilöä itseään koskevat asiakirjat ovat julkisia jos henkilö itse niin haluaa.

 2. Ja se varsinainen kuolinsyy oli mikä?
  Mitä siinä patologin paperissa lukee?

 3. Julkaistun valvontakamerakuvan perusteella potku oli selvästi itsepuolustusta.

 4. Eihän se asfalttiin kaatuminen kenenkään terveyttä edistä, mutta jos Karttunen on jo pidemmän aikaa vahingoittanut terveyttään huumaavien aineiden tarpeettomalla käytöllä, sillä täytyy olla osuutta kuolemaan, ja olisi aivan kohtuutonta vetää Torniaista vastuuseen näistä Karttusen omista teoista, kuten esim. liian aikaisesta poistumisesta sairaalasta, huumeiden käytöstä yms. Torniaisen käytös oli lähinnä pikaistuksissa tehtyä suuttumusta ja jonkinlaista hätävarjelun liioittelua. Ei muuta.

  • Näinhän se on minunkin mielestäni. Katsotaan nyt miten tässä asiassa käy. Tukea ja tsemppiä Epulle. Tästä on tullut niin julkinen juttu, etten oikein usko ihan älyttömiin ylilyönteihin tuomiossa. Mut toivotaan parasta…

  • Toivottavasti puolustus tuo esiin sen, että itse poliisi pitänyt koko välikohtausta täysin mitättömänä koko ajan, kunnes valemedian (a.k.a. valtamedia) alkoi ulvonnan ja vinkkumisen.

   IS:n videolla poliisiauto saapuu ja 3:58 joku alkoi selittää autossa olevalle poliisille – ja 4:16 eli 18 sekuntia (!) myöhemmin poliisiauto jo lähtee paikalta. Välikohtaus oli niin mitätön jopa viranomaisen näkökulmasta katsottuna, että ei ollut autosta nousemisen arvoinen. Ja tilanteen arviointiin oli päätetty nousematta autosta jo 18 sekunnin kuluttua. Silloin Karttunen oli jo pystyssä ja lähti kävelemään omin voimin.

   Miksi poliisi ei puuttunut sellaiseen kauheaan rikokseen kuin “törkeään pahoinpitelyyn” ja “törkeän kuoleman tuottamiseen”? Tätä pitäisi kysyä julkisesti!

   Vastaus on ikävä valemedialle (a.k.a. valtamedia): koska koko välikohtaus oli täysin mitätön. Ja jos narkkari Karttunen ei käyttäisi aineita ja käyttäytyisi kunnolla niin koko väliköhtausta ei olisi edes sattunut.

 5. Valtamediat ja ihmiset ovat muuttuneet niin tekopyhiksi, että oksettaa! Aseman lähellä tapahtuneesta viiden turvapaikanhakijan tekemästä brutaalista joukkoraiskauksesta kirjoitettiin vähätellen, ei näkynyt sen jälkeen asfalttiin piirtelijöitä tai mielenosoituksia seksuaalisen koskemattomuuden puolesta ja asia painettiin unholaan. Tämä on niin sairasta. HÄVETKÄÄ VALTAMEDIAN EDUSTAJAT JA KAIKKI SUVAKIT JA POLIITIKOT!

  Jos Torniainen tästä vankilaan joutuu niin ei voi kuin pyöritellä päätään epäuskosta. Vaikka ei kai Suomessa enää mikään ole mahdotonta.

 6. Toivottavasti oikeus lopulta voittaa tässä poliittisessa näytösoikeudenkäynnissä! Voimia Epulle!

 7. Eppu reagoi tilanteessa hyvin nopeasti, nähtyään lippumiehen päälle syljettävän. Yksi potku, häirikkö maassa ja tilanne päättyi siihen.
  Jimin omat valinnat johtivat kuolemaan, siitä ei saa tuomita, eikä myöskään omista mielipiteistä.
  Valtamedia ja poliitikot vajosivat tässä jutussa viemärirottaa alemmalle tasolle..saapa nähdä tuleeko “poliittinen” tuomio.

 8. Toisen potkaiseminen oli itsessään väärin, mutta kykkä teitä nyt yritetään haudata liian isolla lapiolla. Kukaan valtamediassa ei käsittele sairaalan hoitovirhettä ja kiistatonta faktaa mitä te esitätte. Voimia nyt ja tsempit Jesselle. Ota rangaistus vastaan kun mies mutta pidä/ pitäkää jatkossa väkivallaton linja.
  Mielestäni steiskunta unohtaa kuinka tärkeä on varjella suomalaisuutta ja kansamme perinteitä. Niitä poljetaan nyt urakalla suohon. Pitäkää kiinni tärkeistä asioista mutta ilman väkivaltaa.

 9. Mikä helvetin hyöty on yrittää mustamaalata uhria ja yrittää puolustella potkaisijaa? Käytti uhri sitten huumeita yms. niin ei sylkäiseminen ja haukkuminen oikeuta ketään tekemään kuten Torniainen teki. Hän on selkeästi aiheuttanut kuoleman (ei huumeet ym. vaan päävammat jotka aiheutuivat potkaisemisesta seuranneesta kaatumisesta) ja kärsikööt Torniainen seuraukset kuten mies.

  Sanottakoon vielä että en halua puolustella huumeidenkäyttäjiä enkä niistä sen koommin välitä ja samat sanat pätevät uusnatseihin.

  • Se ei ole mustamaalaus vaan totuus ja tärkeä taustatieto. Kunnollinen ihminen ei sylkäisi PVL aktivistien päälle, vaan itse liittyisi Vastarintaliikkeeseen.

  • Entäs tuo “Hartikainen” joka talutteli “kuolemankielissä” olevaa Jimiä ulkona ja vei hänelle esim. huumeita ja bentsoja, mitä luultavammin vastoin hoitohenkilökunnan toivetta ? Onko Hartikainen täysin syytön tässä Jimin kuolemaan johtaneessa tapahtumakulussa ?

   Eikö ennemminkin kuolemaanjohtavia vammoja saaneen potilaan (Jimi Karttusen) sairaalahoidon häiritsemisestä pitäisi tehdä tutkintapyyntö ? Hänhän olisi voinut jäädä henkiin / elää pitempään ilman noita ulkoiluja !

   Tuo kuolemanvakavia vammojen saaneen potilaan ulkoiluttaminen ja huumeiden käytön helpottaminen ei ole voinut olla henkilökunnan neuvojen ja toiveiden mukaista. Ei mitenkään.

  • Potkaisemisesta pahoinpitelytuomio oikein, kuolemantuottamuksesta ei. Karttunen edesauttoi omia hautajaisiaan vetämällä huumeita sairaalassa, lähtemällä kotiin kesken hoidon ja sen jälkeen vetämällä huumeita sekaisin alkoholin kanssa, eli Karttusta voidaan pitää itse vastuussa kuolemastaan.

 10. Mielenkiintoista nähdä piiloutuuko oikeuslaitos patologin ym. terveystietojen taakse ja edelleen osallinen kuolemantuottamukseen on ystävä joka kantoi pillereitä sairaalaan sekä sairaalan henkilökunta ja kuoleman kokenut itse omilla toimillaan,missä lie kaatuillut ollessaan ´´pelti kiinni´´´.
  Kuolemansyyntutkijan raportti lienee rakennettu´´sopivaksi´´ tuomiota varten,näin oikeuslaitos puhdistaa kätensä jutusta.Tsemppiä Eppu.

  • turha Torniaista on mistään tuomita, jimi omalla toiminnallaan aiheutti kuolemansa, on tunnettua että tietyt huumeet altistaa aivoverenvuodolle, ja joitakin jopa terästetään rotan myrkyllä, ja mitenkäs se rotan myrkky tappaakaan??? verenvuotoon, valitettavaan vaan että suomi ei ole oikeusvaltio vaan seteliselkärankainen hyvävelijärjestelmä, ja järjestelmää ylläpidetään keinolla millä hyvänsä, ja totuuden vaatijat ja puhujat on tuomittava hinnalla millä hyvänsä, jotta totuus ei pääse leiviämään. Tässäkin tapauksessa suvakkien vastustaja halutaan vaientaa, jotta totuus ei pääse julki, oikeutta suomessa on täysin turha odottaa jollei kuulu seteliselkärankaiseen hyvävelijärjestelmään, tai demlamafiaan joka hallitsee mätää oikeuslaitostamme.

   Totuus on suurin rikos minkä suomessa voi tehdä, koska se vaarantaa seteliselkärankaisten päättäjiemme ja hyvävelijärjestelmän vallan, ja vok-hämäräbisnekset, joilla rahastetan kansaa täysin säälimättä,

 11. Jätkä oli nisti, mutta silti onhan tuo valvontakameravideolta nähtävä potku ihan laiton. Ei tule ikinä menemään itsepuolustuksena läpi, koska ei sitä ollut, vaan provosoitumista ja taitojen väärinkäyttämistä. Mua itseä ei niinkään Jimin kuolema haittaa, yks nisti vähemmän, mut se haittaa, et suurin osa teistä ei suostu näkemään todellisuutta.

  • Lähtemällä sieltä ilman lupaa, vaikka sairaalan henkilökunta on kehottanut jäämään.

  • Töölön sairaala ei ole mikään umpio eikä osasto missä Karttunen oli ole mikään suljettu osasto vaan ulos pääsee ihan ovesta kävelemällä. Karttusen kaltaiset pitkänlinjan huumeidenkäyttäjät työllistävät viikottain päivystyksiä, ambulansseja ja poliiseja joten yhteiskunnallisesta näkökulmasta Karttusen kuolema ei ollut mikään iso menetys, pikemminkin päinvastoin.
   Valtamedian paskalööpit eivät venettä keikuta nyt kun totuus on tullut luettavaksi kaikkien silmien eteen. Kohtuuttomia syytöksiä Eppua kohtaan. Epulle vapaus!
   ,

   .

  • Kävelemällä ovesta ulos, potilat voivat liikkua sairaala alueella vapaaasti.

  • Lääkärit nimenomaan sanoneet, että älä lähde mihinkään koska sinulla on vakava vamma -> lähti silti. Ei ketään pakoteta jäämään (paitsi pakkohoidossa olevat, mutta pakkohoidossa on ainoastaan hulluiksi julistetut), mutta kieltojen tai suositusten vastainen ilmoittamatta poistuminen on karkaaminen.

   • …ja vielä voisi kertoa että juridisesti myös uhrilla on vastuu omasta hoidostaan. On selvää, että narkkari olisi tällä hetkellä elossa jos olisi pysynyt sairaalassa ja olisi ollut narkkaamatta useampia eri päihteitä pään kolahtamisen ja kuoleman välillä. Oikeudessa selvisi että ainakin subutexia, bentsoja, pilveä ja alkoholia on otettu kuolemaa edeltävänä päivänä.

 12. Jos tuomio tulee tuon narkomaanin omista mikista toiselle ihmiselle, siitä pitää välittömästi tehdä ihmisoikeusjuttu eteenpäin. Suomessa pätee samat laitt kaikille. Jo syyttäjän “rasisti” kommentti on niin rankka että syyttäjä pitäis vaihtaa tai tehdä hänestä rikosilmoitus-

 13. Mediassa seurannu tätä juttua ja mun mielestä tässä on siinä mielessä aika tyypillinen tilanne että vastaavasti voisi käydä aika monelle muullekkin.potkaisi kerran,toinen löi päänsä ja kuoli.tällaista vosii helposti sattua viikonloppuna grilli jonossa:joku aukoo päätänsä,toinen lyö kerran ja kaatuu.nousee ylös,riita ehkä jopa sovitaan ja kummatkin lähtee kotiinsa ja aamulla on henki pois.jotenkin tuntuu siltä että koska kysymyksessä on vastarinta liikkeen edustaja niin juttua paisutellaan ihan liiaksi.sitä paitsi alkuun media antoi ymmärtää että kysymyksessä on nimenomaan “äidin kiltti poika”,siis tämä uhri.totuus olikin sitten vähän muuta.muunmuassa ilta-lehdissä oli silloin vain söpöjä lapsuus/nuoruuskuvia.eikö kehdattu eikä haluttu julkaista näitä kunnon narkki kuvia.ketään en tunne,en syytettyä enkä “uhria” enkä ketään muitakaan.halusinpa päästä sanomaan vaan oman mielipiteeni asiaan.tsemppiä tälle torniaiselle.mielestäni ei mitään isoa rangaistusta tarvisi.

 14. Ne magneettikuvat ja asiantuntija-analyysit Karttusen sairauskertomuksesta ko. potkun jälkeen olisi arvioitava useamman kuin yhden asiantuntijan toimesta.

  Jo, pelkästään sen julkisen paineen ja epäilyn vuoksi joka tässä kohdistuu kuolinsyytutkijaan/asiantuntijan lausuntoon.

  Siis, jos kuola valuu suusta ja ruumiinlämpö on koholla, niin Jimi ei muka kuollut yliannostukseen ? Kuka uskoo ?

  Sitten on olemassa vielä se mahdollisuus, että Karttusta huitaisi joku muu jälkeenpäin vai kaatuiko ??? ja kuka antoi hänelle tappavan annoksen ties mitä ainetta, ja miten kaiken tämän voi nyt sulkea pois ja keskittyä vain tähän yhteen epäiltyyn ?

  Tämä juttu vuotaa kuin seula, jos noilla esitetyillä syytteillä ja olettamuksilla mennään. Kenguruoikeutta.

  • Videolla vaikutti siltä, että Karttusen seuraava teko sylkemisen jälkeen oli poistuminen paikalta. Tai sen yritys.

 15. Tuo Hartikainen on siis tuonut Karttuselle vaarallisia huumeita sairaalaan, vaikka on tiennyt että kaveri toipuu päähän kohdistuneesta tärskystä.

  Eikös se ole vielä enemmän kuolemantuottamusta, koska on tehty selkeästi suunnitelmallisesti, vaaroista välittämättä?

  Jotta Tornianen voitaisiin tuomita kuolemantuottamuksesta, pitäisi potkulla olla täysin suora yhteys kuolemaan, mitä nyt ei ole.

  Tuon viikon aikana, potkun ja kuoleman välisenä aikana, on aivan liikaa muitakin selittäviä tekijöitä joista on vaikea mennä sanomaan, mikä kuoleman on lopulta aiheuttanut ja mikä ja KUKA milläkin tavalla on asiaa edesauttanut.

  Miksi esimerkiksi Karttuselle on tullut ennen kuolemaa kuuma? Onko kyseessä ollut huumeiden käytöstä aiheutunut sairauskohtaus?

 16. Miten patologi on voinut päätyä lausuntoon että vuosien narkkaamisella ja aivovammapotilaana sairaalassa ollessa ja sen jälkeen väärin käytetty subutex ja rivaltrin eivät ole myötävaikuttaneet kuolemaan? Entä muut aineet mitä Jimin veressä mahdollisesti oli, jo ihan magn. kuvaustenkin jäljiltä ?

  MYÖS Hartikaisen osuutta Jimin kuolemaan liittyen tässä pitäisi tutkia, JOS hän puhuu totta todistuslausunnossaan.

  Syyttäjän puheet ymmärrän hyvin niiden duunihan on saada ihminen tuomittua oli syyllinen tai syytön.

  Eihän tässä uskalla enää edes kadulla kävellä, kun voi joutua syytteeseen ties mistä, koska rasismi.

 17. Samoihin aikoihin kaksi turvapaikanhakijaa,raa´asti murhasivat suomalaista isoisää TUNNIN ajan.Torniainen potkaisi kerran rintaan.Ihmiset kauhistelevat Torniaisen potkaisua,mutta Kajaanin tapaus,ei kosketa ketään muuta,kuin murhatun isoisän läheisiä ja “natseja”.Voi luoja tuota tekopyhyyden määrää.

  • Älä muuta sano!! V.tuttaa seurata tuota farssia. Hävettää olla suomalainen omassa maassa. Eipä ollut marsseja ja suuria puheita kun isoisä murhattiin Irakilaisten pakoloisten toimesta erityistä raakuutta osoittaen otanmäessä.

   Tavja havonen ym muut pellet oli myös päätään aukomassa kun narkkari kuoli pitkälti omaa syytään. Suomessa vaahdotaan paljon sananvapaudesta kuinka se on kuulemma tärkeää. Mutta täällä onkin sananvapaus tietyillä paskoilla. Onhan janitskinin ajojahtikin siitä vakava osoitus ja nyt yritetään kieltää suomen vastarintaliikekin. Sen sijaan avoimen vihamieliset ja ennenkaikkea turhat somalijärjestöt vain yhtenä esimerkkinä sallitaan ja näille jaetaan vieläpä valtavia summia yhteiskunnan rahaa.
   Hulluus on huipussaan tässä maassa.

   Ja missä viipyy syyte tapon yrityksestä jari läskikumiluoti lainetta vastaan joka yritti tappaa raudoitetun miehen poliisiautossa??? Käsittämätöntä että asia tunnutaan painettavan villaisella. Nooo.. possu saa kyllä rangaistuksensa ennemmin tai myöhemmin jolloin roskamedia nostaa tietenkin hirveän älämölön.

 18. Mikäli potilas lähtee sairaalasta ilman sairaalan lupaa on hän itse vastuussa mikäli jotain sellaista hänelle tapahtuu joka olisi ollut vältettävissä mikäli hän olisi jäänyt sairaalaan. Esimerkki, Malmin sairaalassa mieshenkilö kieltätyi
  virtsaputken katetroinnista. Hoitaja vaati hänen allekirjoittaman paperin, jossa sairaala vapautetaan vastuusta. Mikäli Karttunen on tehnyt näin vastuu ei ole sairaalan eikä liioin Torniaisen.

 19. Siis sama laitos on tuominnut Risto Rytin sotasyyllisyydestä ja rikkomista rauhaa vastaan (kyseessä oli Helsingin rauhapommitukset ja vaatimukset antautua ehdottaa). Mitäs nyt odotellaan …

 20. Kohelmainen haluaa kieltää yhdistyksemme. Esim. vuoden 2013 itsenäisyyspäivän mellakoissa täällä Tampereella riehui porukka, jonka osalta ei Kohelmaisen mukaan ollut aihetta ryhtyä mihinkään jälkikäteistoimiin.

  Ns. luonnonsuojelijat, kommunistit, islamistit ym. ssavat toimia vapaasti. Onko Kohelmaisesta tullut heidän suojelijansa.

  Veljet ja siskot…

 21. Toivottavasti syytetyn asianajaja tekee työnsä moitteetta. Jutussa on niin paljon syytetyn eduksi katsottavia faktoja, jotka tulee tuoda esille painokkaasti!

  Jotta tuomio kuolemantuottamuksesta tulisi, täytyisi näytön olla niin vakuuttava, ettei jää järkevää epäilystä (beyond reasonable doubt) jonkun muunkin seikan mahdollisuudesta olla aiheuttamassa “uhrin” kuoleman, kuin potkusta seuranneen kaatumisen. Syytetyn suosimisen periaate epäselvässä tilanteessa myös tulee muistaa, kun tuomioistuin miettii potkun syy-yhteyttä menehtymiseen.

  Nythän ei edes tiedetä aukottomasti mitä “uhri” on tehnyt lähdettyään liian aikaisin pois sairaalasta. Syytetyn eduksi puhuvat myös “ystävän” kertomus esitutkinnassa siitä, että “uhri” käytti bentsoja sekä SUBUTEXIÄ jo ollessaan sairaalassa potilaana. Lisäksi “uhrin” asunnon isännöitsijä kertoo esitutkinnassa, että “uhri” oli ollut erittäin voimakkaasti huumausaineiden vaikutuksenalainen tämän tultua liian aikaisin kotiin sairaalasta.

  Toivottavasti puolustus on kutsunut oman lääketieteen asiantuntijan oikeuteen kuultavaksi, jottei syyttäjän esittämä lääkärinlausunto saa liikaa painoarvoa jutussa.

  Myös koko prosessin saama julkisuus ja siitä syytetylle jo itsessään aiheutuva negatiivinen seuraamus tulee ottaa huomioon voimakkaasti rangaistusta alentavana seikkana.

  “Rasismia” ei voida käyttää koventamisperusteena nyt, koska “uhri” ei kuulunut mihinkään vähemmistöön, jota koventamisperustepykälällä halutaan suojata. Teko ollut selvästi seurausta “uhrin” sylkemisestä ja herjauksesta, joka on kohdistettu tekijän yhdistyskaveriin. Tekijä halusi puolustaa kaveriaan eikä ottanut riskiä siitä, että “uhrilla” olisi ollut mukanaan terä- tai muita aseita joilla olisi seuraavaksi yrittänyt vahingoittaa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen edustajia. Arvaamattomiin huumausaineiden käyttäjiin on aina perusteltua suhtautua varauksella, eikä turhia riskejä heidän kanssaan kannata ottaa. Poliisi ei ollut oikeassa paikassa valvomassa demoa.jne.jne

 22. Narkomaanilla ei reflexit toi kuten normi-ihmisellä. Eli narkkaus vaikutti jo lähtökohtaisesti myötävaikuttavana tekijänä siihen että löi päänsä katuun. Jos kieltätyy hoidosta, niin sitä kuolee lähes aina jos kyseessä esim. isompi haava. Ei kai tuomioon voi vaikuttaa se onko uhri käyttäytynyt holtittomasti pahoinpitelyn jälkeen, eihän tekijä siitä voi olla vastuussa.

 23. Et kai väiätä että pään lyöminen katuun johtu jostakin muusta kun potkusta. Lähes aina kun kaatuu yllätäen selälleen lyö päänsä katuun. Tämä potku oli kuoleman tuottamus siittä ei mihinkään päästä. tuomio tulee sen mukaan, muutama vuosi kivensisällä tekee hyvää tälle potkija jampalle. EI MULLA MUUTA, LINNAAN VAAN

  • Kaatuminen johtui potkusta, mutta Torniaisen vastuu katkesi siihen kun Karttunen itse haittasi hoitoa käyttämällä huumeita ja karkaamalla sairaalasta.

  • Eikai kukaan ole kieltänytkään potkua tai päävammaa? Sen sijaan Karttusen hoidosta kieltäytyminen ja ainakin neljän eri päihteen käyttäminen sairaalassa ja sieltä päästyään on tässä se pointti mistä tapellaan. Lisäksi taloyhtiön puheenjohtaja oli nähnyt Karttusen kuolinpäivänsä aamuna “pelti kiinni”, mikä varmaan kertoo jotain käytettyjen päihteiden määrästä. Lääkärit olivat nimenomaan kieltäneet häntä käyttämästä huumeita, mutta sepä ei narkkaria kiinnostanut.

   Aivoverenvuoto oli paranemaan päin, kunnes Jimi päätti karata ja alkoi narkkaamaan, joten mitä tästä voi päätellä? Huumeet eskaloiduttivat verenvuodon. Tätä ei olisi tapahtunut jos Jimi olisi ollut selvinpäin. Ja vaikka olisikin tapahtunut, olisi hoito alkanut tunteja aikaisemmin kuin mitä nyt alkoi, jos narkkari olisi ollut sairaalassa kuten lääkärit toivoivat.

  • Löl sieltä huutelee vassari. Vituttaako, kun marttyyrinne käytännössä teki itsemurhan huumeilla?

Comments are closed.