Koti Uutisia Kotimaa Suomen entinen pääministeri JPMorganin palkkalistoille

Suomen entinen pääministeri JPMorganin palkkalistoille

3

Suomen entinen pääministeri Esko Aho on palkattu juutalaisjohtoisen JPMorganin neuvonantajaksi. Aho tulee ottamaan osaa JPMorganin EMEA-alueen toimikuntaan. Yhtiö perustelee Ahon nimitystä hänen vankalla kokemuksellaan sekä yhtiön valmistautumisella brexitin jälkeiseen aikaan. 

Aho on toiminut tähän mennessä muun muassa Sitran yliasiamiehenä ja venäläisen Sberbankin hallintoneuvostossa. Hän toimi myös Nokian johtokunnassa vuosina 2009-2012. Eduskunnassa hän vaikutti 1983-2003 välisenä aikana. 

Lähde: Yle

Lue myös:

Pankit jäivät kiinni kullan hinnan manipuloinnista

Amerikan pankeilla entistä voimakkaampi monopoli

3 KOMMENTIT

 1. Näin sitä nähdään miten pitkän ajankin jälkeen hyvin oligarkkeja palvellut, ja kansansa pettänyt, entinen pääministerimme kepulainen Esko Aho, palkitaan hyväpalkkaisilla suojatypaikoilla.

  Nuoremmat eivät varmaan tiedäkkään että Esko Aho oli aikoinaan paljon raaempi versio Juha Sipilästä. Molemmat siis kepulaisia ja siten ajavat Pääoman etua. Eivät suomalaisten eivätkä varsinkaan maanviljelijöiden. Ahon hallituksen aikana Aho ja Koivisto konklaaveineen tekivät suomalaisille suunnitellun petoksen. Kun kansa kapinoi Ahoa ja Koivistoa vastaan päätettiin sitä rankaista eripuraisuudesta. Sen vuoksi pankit alkoivat markka-aikana myöntää “valuuttalainoja”. Eli yrityksille ja yksityisille myönnettiin dollari, punta, D.-markka jne lainoja. Kerrottiin että koska maailmalla muiden rahayksiköiden korkotaso on pienempi, on se myös “valuuttalainoissa”. Pankit myönsivät lainoja, mutta tileille ilmestyi markkoja.

  Ja kun oli saatu yritykset ja yksityiset tapreeksi velallisiksi, devaltoitiin rahayksikkö. Kaksikin kertaa hyvien lyhyenä aikana. Mutta kaikkiaan kolme kertaa. Ja kun takaisinmaksettavan lainan määrä kasvoi ~30%, oli se monille liikaa. Toisaalta, ne yritykset joilla oli paljon omaisuutta, niiltä vaadittiin lainojen takaisinmaksua heti. Tämä aiheutti konkurssiaallon jossa 150 000 suomalaista teki itsemurhan. Esko Aho sai vielä kansan yllytettyä toisiaan vastaan niin että yleislakon kaltainen tilanne oli päällä lähes puoli vuotta. Aina joku palkansaajajärjestö oli lakossa ja siten tuhosi suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Ja SDP nauroi makeasti.

  Kun katsoo tätä Esko Ahon ja Mauno Koiviston aloittamaa tapahtumasarjaa, oli EU siihen luonnollinen jatke. Ja nyt Suomea sekä sen kansaa kurittaa toinen marionetti: Juha Sipilä yhdessä aateveljensä Timo Soinin kanssa ja EU-meppien avustuksella.

  Meitä on taloudellisesit kuritettu -80 luvun lopulta lähtien. Kansa ei saa vauraustua. Kansan pitää tuhlata kaikki omaisuutensa ja kansan pitää olla velkainen ja nöyrä. Onneksi meillä on yhden sukupolven tarpeiksi kaikki tarvittava joten ulkomaankauppa voidaan vaikka lopettaa siksi aikaa että Suomi nousee jaloilleen. Me emme tarvitse kansanpettureita kuten Esko Aho, Raul Kulberg, Mauno Koivisto, Kalevi Sorsa, Pekka Vennamo … jne jne jne…

  “Kyllä kansa tietää!!”

  • Ahon puollustukseksi täytyy sanoa että vastusti euroon liittymistä ja tämä takia ei saanut palkkio virkaa EU:sta.

 2. Onpas mies vanhennut. Leikkautti vielä silmänsä “isommiksi”, että näkisi paremmin rahaa.

Comments are closed.