Koti Uutisia Kotimaa Suomalaisyrityksistä joka kymmenenneltä loppunut myynti kokonaan

Suomalaisyrityksistä joka kymmenenneltä loppunut myynti kokonaan

5

Suomen Yrittäjien tekemän tutkimuksen mukaan joka kymmenennellä yrityksellä on myynti loppunut käytännössä kokonaan koronan synnyttämän talouskriisin vuoksi. Erityisen pahaa jälkeä kriisi on aiheuttanut pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

Jo 75 prosenttia suomalaisyrityksistä on kokenut merkittäviä tappioita, vaikka talousromahdus onkin vasta alkutekijöissä. Haavoittuvaisimpia ovat kaupan alan yritykset, joista 90 prosenttia on kärsinyt tänä keväänä.

Joka kolmannes yritys on menettänyt myynnistään ainakin 50 prosenttia. 20 prosenttia suomalaisyrityksistä on joutunut maksuvaikeuksiin, ja 10 prosenttia pelkää jo nyt konkurssia.

Jo kolmasosa yrityksistä on joutunut pyytämään pankilta apua maksuongelmien vuoksi. Mitä pidemmälle kriisi etenee, sitä suurempia myönnytyksiä yritykset tulevat tarvitsemaan pankeilta, Suomen Yrittäjät muistuttaa.

Lähde: Kauppalehti

5 KOMMENTIT

 1. Uusimaa on saarrettuna ja ravintolat kiinni. 244 henkilöä sairaalassa, ei kuulosta paljolta. Kieltämättä tuntuu kuin jokin taho haluaisi yritykset konkurssiin, koronan varjolla. Valmiuslaki säädettiin kiireellisenä, muka koronan takia.

 2. Sande Parkkonen:

  ..Minun pandemiakriisiratkaisuni olisi tämä: jokaisen 15-64 vuotiaan tilille kolahtaisi toukokuussa, kesäkuussa ja heinäkuussa tonni. Tuhat euroa. Verottomana, ilman mitään vastikkeita tai KELA-lottoa tai yhtään kaavaketta. Tuhat euroa rahaa tilille suoraan kulkematta lähtöruudun kautta.

  Nyt siellä herra pankinystävä ja rouva ruiskukkanen kimittävät ettei rahaa voida noin vain jakaa. Hallitus kaavailee 20 miljardin jakamista mahdollisimman tehottomasti ja vaikeasti ja niin, että pankit ja suurimmat yritykset ovat pääasiallisia hyötyjiä.

  Minun ehdotukseni hyödyttää vain ja ainoastaan kansalaisia ja on kaiken kukkuraksi halvempi kuin hallituksen esitys.

  Toukokuun hinta olisi valtiolle 3,5 miljardia. Kesäkuun hinta olisi 3,5 miljardia ja yhteensä olisi pantu haisemaan 7 miljardia. Heinäkuussa menisi taas 3,5 miljardia ja yhteensä olisi mennyt 10,5 miljardia eli jokseenkin puolet valtion esityksestä.

  Nyt siellä herra eurostopankkivisiiri piipittää, että millä tämä kaikki rahoitetaan. Aivan samalla tavalla kuin se hallituksenkin esitys, PAITSI ETTÄ SITÄ VELKAA OTETTAISIIN VAIN PUOLET.

  Ja toisin kuin hallituksen esityksessä KAIKKI TÄMÄ RAHAN MENISI MELKO VARMASTI KULUTUKSEEN ENNEMMIN TAI MYÖHEMMIN JA SITEN VALTIO SAISI ALVEINA JA MUINA VEROINA OSAN TAKAISIN.

  Ennen kaikkea tonni kuussa tilille toisi ihmisille turvallisuuden tunnetta tässä tilanteessa, se rauhottaisi ja tukisi nimenomaan pienimpiä yrittäjiä ja yrityksiä suoraan ilman välikäsiä tai lisälainojen tarvetta.

  Miksei näin järkevästi voida tehdä?
  Koska saksalaiset pankit eli Euroopan Unioni ei halua, että tavalliset pikkuihmiset hyötyvät yhtään mitään, EU ei halua että Riitan kampaamo tai Kaken autokorjaamo hyötyvät ilman lisävelkaa pankeille.

  Tämä olisi ylivoimaisesti helpoin ja halvin tapa tukea suomalaisia, taloutta ja kulutusta. Ylivoimaisesti helpoin, nopein ja suorin tuki koko kansakunnalle tässä tilanteessa.

  Ja kyllä, tämä tonni tulisi jokaiselle, myös niille sikarikkaille jotka aina narisevat ja kimittävät siitä kuinka joku saa rahaa tekemättä mitään.

  Yksikään kokoomuslainen ei voisi sanoa ettei tämä ole reilua kokoomuslaisia kohtaan. Yksikään keskustalainen ei voisi valehdella että maaseutu on unohdettu. Yksikään demari ei voisi sanoa, että työttömät on unohdettu. Yksikään vasuri ei voisi sanoa, että heidät on unohdettu. Yksikään vihreä ei voisi sanoa,. että he eivät saa rahaa, eikä yksikään persu voisi sanoa että tämä on epäreilua kantaväestöä kohtaan.

  Mutta tulette näkemään ettei mitään näin halpaa ja järkevää tässä maassa tulla koskaan tekemään, koska ”talousviisaat” eivät ymmärrä kokonaisuuksia eikä heillä ole sitä kuuluisaa laajempaa näkemystä.

  Mielipide: Sami ”Sande” Parkkonen, FB-sivu
  UMV-Lehti, 9.4.2020

  • Jeesus kristus, mistä näitä idiootteja sikiää… Retorinen kysymys – en odota vastausta.

   Eihän tässä touhussa ole muutoinkaan järjen hiventäkään.

 3. Ennen olin säälittänyt yrittäjiä ja muutenkin köyhiä onnettomia työläisiä ns. “kunnon kansalaisia”. Mutta ei enää. Nyt säälin vain ne, jotka tavalla tai toisella osallistuvat taisteluun Suomen, kansan, valkosen rodun ja Eurooppalaisen sivilisaation puolesta. Kaikkien muiden lampaiden, rahan perässä juoksevien aasien ja muiden märähteleväisten ja susien lampaiden vaatteissa tuleekin kärsiä. Kärsikööt kunnes ymmärtävät, että Isänmaata on puolustettava! Ja että nyt pahin vihollinen on jo valtakunnan sisällä ja esimiestehtävissä.

Comments are closed.