Koti Uutisia Suomalaisvastaista väkivaltaa Helsingissä

Suomalaisvastaista väkivaltaa Helsingissä

1

Tiistaina Helsingissä kolme suomalaista joutui maahanmuuttajien aggression kohteeksi suomalaisuutensa vuoksi. Uhreista kaksi oli naisia ja yksi oli vanhempi mies.

Aamupäivällä Mäkelänrinteen uintikeskuksen läheisyydessä kierteli kaksi ulkomaalaista miestä, jotka kyselivät ihmisiltä “Oletko suomalainen?” Uhrien vastattua myöntävästi miehet kävivät näiden kimppuun ja sylkivät ainakin 20-vuotiaan naisen päälle. Muut kaksi uhria olivat 50-vuotias nainen ja 75-vuotias mies.

Ei ole lainkaan yllättävää, että suomalaisvastainen väkivalta kohdistuu nimenomaan naisiin ja vanhempiin ihmisiin, sillä joissain kulttuureissa on täysin omistamme poikkeavia moraalikäsityksiä. Toistaiseksi toimituksella ei ole tiedossa, mistä maasta tekijät ovat kotoisin.

Vaikka tekojen motiivi käy ilmi uhrien kertomuksista, on poliisilla vaikeuksia käsittää, että pahoinpitelyjen takana on viha suomalaisia kohtaan. Myöskään valtamedia ei ole puhunut tapauksen yhteydessä vihasta tai rasismista, vaikka tiedotusvälineet yleensä uutisoivat rasistisesta väkivallasta näyttävästi. Tällä kertaa kysymyksessä on median agendan kannalta vääränlainen rasismi.

Positiivisena asiana voidaan kuitenkin pitää sitä, että Iltalehti toi tapauksen laajempaan julkisuuteen. Kansallinen Vastarinta kannustaa ihmisiä tuomaan julki suomalaisvastaisia kokemuksiaan, jotta usein hysteeriseksikin äityvä “rasismikeskustelu” ei jämähtäisi liian yksipuoliseksi kantaväestön syyttelyksi.

1 KOMMENTTI

  1. Poliisin mukaan hyökkäyksen syy on täysi mysteeri. Jos kantasuomalainen kysyisi vastaantulijalta esimerkiksi että onko tämä Somaliasta ja myöntävän vastauksen jälkeen alkaisi potkia tätä, niin ei varmasti olisi poliisilla eikä valtamedialla epäilystäkään siitä etteikö syy ole rasismi.

Comments are closed.