Koti Uutisia Luonto Suomalaistutkimus: Ei käytännön todisteita ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta

Suomalaistutkimus: Ei käytännön todisteita ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta

9

Ryhmä Turun yliopiston tiedemiehiä julkaisi viime kuussa tutkimustuloksen, jonka mukaan ihmisen osuudelle ilmastonmuutokseen ei löydy käytännön todisteita. Tulokset saivat pian tukea myös tutkijoilta Japanista.

Julkaisussaan nimeltä ”No experimental evidence for the significant anthropogenic climate change” tutkijat esittivät, että nykyiset ilmastotutkimuksessa käytetyt ilmastomallit eivät ota huomioon pilvisyyden vaikutusta maailman lämpötiloihin, minkä takia ihmisen aiheuttamien kasvihuonekaasujen vaikutusta yliarvioidaan.

Ne ilmastomallit joita järjestöt kuten hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli (IPCC) käyttävät ”eivät laske täsmällisesti tätä luonnollista osatekijää maailmanlaajuisen lämpötilan havainnoinnissa”, lisäten että ”pilvien vahva negatiivinen palaute puuttuu” malleissa.

Tutkimuksessa otettiin pilvisyys huomioon ja luokiteltiin ne kasvihuonepäästöiksi. Tällöin tutkijat totesivat, että ihmiskunnalla ei ole juurikaan vaikutusta Maan lämpötilaan.

Julkaisussa todetaan muun muassa näin:

”Jos otamme huomioon sen tosiasian, että ainoastaan pieni osa lisääntyneestä CO2 pitoisuudesta on ihmisen aiheuttamaa, meidän on tunnustettava että ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta ei käytännössä ole olemassa.”

Sekä:

”Viimeisen vuosisadan aikana lämpötila nousi noin 0,1 astetta CO2 päästöistä johtuen. Ihmisen osuus tästä oli noin 0,01 astetta.”

Kōben yliopiston tutkijat Japanista päätyivät kuun alussa samankaltaisiin tuloksiin kuin Suomen tutkimusryhmä, todeten että pilvisyys saattaa luoda eräänlaisen ”sateenvarjoilmiön” joka voi muuttaa lämpötiloja tavoilla joita nykyinen ilmastomalli ei kykene tallentamaan.

Lähteet: RT, arXiv.org, ScienceDaily

9 KOMMENTIT

 1. Pohjoismaissa ilmastonmuutosta todistellaan sillä, että meren pinnan nousun johdosta joitakin etelämeren saaria on jäämässä veden alle. Australiassa ja Uudessa seelannissa puolestaan esimerkkinä käytettiin kuvia Pärnun kaupungin tulvasta. Tosin Pärnun tulvimisella ei ole mitään tekemistä ilmastomuutoksen kanssa, tulviminen johtuu tuulen ja merivirtojen yhteisvaikutuksesta ”sopivana” vuodenaikana.
  Todennäköisesti ilmastovouhottajat hakevat esimerkit mahdollisimman kaukaa, jotta niiden todenperäisyyden tarkistaminen olisi vaikeaa.

  • Meillähän merenpinta laskee. Kun katson paikkaa, josta lähdin veneelläni 60-luvun lopussa, näen vain kuivan ojan.

 2. Niin no eihän tässä ilmastonmuutosöyhötyksessä ole kyse siitä, että saataisiin oikeasti ihmisten luonnontuhoaminen kuriin, vaan kyse on siitä että halutaan viedä keskustelu ja ihmismassojen mielenkiinto pois oikeasti merkittävistä asioista ja meidän uhista. Joku ilmastonmuutos on niin helppo ja turvallinen aihe öyhöttää, aihe näille ihmisille, jotka haluavat tuntea itsensä hieman paremmiksi kuin muut ja luulevat saavansa oikeasti jotain aikaiseksi. Öyhöttämisen ohessa ostelevat uusia kertakäyttöromuja ja käyvät roskaruokaloissa. Tämän keskustelun (tai siis öyhötyksen) varjolla yritetään oikeuttaa tunkeutujamassojen pääsy Eurooppaan ”ilmastopakolaisten” statuksella sekä saatiin taas yksi tekosyy olla tekemättä lapsia Suomeen, kun ”maailmalla syntyvyys pitäisi saada muutenkin laskemaan rajusti”… olen tämän saman keskustelun käynyt niiiiin monen henkilön kanssa korkeasti koulutetusta perus duunariin ja melkein kaikilla tuntuu olevan juuri tällainen asenne, juurikin se asenne mitä roskamediat tuputtavat lampaille. Osalla näistä tyypeistä on perhe ja omia lapsia, silti puhuvat tuohon tapaan…

  • Ja meille halutaan keksiä uusia (((veroja))) ja (((maksuja))) — älä unohda sitä.

   Nyt verotetaan jo siitä, kun taivaalta sataa vettä. On se nyt perkele. Ja pian verotetaa siitä, että sieltä taivaalta ei sada sitä vettä. Katsokaahan vain.

  • > Suomen Ilmatieteenlaitos lyttäsi kyseisen
   > Jyrki Kauppisen huuhaa-teorian jo 9 vuotta
   > sitten

   Follow the money.

   — Mistä Ilmatieteenlaitos saa rahoituksen?
   — Kenen lauluja se laulaa?

 3. Maapallon ilmasto on muuttunut aina. Tosiasia, johon ihmisillä ei ole ollut mitään vaikutusta. Nykyisessä ”ihmisen aiheuttamassa” ilmastonmuutos vouhotuksessa on kyse vain ja ainoastaan rahasta. Taustalla pyörii 1000 miljardien bisnes, josta hyötyvät useat tahot. Media rummuttaa ilmastonmuutosta aamusta iltaan. Joku on varmasti huomannut yhtäläisyyden vuoden 2015 pakolaistulvaan ja sen uutisointiin. Siinäkin oli kysymys vain rahasta. Vok bisnes kukoisti muutaman vuoden. Asiasta päättäneet hyvävelikerhoineen korjasivat muhkean potin taskuunsa

  • Näinhän se menee. Takana on aina MOTIIVI, joka jotakuta liikuttaa. Rahan takia näitä asioita promotoidaan ja tehdään.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here