Koti Uutisia Luonto Suomalaistutkimus: Ei käytännön todisteita ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta

Suomalaistutkimus: Ei käytännön todisteita ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta

26

Ryhmä Turun yliopiston tiedemiehiä julkaisi viime kuussa tutkimustuloksen, jonka mukaan ihmisen osuudelle ilmastonmuutokseen ei löydy käytännön todisteita. Tulokset saivat pian tukea myös tutkijoilta Japanista.

Julkaisussaan nimeltä “No experimental evidence for the significant anthropogenic climate change” tutkijat esittivät, että nykyiset ilmastotutkimuksessa käytetyt ilmastomallit eivät ota huomioon pilvisyyden vaikutusta maailman lämpötiloihin, minkä takia ihmisen aiheuttamien kasvihuonekaasujen vaikutusta yliarvioidaan.

Ne ilmastomallit joita järjestöt kuten hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli (IPCC) käyttävät “eivät laske täsmällisesti tätä luonnollista osatekijää maailmanlaajuisen lämpötilan havainnoinnissa”, lisäten että “pilvien vahva negatiivinen palaute puuttuu” malleissa.

Tutkimuksessa otettiin pilvisyys huomioon ja luokiteltiin ne kasvihuonepäästöiksi. Tällöin tutkijat totesivat, että ihmiskunnalla ei ole juurikaan vaikutusta Maan lämpötilaan.

Julkaisussa todetaan muun muassa näin:

“Jos otamme huomioon sen tosiasian, että ainoastaan pieni osa lisääntyneestä CO2 pitoisuudesta on ihmisen aiheuttamaa, meidän on tunnustettava että ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta ei käytännössä ole olemassa.”

Sekä:

“Viimeisen vuosisadan aikana lämpötila nousi noin 0,1 astetta CO2 päästöistä johtuen. Ihmisen osuus tästä oli noin 0,01 astetta.”

Kōben yliopiston tutkijat Japanista päätyivät kuun alussa samankaltaisiin tuloksiin kuin Suomen tutkimusryhmä, todeten että pilvisyys saattaa luoda eräänlaisen “sateenvarjoilmiön” joka voi muuttaa lämpötiloja tavoilla joita nykyinen ilmastomalli ei kykene tallentamaan.

Lähteet: RT, arXiv.org, ScienceDaily

26 KOMMENTIT

 1. Pohjoismaissa ilmastonmuutosta todistellaan sillä, että meren pinnan nousun johdosta joitakin etelämeren saaria on jäämässä veden alle. Australiassa ja Uudessa seelannissa puolestaan esimerkkinä käytettiin kuvia Pärnun kaupungin tulvasta. Tosin Pärnun tulvimisella ei ole mitään tekemistä ilmastomuutoksen kanssa, tulviminen johtuu tuulen ja merivirtojen yhteisvaikutuksesta “sopivana” vuodenaikana.
  Todennäköisesti ilmastovouhottajat hakevat esimerkit mahdollisimman kaukaa, jotta niiden todenperäisyyden tarkistaminen olisi vaikeaa.

  • Meillähän merenpinta laskee. Kun katson paikkaa, josta lähdin veneelläni 60-luvun lopussa, näen vain kuivan ojan.

   • Meren pinta nousee myös Suomen rannikoilla, jopa hieman nopeammin kuin globaali keskiarvo. Toki Suomessa myös maanpinta nousee ja kumoaa sen vielä toistaiseksi osittain, mutta se on hyvin harvinainen ilmiö koko maailman mitassa.

   • Käytännössähän merenpohja nousee Itämerellä, oltuaan mannerjään alleen painama edellisellä jääkaudella. Visuaalisena kokemuksena tosin näemme merenpinnan laskevan. Jos yli 10.000 vuoden takainen jääkausi yhä vaikuttaa näin paljon merenpinnan tasoon yhden ihmisen eliniän aikana, kuinka paljon vaikeampaa onkaan yrittää tutkia ihmisen vaikutusta luontoon ja ympäristöönsä yhden eliniän aikana.

    • On surkuhupaisaa katsoa valtamedian julkaisemia “ilmastonmuutoksen todistavia” dokkareita. Esimerkiksi alle linkattu Grönlannista.

     Siinä ollaan ihmeissään kuinka “ilmastonmuutos on nopeuttanut” koko Grönlannin ensimmäisten havupuiden kasvuvauhtia viimeisen 7 vuoden aikana. Ja väite “jäämassojen valtavasta sulamisesta” lepää yhden poronhoitajan sanan varassa. Myöskään mitään vertailevaa dataa ei esitetä pohjoisemmassa tapahtuvasta jäätikön sulamisesta. Reportterilta lipsahtaa toki se kaiken paljastava kommentti, että “näin lämmintä oli viimeksi tuhat vuotta sitten”.

     Tämä tietysti nollaa koko ilmastonmuutos-hysterian tarpeellisuuden, sillä myöskään tuhat vuotta sitten tapahtunut nykyistä kovempi lämpeneminen ei “tehnyt planeetastamme pätsiä”.

     https://www.youtube.com/watch?v=TkRdM8db_qY

     Tämä video ei ole tiedettä. Kuten huomaat katsoessasi videota, kasvavat kyseiset kuuset rinteessä joka estää auringovalon pääsyä suuren osan vuorokaudesta. Näin saadaan ilmilö jonka voi nähdä missä päin maailmaa vaan, että pohjoisrinteellä kasvin kasvuvauhti lisääntyy sitä mukaan kun kasvi kasvaa katveen yli auringonvaloon.

 2. Niin no eihän tässä ilmastonmuutosöyhötyksessä ole kyse siitä, että saataisiin oikeasti ihmisten luonnontuhoaminen kuriin, vaan kyse on siitä että halutaan viedä keskustelu ja ihmismassojen mielenkiinto pois oikeasti merkittävistä asioista ja meidän uhista. Joku ilmastonmuutos on niin helppo ja turvallinen aihe öyhöttää, aihe näille ihmisille, jotka haluavat tuntea itsensä hieman paremmiksi kuin muut ja luulevat saavansa oikeasti jotain aikaiseksi. Öyhöttämisen ohessa ostelevat uusia kertakäyttöromuja ja käyvät roskaruokaloissa. Tämän keskustelun (tai siis öyhötyksen) varjolla yritetään oikeuttaa tunkeutujamassojen pääsy Eurooppaan “ilmastopakolaisten” statuksella sekä saatiin taas yksi tekosyy olla tekemättä lapsia Suomeen, kun “maailmalla syntyvyys pitäisi saada muutenkin laskemaan rajusti”… olen tämän saman keskustelun käynyt niiiiin monen henkilön kanssa korkeasti koulutetusta perus duunariin ja melkein kaikilla tuntuu olevan juuri tällainen asenne, juurikin se asenne mitä roskamediat tuputtavat lampaille. Osalla näistä tyypeistä on perhe ja omia lapsia, silti puhuvat tuohon tapaan…

  • Ja meille halutaan keksiä uusia (((veroja))) ja (((maksuja))) — älä unohda sitä.

   Nyt verotetaan jo siitä, kun taivaalta sataa vettä. On se nyt perkele. Ja pian verotetaa siitä, että sieltä taivaalta ei sada sitä vettä. Katsokaahan vain.

 3. Polttopuut valmiiksi, uusi glasiaalinen ajanjakso horisontissa. Ikuinen kierre.

  • > Suomen Ilmatieteenlaitos lyttäsi kyseisen
   > Jyrki Kauppisen huuhaa-teorian jo 9 vuotta
   > sitten

   Follow the money.

   — Mistä Ilmatieteenlaitos saa rahoituksen?
   — Kenen lauluja se laulaa?

   • Jyrki Kauppisen palkan maksaa tietääkseni Turun Yliopisto, jonka rahoitus tulee pääosin samasta lähteestä kuin myös Ilmatieteenlaitoksen, eli meiltä veronmaksajilta.

    Jos haluat seurata rahaa niin mietipä hetki, mikä taho tässä maailmassa menettää eniten rahaa ja tuottoisan bisneksensä, jos ja kun ihmiskunta lopettaa pakon edessä fossiilisten polttoaineiden käytön. Pelkästään maailman viisi suurinta öljy-yhtiötä käyttää tieteenvastaisen propagandansa levittämiseen yhteensä noin 200 miljoonaa dollaria vuodessa, joka on silti vain pieni murto-osa niiden liikevaihdosta. Vertailun vuoksi IPCC:n vuosibudjetti on noin 10 miljoonaa dollaria.

 4. Jyrki Kauppinen on mahdollisesti maksettu trolli. Infosodan toteuttaja. Julkaistaan sontaa muka tutkimuksena, tarkoituksena “todistaa” tämän esimerkin avulla että “ilmasto-denialistit” ovat tyhmiä ja “järkevä ihminen” uskoo suuryhtiöiden tarjoamaa mielipidettä totuutena.

  Ajatteleva ihminen toki nauraa ilmasto-uskovaisille, koska samalla kun he paasaavat hiilidioksidin vaarallisuudesta, tekevät he kaiken jotta hiilidioksidia tulisi enemmän ilmakehään, eli täyttävät muuten vähäisen syntyvyyden vuoksi “ilmastonmuutoksen kannalta” edulliseen suuntaan väeistökehintyksen suhteen muuttuvat valkoihoisten asuinalueet maksimaalisen syntyvyyden toteuttavilla ihmismassoilla, synnyttäjillä ja kuluttajilla. Se, että nämä ovat melkein kaikki muslimeja on toinen naurun aihe. YK paasaa erittäin voimallisesti lihansyönnin lipettamisen suhteen, samalla kun tukevat näiden vannoutuneiden, lihansyönnin puolustamiseksi kanssaihmisiä murhaavia lisääntyjien massamuuttoa nimenomaan valkoihoisten maihin. Tämä tietysti “tasa-arvon” ja “rasismin vastaisuuden” nimissä. Huutonaurua!

  Se, että satoja miljardeja käytetään suomessakin koko inframme muokkaamiseksi on vain samaa kvartaalitaloutta ja luonnonresurssien kuluttamista, uusissa vaatteissa. Velkakuorma pitää kasvaa jotta juutalainen voi kaapata yhä lisää maapallosta itselleen, pois gentiileiltä. Ilmastonmuutos on viimeisen ideologinen aivopesu tällaiseen valtavaan luonnonresurssien kuluttamiseen ja kansojen kukkarojen avaamiseeen suuryhtöiden tuottoja varten “maailman pelastamiseksi”. Korkovelka on syöpä. Tämä kova tosiasia on tunnustetttava, ja tämä syöpä poistettava kansoja kurjistamasta.

  Maahantuodut levottomat ihmismassat tarvitsevat täällä muun muassa lämmitetyt asunnot ja niin edelleen.

 5. Maapallon ilmasto on muuttunut aina. Tosiasia, johon ihmisillä ei ole ollut mitään vaikutusta. Nykyisessä “ihmisen aiheuttamassa” ilmastonmuutos vouhotuksessa on kyse vain ja ainoastaan rahasta. Taustalla pyörii 1000 miljardien bisnes, josta hyötyvät useat tahot. Media rummuttaa ilmastonmuutosta aamusta iltaan. Joku on varmasti huomannut yhtäläisyyden vuoden 2015 pakolaistulvaan ja sen uutisointiin. Siinäkin oli kysymys vain rahasta. Vok bisnes kukoisti muutaman vuoden. Asiasta päättäneet hyvävelikerhoineen korjasivat muhkean potin taskuunsa

  • Näinhän se menee. Takana on aina MOTIIVI, joka jotakuta liikuttaa. Rahan takia näitä asioita promotoidaan ja tehdään.

   • Miettikääpäs tekin pari kommentoijaa hetki, mikä taho tässä maailmassa menettää eniten rahaa ja tuottoisan bisneksensä, jos ja kun ihmiskunta lopettaa pakon edessä fossiilisten polttoaineiden käytön. Pelkästään maailman viisi suurinta öljy-yhtiötä käyttää tieteenvastaisen propagandansa levittämiseen yhteensä noin 200 miljoonaa dollaria vuodessa, joka on silti vain pieni murto-osa niiden liikevaihdosta. Vertailun vuoksi IPCC:n vuosibudjetti on noin 10 miljoonaa dollaria.

    • Jospa nyt ihan itse miettisit että mitä sinulta mahtoi mennä ohi noista muiden kommenteista?

 6. Tässä linkki erittäin asiapitoiselle sivulle: https://www.youtube.com/watch?v=yDxSi8stmrQ
  Myytinkertojat sivusto lähestyy objektiivisesti ja oikeisiin tietolähteisiin (videoissa myös linkit lähteisiin) nojautuen asiallisella kerronnalla tähän ilmastoasiaan.
  Kuinka joku voi luulla että ihminen olisi uhka maapallolle, pitäisi mennä kysymään, henkilöltä joka on rakentanut tönönsä tulivuoren rinteelle, sen purkautuessa että kokeeko hän olevansa uhka luonnolle?
  Poliitikot (ilmaisen rahan agendaa itselleen ajavat) yhtyvät kuoroon, joka laulaa että meidän on pelastettava maapallo, ihmeteltävää vain jää että miksi pallon pelastamisella on sellainen prioriteetti ja velvoite, ja kuinka ihminen sellaiseen pystyisi kun ei kykene edes lähimmäisestään pitämään huolta saati omista asioistaan?

 7. https://yle.fi/aihe/tekstitv?P=105

  “Suomalaisessa kodissa keskimäärin joka kymmenes leipäpala, hedelmä tai vihannes päätyy roskiin”

  Itse en kyllä heitä ruokaa pois lainkaan. Saa olla aika homeessa, jos ei pientä siivua poistamalla saa pelastettua loppuja eineestä.

  Ymmärrän että jenkit keittävät aina sen kaksi kiloa spagettia helvetinmoisessä kattilassa, vaikka syöjiä olisi vain kolme–neljä. Loput menevät kätevästi sinne motorisoituun jätemyllyyn, joka on asennettu lavuaariin. “USA! USA! USA!”, tekee vain mieli huutaa, nyrkkejä samalla ilmaan takoen tällaisessa tilanteessa.

  Omat sitrushedelmien kuoret ja jotkut muut kasviksen/hedelmän kuoret sekä LUOMUmunien kuoret lemppaan tuonne liiterin taakse tunkiolle. Kyllä, vanhanajan tunkio. En edes mitään aitauksia ole siihen kyhännyt. Tuli kyllä paperi jätehuollosta kun tänne maalle muutin, että “täytyy olla tyyppihyväksytty komposti pihalla biojätteille”. Sanomattakin lienee selvää että ruksasin paperin kohtaan “kyllä, löytyy sellainen” ja postitin takaisin. Muuten: kahvi ja tee ne vasta biojätettä purujen ja pussien muodossa tuottavat. Niiden hinta pitäisi vaikkapa nelinkertaistaa haittoja minimoimaan…

  Eiköhän (lihankin) syöminen tehdä pian niin kalliiksi, että meille käy kaikille kuin mustalaisen hevoselle: kuoli nälkään juuri kun oli oppinut olemaan syömättä. Itse olen ollut kasvissyöjä (+luomumaito & -munat ja juusto) jo viisitoista vuotta. Kasvikset ne vasta, perkele, kalliita ovat.

  Mielestäni on hienoa että Suomen mahtavat kasvuennusteet on nyt nollattu tämän vuoden “kvartaalien” osalta aivan täysin. Ei tule yli kolmen prosentin kasvua, kun ei tule kahdenkaan. Taitaa tulla ihan rehellinen nollavuosi — tai jopa miinussellainen vielä! Sekös vasta mahtavaa olisi! Eivät ne luku- ja kirjoitustaidottomat, kehitysvammaisen tasolla olevat irakilaiset tätä maata pelastaneetkaan, voi että!

  Joten ajetaan homma alas pikkuhiljaa, suomalaiset. Itse elelen täällä rauhaisaa, hiljaista (mitä nyt musiikki raikaa) maalaiselämää. TV:tä en katso, radiota en kuuntele, älyvempeleitä en räplää. Tabletti on, sillä sillä on kätsää lueskella sohvalla lojuen, mutta ei E-kirjoja. Kirjat kirjoina, attanas! Lamput eivät pala turhaan. (Tuolla kaukana siintää naapuritilan ulkolamppu, joka palaa 24/7, 365. Kuka kerpele muuttaa maalle, jos pelkää pimeää?!?) Kynttilän valoa suosin myös. Eikä ole sähköautoa, jota latailla vaan iso V8, pärrkele.

  Ajetaan tämä båtski siis alas. Loputtoman kasvun utopia on sairas ajatus; kuolleena syntynyt. Älkööt me olko sellaisia myös. Herran haltuun.

 8. »Lihakulutuksen vähentämistä agendan mukaisesti ajetaan “vihreissä” koko eduskuntaryhmän äänellä. “Suomen ilmastopolitiikan on oltava linjassa tutkimuksen kanssa”, vaatii eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari.»

  Tuo haaska voisi ihan ensialkuun laittaa vaikka ne kauheat “leegonsa” uuten uskoon. Hyi hitto, mikä ämmä. Jos olisivat ajat paremmat ja kansalla järkeä päissään, niin nämä mielisairaat maanpetturit laitettaisiin vastuuseen kovimman kautta à la Romania ’87.

  • Emma Karies on läjä lämmintä, höyryävää husua. Nyt pitää syödä “ilmastoruokaa”. Onkohan se pyhää henkeä ja hiilidioksidia hulevesikastikkeella?

 9. “Voi vittu taas tätä vihervasemmiston sekoilua. Jos se ilmastopaska on näille niin tärkeää, niin keskittyisisivät edes oikeisiin asioihin, eli vaikkapa maapallon västökasvun hillitsemiseen ja lopettaisisivat Afrikan ja Lähi-Idän kuskaamisen tänne kylmään pohjolaan, missä näiden kehitysmaalaisten hiilijalanjälki monikymmenkertaistuu. Nyt sitten tuolla lihan haittaverolla yritetään kustantaa verovaroista tänne kuskattujen ihmisten korkeampi elintaso, kun näistä harvalla itsellään on kykyä omilla tuloillaan täällä itseänsä elättää.”

  Todellakin, ei voida roudata vuohirodeoklovneja ja kamelikuskeja meidän valmiiseen infraan, valmiiksi katettuun pöytään. Punavihersokeiden taikaseinästä loppuu EKP:n tyhjästä temmatut laput kohta. Tai siis kaikesta päätellen ovat jo loppuneet. Sen verran kurjasti OMAA kansaa kohdellaan. Allekirjoittaneenkin molemmat isoisät sotivat näitä perkeleen juutalaiskommunisteja ja heidän Soviet Union -kusetusfirmaa vastaan. Harmi ettei voitettu sotaa saksalaisten kanssa. Itä-Euroopan maissa sentään kommunismi on lailla kiellettyä, muttei idiootti-Finlandiassa, jossa 2019 EK-vaaleissa oli KAKSI kommariporukkaa oikein ehdolla liberaalien, piraattien, femakoiden ynnä muiden sekopäiden lisäksi.

  Linkola oli oikeassa taas kerran. Fiksu mies.

 10. https://yle.fi/aihe/tekstitv

  Ilmastoruoka mukaan suosituksiin

  Kahvinkeitosta runsaasti jätettä

  Kielletään syöminen kokonaan. Hengittäminen, pyöräily ja kävely täytyy kieltää myös, sillä esim. pyöräilyn CO₂-päästöt ovat valtavia.

  Ei noita YLEn uutisia viitsi edes lukea. YLE=100 %:ta PASKAA.

  • Väite että kahvinkeitosta runsaasti “jätettä”, on täyttä puppua. Kahvinporot ovat mainiota komposti-ainetta, johon voi sitten laittaa salaattia tms. kasvamaan. Paras käyttö kahvinporoille on sienien kasvualustana. Youtube grow expensive mushrooms in coffee grounds

Comments are closed.