Koti Uutisia Kotimaa Suomalaisten viinaralli hiljentynyt

Suomalaisten viinaralli hiljentynyt

8

Suomalaiset tuovat matkoiltaan entistä vähemmän alkoholia mukanaan. Vuoden 2017 toukokuun ja 2018 huhtikuun välillä alkoholin tuonti matkoilta väheni jopa 23 prosenttia. Koska noin kaksi kolmasosaa Suomeen matkustajien mukana tulleesta alkoholista on kotoisin Virosta, voi olettaa, että lasku johtuu Viron päätöksestä nostaa alkoholin verotusta.

Tutkijat eivät osaa sanoa, heijastaako alkoholin alentunut maahantuonti muutosta suomalaisten alkoholinkulutuksessa. Suomalaiset tuovat silti maahan suuria määriä alkoholia. Jos matkustajien maahan tuoma alkoholi laskettaisiin sataprosenttisena alkoholina, tuovat suomalaiset maahan noin 6,4 miljoonaa litraa vuodessa.

Lähde: Helsingin Sanomat 

8 KOMMENTIT

 1. Suomalaiset ovat kyllä hirveitä ryyppäämään. Iso Kansanterveydellinen riski + kaikki mitä päihderiippuvuus aiheuttaa, väkivaltarikokset, rattijuopot, sairaudet jne.

  • näin on, näistä huonoista tavoista sietäsi päästä eroon. itse olen päässyt

 2. Toistaiseksi olen tyytynyt ostamaan viikottaisen alkoholiannokseni (1 – 3 olutta) ihan tuosta naapurikaupasta. Joskus tulee kyllä juotua se terassillakin. Eli ei tarvetta viinaralliin. Ei tuolla Cherokeella niin kova pääsekään että ralliin… 😀

  • Mun viikottainen alkoholi annos on about sata kaljaa. Tule sitten puhumaan kun päivässä uppoaa 10 kaljaa.

 3. Eikö se ryyppääminen ole jo pikku juttu sen rinnalla, että täällä horrostaa yli 30 000 jihadistia ja “stipendiaatit” siihen päälle.
  Valtio hieroo rasvaisia käsiään viinaveron karttuessa kun haitakkeet ostavat “omasta” maasta.

  • Se on taas kerran hyvä esimerkki valtion kaksinaismoraalista; toitotetaan viinan vaaroista ja samalla toivotaan mahdollisimman suuria myyntilukuja verotulojen takia.

   Oikein kohdennettuna ryyppääminen olisi hyvä asia. Eli jos saataisiin ählämistit kurkunleikkaamisen sijasta innostumaan kuningas alkoholista. Niiden viinansietokyvyllä ne joisivat itsensä Allahin tykö aika sukkelaan…

   • Kröhöm.. Saanen sanoa, että kaikista päihteistä alkoholi tekee väkivaltaisemmaksi.

    • Eli idea kaipaa lisäkehittelyä… Josko Suomen valtio avokätisyydessään tarjoaisi kaikille ählyille kuukauden löhöloman meren rannalla. Suomenlahti ja merenkurkku ovat täynnä asumattomia kalliosaaria ja luotoja joissa tämä loma voitaisiin toteuttaa.

     Ilmaiset viinat ja kinkkuvoileivät tuotaisiin helikopterilla ja merivartiosto vahtisi etteivät karkaa kesken loman. Sellaiseen projektiin voisin minäkin antaa lahjoituksen.

Comments are closed.