Koti Uutisia Kotimaa Suomalaispoliitikot eivät tuomitse lentokoneessa häiriköintiä

Suomalaispoliitikot eivät tuomitse lentokoneessa häiriköintiä

13
Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.).

Kuluneen viikon tiistaina vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen koki velvollisuudekseen vastustaa maasta poistettavan turvapaikanhakijan lähettämistä takaisin kotimaahansa Finnairin lennolla Helsingistä Berliiniin. Pennanen kieltäytyi istumasta paikalleen, sillä hän halusi estää turvapaikanhakijan palauttamisen vaatimalla tämän poistamista lentokoneesta, minkä johdosta Pennanen itse poistettiin ja hänet pidätettiin. Poliisi tutkii tapausta liikenteen häirintänä.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto vaatii palautusten väliaikaista keskeyttämistä ja piti Pennasen “hyväksyttävää kansalaistottelemattomuutta” keskustelunavaajana puutteelliseen maahanmuuttopolitiikkaan, jonka tulisi taata turvapaikanhakijoiden “oikeusturva sekä perus- ja ihmisoikeudet”. Aalto kuitenkin myöntää, ettei tiedä kyseisen tapauksen taustoista tai maasta palautettavasta turvapaikanhakijasta mitään.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) katsoo, että mielenilmausten tulisi olla mahdollisia, mutta kansalaistottelemattomuudessa tulisi olla “erityisen tervettä järjenkäyttöä”:

– Lentokoneympäristössä pienikin häiriö aiheuttaa suuren haitan muille matkustajille. Toimintatapa täytyy suhteuttaa siihen, kuinka monelle muulle aiheuttaa haittaa.

Mykkäsen mukaan on kuitenkin positiivista, että turvapaikkakysymyksistä käydään avointa keskustelua, mutta hän ei suoranaisesti ota kantaa Pennasen tempaukseen ja kieltäytyy kommentoimasta tapausta yksityiskohtaisemmin poliisin rikostutkinnan ollessa käynnissä.

Pennasen hyvyyttä ja suvaitsevuutta osoittavaa mielenilmausta edelsi Ruotsista vastaavanlainen tapaus, jossa ruotsalainen opiskelija Elin Ersson vastusti afganistanilaisen turvapaikanhakijan palauttamista kotimaahansa.

Ilta-Sanomien uutisen kommenttiosiossa on parhaillaan yli 350 kommenttia poliitikkojen päätöksiin ja ympäripyöreisiin lausuntoihin kyllästyneiltä suomalaisilta. Moni toivoo nollatoleranssia lentokoneessa häiriköinnille ja vaatii Pennaselle asianmukaista rangaistusta.

Lähde: Ilta-Sanomat (1, 2)

13 KOMMENTIT

 1. Kai Mykkänen ja Touko kingkong Aalto, siinä on kaksi niin munatonta “miestä”, että ei hyvä tavaton sentään. 🙂

  • Kaverit lykkivät mulkkuaan toisen miehen paska-aukkoon päivästä toiseen. Kyllä siinä mulkku paskaisena Tsadin eli HIVsingin katuja dallatessa vähemmästäkin AIDS:in saa.

   Ei noiden ihmisperseiden mistään tekemisistä tai sanomisista kannata etsiä järkeä.

   Jewhad Pipipäällä on rikosten suojana kirjekuori. Täytyypä kokeilla itsekin! Vittu että sieppaa tämän maan touhu. Pääministerinäkin joku paskakasan älykkyydellä varustettu paskakasa.

 2. Vai kansalaistottelemattomuus, se ei vain koske virkamiestä jota koskee virkamieslainsäädäntö ja sen sanelemat käytöstavat.
  Mutta näinhän homma fasistisessa järjestelmässä toimii, toisilla on enemmän etuoikeuksia kuin toisilla ja tässä tapauksessa virka-aseman väärinkäyttö taputellaan hiljaiseksi sekä hyväksytyksi kun eliitin käsikassara on joutunut tabloideihin.
  Tuollainen btikhäxor on vielä säätelemässä lakeja joita itse ei halua/osaa noudattaa. Jos ei olisi niin korruptoitunut hallintojärjestelmä ja poliittinen kenttä kuten on, niin oikeutetusti kotkelo menettäisi virka-asemansa ja saisi vähintään vuoden ehdottoman Hämeenlinnan naisvankilassa.

 3. Tästä kaikesta näkee, miten poliitikot suojelevat toisiansa yli puoluerajojen. Eli samaa roistosakkia lähes kaikki! Itse asiassa tilanne kehittyy pian siihen, että on vain puoluerajaton korruptoitunut poliittinen ja virkamieskoneisto vastaan isänmaallinen kansanosa. Muu kansanosa on sitten alati kasvava muukalaisten joukko sekä niitä täysillä hyysäävät suvakit. Asetelma ajaa tämän maan nopeasti törmäyskurssille. Vain yhtenäinen, hyvin järjestäytynyt ja kurinalainen kansallismielisten kasvava joukko voi synnyttää riittävän voiman, joka muuttaa asetelman ja palauttaa kansanvallan.

 4. Pakkopalautusten vastustajat kuuluisi karkottaa “yksintulleiden” mukana

  • Nyrkillä niin kovaa kuin lähtee takaraivoon huoraa. Jo olisi pelleily loppunut ja huora nukkunut Berliiniin asti.

 5. Tuomitsisivat takuulla jos häirikkö ei olisi ollut poliitikko. Jos minä olisin kieltäytynyt istumaan, koska koneessa on somaloisia tai juutalaisia (molemmat koettu tänä kesänä, voi v**tu mitä sakkia), niin tuomiota olisi tullut samoin kuin linnaa putkaa ja sakkoa.

  • Niimpä, mutta silloin ei tuomita jos lentokoneessa häiriköijä ajaa samaa kulttuurimarxistista äärisuvaitsevaista linjaa kuin nämä poliitikot.

 6. Ainakin Finnair toimi tällä kertaa oikein, ei ryhtynyt mihinkään poliittiseen pönkitykseen vaan selvensi sen, mitä lentoyhtiön vastuulle kuuluu.

  • Jos Finnair ei sattusi olemaan melko säihkyvä kruununjalokivi Suomelle, olisivat petturipoliitikot ryöpyttäneet senkin.

 7. (((Presidenttimme))) mielestä “kansallismielisyys on vaarallista”. Mitä tältä idioottilaumalta voisi odottaa?

 8. Eiköhän aivan pian saada Finnairin koneeseekin kaappareita. Ikävä kyllä sekään ei muuta mätäpään arvomaailmaa islamia kohtaan. Täytyisi hankkiutua kokonaan suvakeista ja mädättäjistä eroon, jottei heistä enää ongelmaa olisi.

 9. Johan jo kuvasta näkee, ettei tuo mies elä edes tätä päivää. Luulempa, että tuokin kuvatus on parasta-aikaa kauempana kuin yksikään on käynyt (Star Trek).
  Ilmiselvät Uuno Turhapuro ja vielä ilman maskia.
  Herra Siunaa ja Varjele tätä kansaa.

Comments are closed.