Koti Uutisia Suomalaiset keskuskaupat tukevat välillisesti pakkotyötä

Suomalaiset keskuskaupat tukevat välillisesti pakkotyötä

1
Kuvassa näkyvät työläiset eivät liity tapaukseen
Kuvassa näkyvät työläiset eivät liity tapaukseen.

Keskon, S-ryhmän ja Suomen lähikaupan omissa halpatuotteissa käytetään kyseenalaista ananasmehutiivistettä. Natural Fruit -tehdas Thaimaassa maksaa työntekijöille laittoman pientä palkkaa; he joutuvat työskentelemään jopa 13–18 tuntia päivässä. Lisäksi osa työntekijöistä on paperittomia maahantulijoita. Osalta on myös takavarikoitu passit. Pirkka-, Rainbow- ja Eldorado-tuotteissa käytetään kyseistä mehutiivistettä.

Myös kahden suomalaisille kauppaketjuille tonnikalasäilykkeitä valmistavan yhtiön, Thai Union Manufacturingin ja Unicordin toiminnassa on isoja laiminlyöntejä.

“Palkat eivät riitä elämiseen, kaikilla ei ole kirjallisia työsopimuksia ja työturvallisuudessa on puutteita”, kertoo Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala.

Finnwatchin mukaan vähittäiskaupan ketjujen tulisi valvoa omien merkkiensä tuotteiden vastuullisuutta nykyistä tarkemmin tuotantoketjun kaikissa vaiheissa. Myös kauppaketjujen käyttämä kansainvälinen BSCI-vastuullisuusjärjestelmä vaatii kehittämistä.

Sekä Kesko että S-ryhmä ovat julkaisseet tiedotteet vastineeksi Finnwatchin raporttiin. Kumpikin ilmoitti olleensa tietämättömiä rikkeistä ja ryhtyvänsä toimenpiteisiin vastaavanlaisten tapausten kitkemiseksi.

 

Aiheesta muualla:

http://finnwatch.org/uutiset/79-pirkka-rainbow-ja-eldorado-ananasmehujen-taustalla-pakkotyoevoiman-kaeyttoeae

1 KOMMENTTI

  1. Ei se kapitalismin rattaissa paljon paina työläisen kärsimys toisella puolella maapalloa.. Eikä se paina perus-suomalaisen pullamössökuluttajankaan vaakakupissa.

Comments are closed.