Koti Uutisia Suomalaiset karttavat mustia taksikuskeja

Suomalaiset karttavat mustia taksikuskeja

8

Ghanalainen maahanmuuttaja Masawud Magaji kertoo Helsingin Sanomille omia kokemuksiaan “rasismista” taksinkuljettajan työssään. Asiakkaat ovat epäilleet mustaihoisten taksinkuljettajien kielitaitoa ja paikallistuntemusta, mutta toisinaan kuljettajat ovat saaneet myös suoraan rasistisia kommentteja.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton aluetoimitsija Jari Korhosen mukaan työnantajalla on vastuu työntekijöiden tasa-arvoisesta kohtelusta. Asiakkaalla on kuitenkin oikeus valita palveluntarjoaja.

Mikään ei siis velvoita asiakasta ottamasta taksimatkaa epäilyksiä herättävältä kuljettajalta, vaikka Helsingin Sanomien jutussa siihen tunteisiin vedoten painostetaankin.

Lähde: Helsingin Sanomat

8 KOMMENTIT

 1. Harva muistaa että taksinsa saa valita. Vaikka he hyvin usein sanovat että sieltä jonon kärjestä, niin mikään ei pakota siihen. Jos kerran siinä edessä on taksi, niin ihan hyvin siihenkin voi istahtaa. Tai jos on jotain patioita jotain automerkkiä kohtaan, niin vapaasti saa valita sellaisen joka miellyttää.

  Yleensä siinä kuulee vähän aikaa urputusta, mutta kyllä ne vielä ovat liikkeelle lähteneet. Muutaman minuutin kun istuu autossa niin kyllä se kuski sieltä ilmaantuu.

 2. Olen kuullut tapauksesta, joissa ulkomaalainen taksinkuljettaja on ajelluttanut ulkopaikkakuntalaisia asiakkaita ympäri Helsinkiä saadakseen mittarin täyteen kilometrejä. Maksuhetkellä kuski ei ole suostunut antamaan kuittia ja on esittänyt ettei osaa puhua suomea tai englantia. Vasta poliisi-sanan kuultuaan asiat ovat alkaneet sujua ongelmitta.

  Kannattaako muutenkaan esimerkiksi yksin matkustavan naisen ottaa kyytiä mustalta mieheltä?

  • Samanlaisen tarinan Stadista olen kuullut minäkin. Esim. Tukholmassa saa olla aika tarkkana, minkä firman taksiin istuu. Kilpailu on kovaa ja asiakkaan kusetus tavallista.

 3. Hesari on vähän Hesari. Niin oliko tämä sitten rasismia, jos asiakas valitsee taksinsa itse? Neuvostoliitolta alkaa vaikuttamaan.

 4. Tää Hesarin juttu nyt oli taas jälleen kerran aivan älytön. Vasemmistolaisuus se vaan aina paistaa niin selkeästi läpi tällä “poliittisesti sitoutumattomalla” medialla.

 5. Kävin juuri Tukholmassa. Siellä sentään lukee auton kyljessä taksin hinta kruunuissa selkeästi, oli kuski minkä värinen hyvänsä…

  • Humalaisten ja varsinkin turistien huijaaminen on hintojen ilmoittamisesta huolimatta helppoa ihan vaan ajelemalla hieman pidempää kiertoreittiä.

   Ja ulkomaalaisten taksikuskien boikotointi on fiksua jo pelkästään sen vuoksi, että tuetaan kotimaisia kuskeja.

 6. Henkilökohtaisesti asiakkaana ollessani tuo kielitaidon puuttuminen henkilökunnan osalta on vituttanut joka paikassa. Musta tai valkoinen, jos olet kassalla töissä niin siinä kielitaidossa vaaditan ehkä vähän enemmän kuin “minä ei ymmarra.”

  Koeta siinä sitten saada jotain ostettua kun palvelun taso on niin kielellisesti kuin oman työpaikankin tuntemuksen osalta edellämainitun lauseen kaltainen.

Comments are closed.