Koti Uutisia Kotimaa Suomalaiset äidit tupakoivat raskauden aikana muita eurooppalaisia enemmän

Suomalaiset äidit tupakoivat raskauden aikana muita eurooppalaisia enemmän

7

Tieto siitä, että tupakointi on haitallista sikiölle kuten myös aikuiselle, ei ole uutta. Tästä huolimatta 15 prosenttia suomalaisista raskaana olevista naisista polttaa tupakkaa. Tämä on lähes kaksinkertainen määrä Euroopan keskiarvoon nähden. Euroopassa keskimäärin noin kahdeksan prosenttia raskaana olevista naisista polttaa tupakkaa raskauden aikana.

Maailmanlaajuisesti katsottuna suomalaiset tulevat äidit kuuluvat myös valitettavasti kärkeen. Globaalilla tasolla noin kaksi prosenttia raskaana olevista naisista polttaa.

Suomi ei kuitenkaan kuuluu maailman pahimpaan luokkaan. Esimerkiksi Irlannissa jopa 40 prosenttia naisista polttaa raskauden aikana. Myös Bulgariassa ja Uruguayssa raskaana olevien naisten tupakointi on ällistyttävän yleistä; jopa 30 prosenttia naisista polttaa näissä maissa raskauden aikana.

Tupakan polttaminen raskauden aikana voi aiheuttaa ennenaikaisen synnytyksen ja pahimmissa tapauksissa sikiön kasvuhäiriön tai äkkikuoleman.

Lähde: Yle

7 KOMMENTIT

 1. Ei meidän tulevan pojan äiti vaan, heti loppui tupakointi kun sai tietää olevansa raskaana. Miksei vaikka siirry sähkötupakkaan jos ei pysty lopettamaan tupakoimista?

 2. >Miksei vaikka siirry sähkötupakkaan jos ei pysty lopettamaan tupakoimista?

  Ei se auta koska sähkötupakassa on myös nikotiinia.

  • Nikotiini itsessään ei ole haitallista, sen sijaan tupakassa on yli 60 tunnettua syöpää aiheuttavaa ainetta ja yli 5000 myrkkyä. Sähkötupakassa ei ole yhtään.

   • Olen minimoinut paheestani aiheutuvat haitat, sekä kuolettanut pääomasiirrot ylikansallisille tupakkajäteille…kasvattamalla itse tupakkani ja polttamalla ne piipussa. Savukepaperi itsessään sisältää liki 80% niistä kaikkein vaarallisimmista myrkyistä…loput n.20% onkin sitten tupakkaan lisättävistä lisäaineista. Luomu on luomua tupakassakin…. DIY Keuhkoahtauma

 3. Tupakanpoltto on todela epäterveellinen tapa. Ennen Saksassa poikkeuksetta naiset polttivat tupakkaa, mutta valistus on mennyt perille. Enää aniharva polttaa. Suomessa tahti tuntuu kiihtyvän yhä nuorempien keskuuteen. Ja todellakin, erittäin moraalittomana pidän raskaana olevan naisen tupakointia. Silloin ihminen ei välitä mistään muusta kuin omasta itsestään. Hän ei välitä siitä etä lapselle tulee kehityshäiriöitä ja aivot kärsivät myrkytysoireista. Ja kun vauva syntyy, ihmetellään kolikkia ja muita syitä jatkuvaan huutoon. Vaikka lapsella on selkeät vieroitusoireet. Miettikää, aikuinenkin on ärhäkkä vaikka annos elimistön kokoon nähden on paljon pienempi kuin vauvalla. Miltä mahtaa lapsen ensimmäinen elinvuosi tuntua kun on niin kipeä että pitää huutaa koko ajan.

  Toinen halveksittava tapa on se että imetyksen alkaessa aletaan tupakoida udelleen. Miksi? Se myrkyttää äidinmaidon. Ja toisaalta, miksi aloittaa kun on jo kerran lopettanut.

  Yleisesti sanotaan että “pussaa tupakoitsijaa ja pussaat tuhkakuppia”. Tupakoitsija ei sitä ymmärrä mutta se joka ei tupakoi, ymmärtää. Se kitkerä haju ja maku ei oikein kannusta suutelemiseen. Ei. Ja se jatkuu esim. vessakäynnin jälkeen. Täytyy sanoa että tpakoivan henkilön jälkeen jos vahingossa menee vessaan, silloin ansaitsisi urhoollisuusmitalin. Se haju on jotain joka pitää vain kokea.

  Tiesittekö muuten että tupakan filtteri sulaa vedessä? Ja kun se sulanut filtteri menee vedenpuhdistamoilta järviin tai jää maahan niin se myrkyttää ihmisen lisäksi kalat ja muut eläinkunnan edustajat. Puhumattakaan niistä erilleen hajonneista kuiduista.

  Ja kyllä vuositasolla sen 1500e voi käyttää järkevämminkin.

Comments are closed.