Koti Uutisia Kotimaa Suomalaiset adoptoivat entistä enemmän ulkomaalaisia lapsia

Suomalaiset adoptoivat entistä enemmän ulkomaalaisia lapsia

12

Adoptoitujen lasten määrä on lisääntynyt Suomessa. Viime vuonna Suomessa tehtiin vajaat 400 adoptiota. Näistä yhä suurempi osa on niin kutsuttuja kansainvälisiä adoptioita. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen tuoreeseen tutkimukseen.

Ulkomailta adoptoitujen lapsien määrä oli viime vuonna 104. Heistä suurin osa on kotoisin Etelä-Afrikasta, Thaimaasta ja Kiinasta. Suurin osa adoptoiduista lapsista oli alle 10-vuotiaita.

Lähde: Keskisuomalainen

12 KOMMENTIT

 1. Miksi monet maat suhtautuvat epäilevästi “omien lapsien” antamiseen ulkomaille. (Kuitenkin samalla myöntyväisesti ulkomaisten lapsien adoptoimiseen omaan maahan.)

  — Ovatko nuo lapset jo syntyessään sellaisia, että eivät oikein pärjää ulkomaalaisen äitien ja isien kanssa? — Tiedetäänkö ulkomailla lasten kasvattamisesta oikein mitään? — Onko kyse rodullisista epäluuloista.

 2. Adoptoivatko buuri-lapsia. Ehkä adoptoivat mustia, koska silloin saa ”hyvän ihmisen” maineen ja voi lapseen vedoten etsiä rasismia suomalaisista.

  • Buurilapsen adoptoinnista saisi hyvin äkkiä kimppuunsa koko punaviherakselin kaikkine sivuhaaroineen ja lieveilmiöineen; ovathan buurit perinteisesti olleet niitä riistäjiä, kansanmurhaajia, rasisteja ja sortajia. Eihän nyt Suomeen sellaisia, jotka ovat saaneet syntymässä itselleen raakuuden ja julmuuden verenperintönä.

 3. On äärimmäistä julmuutta raastaa lapsi pois omasta kulttuuristaan. Kaikilla noilla lapsilla on kuitenkin juuret noissa omissa maissaan. Onko ehkä jopa rasistista ajatella adoptoivansa esim. musta lapsi ja näin ennalta käsin ajatella, että itse pystyy antamaan tuolle lapselle paremman tulevaisuuden kuin hänen oman kulttuurinsa edustajat?? Mitä luulette, minkälaiseksi muodostuu pikimustan afrikkalaisen lapsen elämä esim. jossain pikku kunnassa? Ihmislapsen luonnollinen ominaisuus ja lajin säilymisen kannaltakin kuitenkin äärimmäisen tärkeä ominaisuus on kaiken vieraan näköisen välttäminen.

 4. Aivan. Omien lapsieni luonne ja ulkonäkö on tietenkin hyvin samantyyppinen kuin minulla ja isällään, heihin on helpompi “samaistua”, lohduttaa, “lukea”, ymmärtää, kasvattaa heitä juuri heille sopivalla tavalla. Kaikki hyötyvät ja voivat paremmin. Toiseksi läheisimpiä ovat sukulaisten ja muiden kantasuomalaisten lapset. Muista kulttuureista tulevat tuntuvat todella vierailta, en halua enkä pysty luomaan samanlaista yhteyttä heihin.

 5. Tänään kaupassa oli niin vaalea ihoinen nainen kuin olla voi, mies oli tyypillinen suomalainen , mutta lapsi, hän oli niin tumma kuin tumma voi oll! Hän oli ehkä 3-4
  vuotias. Ensimmäinen ajatus oli että miksi nämä ovat tuon lapsen tänne tuoneet/ halunneet?
  Ernesti hyvin sanoo, kaikilla lapsilla on kuitenkin ne juuret omaan maahan! Miksi ei voi adoptoida ihan suomalaisia lapsia? Heitäkin löytyy Suomen lastenkodeista paljon.

 6. Adoptoidaan saksalainen natsi lapsi älykkyytensä ja luovuutensa takia!!

 7. Koko farssi johtuu siitä, että suomalisen lapsen adoptoiminen on tehty lähes mahdottomaksi kriteerien suhteen, kuitenkin heitäkin jonossa on omaksi tarpeeksi.
  Ulkomailta tuotettu lapsi on hyvää businesta adoptiotoimistoille ja poliitikoille, heitä ei kiinnosta (ja he myös kieltävät) kulttuuriset sidonnaisuudet.
  Media saa uutta tykinruokaa oikeita vanhempia etsivistä nuorista, jotka ovat joutuneet käymään helvetin (indentiteettisen ja kulttuurillisen) vieraassa maassa, mikä parempaa sisältöä ohjelmalle kuin mokkanahka löytää hyvin toimeentulevat vanhempansa/vanhemman ja alkaa pitämään yhteyttä heihin sekä sukulaisiinsa, nessuja kuluu tasapäillä pakettitolkulla krokotiilinkyyneliin.

 8. Aborttia harkitsevat mitkälie tulisi painostaa toki mieluiten itse kasvattamaan oma lapsensa tai jos ei se millään onnistu niin sitten antamaan lapsen adoptoitavaksi, jottei tarvi kenenkään alkaa ulkomailta hakemaan… lisäksi syntyvyys olisi edes hiukan parempi.

 9. Suomessa adoptiolasten taustalla on melko usein vanhempien päihteiden käyttö. Vakavammassa tapauksessa äidin päihteiden käyttö raskausaikana joka tuhoaa lapsen aivoja ja estää lasta kehittymästä normaalisti. Jo tupakan polttaminen vaikuttaa lapsen aivojen kehitykseen vaikka sitä ei mielletäkkään.

  Narkomaanit jotka ovat saamassa tuomion ehdottomana vankeutena hankkiutuvat usein raskaaksi koska vankilassa pääsevät heti korvaushoidin piiriin. Se mitä niiden aivokapasitetti ei pysty ymmärtämään on se että heti kun lapsi on synynyt, korvaushoito lopetetaan. Siinä voi tulla vähän vierotusoireita. Mutta lapsi ei ole siinäv aiheesssa samalla lähtöviivalla muiden kanssa. Ja poikkeuksetta huutaa ensimmäiset kuukaudet vieroitusoireita.

  Suomen tiukat adoptiomääräykset johtuvat usein näistä syistä. Adoptioitavat lapset eivät ole normaaleja vaan erityislapsia. Ja niiden hoidossa tarvitaan pitkään pinnaa ja omistautumista. Toki valtio maksaa 9000e/kk käteeen sijoitetusta lapsesta. Mutta ei raha kaikkea korvaa.

 10. Jos hakee verrokkia luonnosta, suomalaiselle, joka adoptoi kehitysmaalaisen lapsen….lienee leppälintu, joka hautoo käen munaa..se kuvaavin.

 11. Kaupassa käydessäni joudun välillä kaupunkiin menemään. Siellä mutaturpia kovin monit työntelevät vaunuissa. Myös sekaliittoja tulee vastaan.

Comments are closed.