Koti Uutisia Suomalaisen “taiteilijan” mukaan valkoisella heteromiehellä ei ole oikeutta olemassaoloon

Suomalaisen “taiteilijan” mukaan valkoisella heteromiehellä ei ole oikeutta olemassaoloon

9

Nyt-liitteen haastattelema Wille Hyvönen kertoo torstaina julkaistussa haastattelussaan, ettei valkoisella heteromiehellä ole oikeutta olemassaoloon. Näkemystään hän perustelee sillä, että maailmaa hänen mukaansa pyörittää valkoinen heteromies.

Heti haastattelun alussa “muunsukupuoliseksi” itsensä luokitteleva haastateltava ilmoittaa toimittajalle olevansa “aika vihainen”, koska toimittaja oli kehdannut pyytää tätä samaan aikaan haastatteluun ohjaaja Aku Louhimiehen kanssa. Hyvönen on ohjannut metaelokuvan tuoreen Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksista, joten toimittaja lienee ajatellut yhteishaastattelun olevan loogista. Hyvönen oli kuitenkin asiasta niin vihainen, että teki siitä Facebook-päivityksen. Syy vihaisuuteen oli se, että Louhimies on valkoinen heteromies, joka edustaa patriarkaattia, jolla on kaikki valta.

Hyvösen ohjaaman Tuntematon-metaelokuvan tarkoitus on arvostella heitä, joilla on valta – siis ohjaajan mukaan valkoista heteromiestä. Kätevästi haastattelun aikana Hyvönen tuokin esille, ettei edes tarvitse olla valkoinen heteromies ollakseen valkoinen heteromies, sillä kyseessä on enemmänkin “mielentila ja tietynlainen rakenne.” Esimerkkinä hän kertoo “punavihreässä kuplassa” elävästä naispuolisesta kollegastaan, joka oli joskus maininnut Hyvösen olevan tekopyhä. Näin ollen tämäkin nainen on tätä nykyä valkoinen heteromies. Sen sijaan hänen isänsä ei enää ole valkoinen heteromies – vaikka hän sitä fyysisesti onkin – koska hän hyväksyy poikansa edesottamukset sellaisinaan.

Valkoinen heteromies on siis kuka tahansa, jolla on valtaa. Hyvönen voisi siis esimerkiksi luetella kaikki Afrikan presidentit ja todeta näiden olevan valkoisia heteromiehiä. Hän voisi myös luetella suurimpien medioiden ja pankkien omistajat ja todeta perään näiden olevan valkoisia heteromiehiä.

Hyvönen kertookin haastattelussaan, että koko yhteiskunta on valkoisten heteromiesten vallassa, ja yksi todiste tästä on Tuntemattoman sotilaan uudelleenfilmatisointi. Hänen mukaansa valkoinen heteromies on epätasa-arvoisia rakenteita ylläpitävä entiteetti, joka sortaa – tietoisesti tai tiedostamattaan – vähemmistöjä. Sen vuoksi hän kertookin seuraavaa: “Valkoisella heteromiehellä ei ole oikeutta olemassaoloon. Olen aivan helvetin vihainen valkoisille heteromiehille, ja minulla on siihen oikeus.”

Toimittajan kysyessä, tuleeko kaikkien valkoisten heteromiesten tuntea syyllisyyttä olemassaolostaan, vaikka he olisivat suvaitsevaisia ja hyväksyisivät hänenkin touhunsa, vastaa Hyvönen, että “totta helvetissä täytyy”.

Toimittajan ihmetellessä, eikö valkoisella heteromiehellä ole oikeutta sanoa mitään ilman, että joku vähemmistö suuttuu ja että välillä tekisi hieman mieli toppuutella loukkaantujia, vastaa Hyvönen, että “tuo on sitä sinussa olevaa valkoista heteromiestä”.

Lopuksi haastateltava kysyy, miksei hän vain saisi olla oma itsensä ilman, että häneen kohdistetaan ei-toivottua huomiota. Hän ei ehkä ole vain tullut miettineeksi, että hakemalla itselleen ilmeisen provosoivaa huomiota hän myös tulee sitä huomiota saamaan – niin hyvässä kuin pahassa.

Voit lukea Nyt-liitteen haastattelun kokonaan tästä linkistä: https://www.hs.fi/nyt/art-2000005395907.html

9 KOMMENTIT

 1. Toimittelija on löytänyt hahmon,jolla on kauheen jännä näkemys asioista ja silleen uus
  ajatusrakenne nyky-yhteiskunnan olemuksesta ja sen valtakuvioista.Taattua hesaria.

  Näin valkoisena ääriheterona,lihaa syövänä miehenä,en tunne uhkaa hamemiehen taholta.
  Tulen jatkamaan tiedostamatonta sortoa,koska en sitä tiedosta.Kauhee noidankehä.

  Olemassaoloni jatkuu ilman syyllisyyden tuntoa ja ehkä hieman ylpeänäkin,johon sitten aikanaan kuolen, kun on kai kuolemansynti.

 2. Kieltämättä kätevää tuo valkoisen heteromiehenä olemisen kääntäminen mielentilaksi. Hytönen voisi siis lukea David Duken juutalaisen ylivallan ja todeta perään että voi hitsi sitä valkoista heteromiestä kun niillä on niin paljon kulissien takista valtaa.

 3. Onkohan kukaan psykiatri tutkinut tämän sekoboltsin mielentilaa, vai olisiko se poliittisesti epäkorrektia?

 4. Hyvönen varmaan näyttää esimerkkiä ja hävittää itsensä. Katsotaan sitten moniko seuraa hänen esimerkkiään.

 5. Ja kun joku nostaa äläkän Hyvösen ilmiselvästä rasismista, niin se kuitataan Hyvösen absurdilla roolilla, jota ohjaaja veti haastattelun aikana.

 6. Tunnistan huomiohuoran kun sellaisen kohtaan. Kohtasin tuntemattoman kuvauksissa.

Comments are closed.