Koti Artikkelit Suomalaisedustusta Ruotsin aktivistipäivillä

Suomalaisedustusta Ruotsin aktivistipäivillä

3

Vastarintaliike järjesti Ruotsissa vuoden 2015 toiset aktivistipäivät 12.–13. joulukuuta. Aktivistit ja jäsenet eri Pohjoismaista kokoontuivat Taalainmaalle kuuntelemaan esitelmiä, puheita ja uutisia järjestön toiminnasta. Aktivistipäivien teemana oli “Uutta politiikkaa uudelle ajalle”.

 

 

Lauantaiaamuna tarjotun aamiaisen jälkeen aktivistipäivien isäntä Sebastian Elofsson toivotti kaikki osallistujat tervetulleiksi, minkä jälkeen Nordfrontin päätoimittaja Fredrik Vejdeland astui lavalle. Vejdeland kuuluu lisäksi Vastarintaliikkeen valtionjohtoon Ruotsissa vastuualueenaan poliittinen strategia. Vejdeland aloitti puhumalla aktivistipäivien keskeisimmästä asiasta, Vastarintaliikkeen puolueohjelman lanseeraamisesta.

Vejdeland selitti, miksi Vastarintaliikkeellä on oma puolueensa ja mainitsi sen olevan uusi tapa tuoda esille politiikkaamme sekä rekrytoida ihmisiä, kuitenkaan sitoutumatta täysin parlamentaariselle tielle. Vejdeland painotti edelleen, että puolueohjelman suunnitteluun on osallistunut koko järjestö; puolueohjelma perustuu järjestössä koottuun tietoon sekä liikkeessä käytyihin poliittisiin keskusteluihin vuoden aikana.

Lopuksi Vejdeland sanoi puolueohjelman sisältävän sekä Vastarintaliikkeen reaalipolitiikkaa että havainnollistavan maailmankatsomustamme. Hän kertoi puolueohjelman olevan vallankumouksellinen ja edistyksellinen, mutta se ei kuitenkaan lupaa mahdottomuuksia. Siinä esitetään toimivia ratkaisuja suuriin poliittisiin kysymyksiin.

sebastian-elofsson-460x236
Sebastian Elofsson, aktivistipäivien isäntä.
Fredrik Vejdeland puolueohjelma kädessään.
Fredrik Vejdeland puolueohjelma kädessään.
Osallistujille jaettiin puolueen poliittinen ohjelma, jäsenkortti ja pinssi.
Osallistujille jaettiin puolueen poliittinen ohjelma, jäsenkortti ja pinssi.

Vejdelandin puheen jälkeen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen johtaja Simon Lindberg esitteli järjestön sisällä tapahtuneita muutoksia. Lindberg puhui siitä, kuinka Pohjoismainen valtuusto toimii ja kuinka se tulee tulevaisuudessa työskentelemään. Lisäksi hän kertoi jäsenuudistuksesta sekä järjestön uudesta yleispohjoismaisesta kuntotestistä, joka aktivistiksi haluavien on suoritettava hyväksytysti. Lindberg mainitsi myös eduista, joita aktivisteilla on verrattuina puolueen jäseniin.

Lyhyen tauon jälkeen Lindberg jatkoi kertomalla järjestön sisäisestä projektista, jonka tarkoitus on tehdä liikettä vielä ammattimaisemmaksi. Lindberg pysähtyi esitelmänsä jokaisen alakohdan jälkeen antaen läsnäolijoille mahdollisuuden esittää kysymyksiä.

Seuraavana päiväjärjestyksessä oli Christian Hamiltonin puhe, joka käsitteli käytöstapoja, sosiaalisia taitoja, itsevarmuutta ja muita tähän liittyviä asioita, joiden tulisi olla aktivistille luonteenomaisia.

Christian Hamilton puhuu.
Christian Hamilton puhuu.
nästeschefer-460x222
Simon Lindberg (viimeinen vasemmalla) ja Pär Öberg (viimeinen oikealla) lavalla paikalla olleiden ryhmänjohtajien kanssa.

Hamiltonin esitelmän jälkeen ryhmänjohtajat tulivat kertomaan omien ryhmiensä kuulumisista. Ensimmäisenä heistä puhui Markus Nordh ensimmäisestä aktivistiryhmästä. Nordh puhui muun muassa ryhmän Saltsjöbadenissa suorittamasta hieman tavallisesta poikkeavasta aktiviteetista, ryhmän kokoontumispäivistä kesäkuussa, jäsenhakemusbuumista ja ryhmän aloittamista toveri-illoista vastikään vankiloista vapautetuille aktivisteille.

Toisen ryhmän johtaja Jimmy Andersson raportoi ryhmän kasvavan hyvään tahtiin ja tekevän töitä kouluttaakseen kaikki uudet jäsenet ja aktivistit. Andersson jatkoi, että ryhmän tavoite on nostaa aktiivisuuden tasoa järjestämällä useammin katutapahtumia ja pienempiä mielenosoituksia.

Kolmannen ryhmän johtaja Mathias Hagman kertoi perusaktivismin toteutuvan kiitettävän usein. Hän kertoi myös ryhmän pitävän säännöllisesti esitelmiä. Kolmanteen ryhmäänkin on tullut paljon jäsenhakemuksia, erityisesti yhteispohjoismaisen “Refugees Not Welcome” -kampanjoinnin jälkeen. Hagman kertoi toivovansa liikkeen pystyvän järjestämään aktiviteetteja myös niissä Skånen läänin kaupungeissa, joihin emme ole vielä ulottaneet virallista aktivismia.

Ingemar Westerbring raportoi ryhmänsä neljän kasvaneen ja järjestävän säännöllisesti itsepuolustusharjoituksia sekä lentolehtisten jakoa kaduilla. Westerbring kertoi ryhmän tavoitteena olevan järjestää useammin esimerkiksi patikointia ja selviytymiskursseja luonnossa.

Pär Sjögren, viidennen ryhmän johtaja, kertoi toiminnan laajenneen Värmlantiin, jossa liikkeen kasvupohja ei aikaisemmin ole ollut kovin hedelmällinen. Sjögrenin mukaan intensiivinen toiminta Taalainmaalla johtaa koko ajan vankempaan tukeen paikallisilta, erityisesti Ludvikasta. Siellä järjestöllä on oma edustajansa kunnanvaltuustossa.

Jeff Hede, Luulajan alueen ryhmänjohtaja, raportoi Robert Eklundin puolesta toiminnan kuudennessakin ryhmässä edistyvän. Kuudennella ryhmällä on suuri vastuu Nordfrontin toimitustyöstä, mutta siitä huolimatta ryhmä kykenee myös järjestämään jatkuvasti aktivismia sekä urheilua lukuisilla paikkakunnilla Pohjois-Norlannin alueella.

Kun Ruotsin kuulumiset oli käyty läpi, Suomesta ja Norjasta saapuneet vieraat kertoivat Vastarintaliikkeen kehityksestä omissa maissaan. Juhani Keränen mainitsi liikkeen täällä Suomessakin kasvavan. Keränen puhui siitä, kuinka syksyllä alkanut siirtolaiskriisi on vaikuttanut järjestön toimintaan, kuten katupartiointiin. Hän kertoi yleisölle maahanmuuttajien syyllistyvän yhä useammin esimerkiksi suomalaisnaisten raiskauksiin, minkä vuoksi Vastarintaliike on kasvattanut nopeasti suosiotaan.

Juhani Keränen puhuu.
Juhani Keränen puhuu.
Tommy Olsen.
Tommy Olsen.

Norjaa edusti tapahtumassa Tommy Olsen, joka on operatiivinen johtaja Vastarintaliikkeen Norjan-osastossa sekä Pohjoismaisen valtuuston jäsen. Olsen kertoi liikkeen järjestäytyvän yhä paremmin Norjassa. Hänen mukaansa uusien Frihetskamp-nimisten kotisivujen lanseerauksesta tuli menestys.

Seuraavan esitelmän piti Pär Öberg, joka puhui siitä, millaista puolueessa työskentely käytännössä on ja kuinka mandaatti Ludvikan kunnanvaltuustoon sekä puolueen rekisteröiminen ovat avanneet järjestölle uusia ovia. Öberg kertoi, kuinka paikallinen työ Ludvikassa edistyy. Hän kehotti kiinnostuneita ihmisiä perustamaan työryhmiä siinä tapauksessa, mikäli heiltä löytyy halukkuutta asettua ehdolle seuraavissa Ruotsin kunnallisvaaleissa.

Öberg halusi painottaa paikallista poliittista ankkuroitumista ja lisäsi järjestölle olevan tarpeellista rekrytoida ihmisiä, jotka tuntevat hyvin kunkin kunnan paikallispoliittisen tilanteen ja muiden puolueiden ehdokkaat paikkakunnalla. Tämä toteutuu Ludvikassa.

Lopuksi yleisö sai esittää Öbergille kysymyksiä parlamentaarisesta elimestä sekä paikallispoliittisesta työstä.

Öbergin jälkeen Oscar Bergström puhui mediaryhmän puolesta kertoen, kuinka ryhmällä on nyt rakenteensa. Ryhmä työskentelee seuraavaksi aktivistipäivien parissa. Bergström näytti sitten yleisölle hyvin tehdyn ja tehokkaan videon, jota eräs tukijäsen oli työstänyt alkuun ja jonka mediaryhmä oli viimeistellyt.

Pär Öberg.
Pär Öberg.
Oscar Bergström, mediaryhmän videovastaava.
Oscar Bergström, mediaryhmän videovastaava.

Lauantain ohjelman päätti Simon Lindberg voimakkaalla puheellaan. Lindberg kertoi olevansa iloinen siitä, että yhä useammat naiset sekä vanhemman polven kansalaiset ovat hakeneet Vastarintaliikkeen jäsenyyttä. Lisäksi Lindberg kertoi liikkeen lähitulevaisuuden suunnitelmista, kuten mielenosoituksista.

Kun osanottajat olivat syöneet sunnuntain aamiaisen, pidettiin kyselytunti. Sen aikana valtionjohto vastasi yleisön kysymyksiin puolueohjelmasta, jota luettiin ahkerasti tauoilla. Kysymykset koskivat muun muassa tiettyjä käsitteitä sekä puolueohjelman muotoilua.

riksledningen-2-460x257
Kyselytunti.
Simon Lindberg.
Simon Lindberg.

Seuraavaksi julkistettiin aktivisteiksi hyväksyttyjen nimet, minkä jälkeen kaikki aktivistit saivat viikonlopun viimeisenä ohjelmanumerona esittää järjestön johdolle kysymyksiä. Etenkin puoluehanke herätti paljon keskustelua.

 

Toimitus / Nordfront.se

3 KOMMENTIT

 1. Hieno artikkeli ja hyvin positiivinen henki.

  Yhtä kuitenkin toivoisin erityisesti Kansalliselta Vastarinnalta. Miten saisi tietoa siitä, mitä kulloinkin on tapahtumassa ? Vai onko niin (ja ymmärrän sen hyvin), että ensin pitää tulla aidosti “rekrytoiduksi” ja henkilön aitous täytyy tarkistaa ?

  Varmaankin nykyaikana pitää pelätä valtamediaa ja maanpettureita, koska pieninkin virhe punnitaan kultaisella vaa’alla, mutta silti olisi mielenkiintoa ryhtyä sanoista tekoihin. Ja uskoisin, että meitä on ympäri Suomen tuhansia.

  Olisi esim. moottoritien pätkä, jonka tunnen kuin omat taskuni ja olisi mukava nähdä siellä jonakin kauniina aamuna iso, komea banderolli: “Kansallinen Vastarinta!” Ja seuraavassa sillassa ehkäpä tyyliin: “Suomea raiskataan, vanhuksia ryöstetään!” Ja taas seuraavassa sillassa “Kansallinen Vastarinta!” Jne.

  Lisäksi tiedän, että esim. etelänaapurista löytyy yrityksiä, jotka ovat valmiita painamaan/tuottamaan kansallismielistä materiaalia aivan toiseen hintaan kuin meillä Suomessa ja ennakkoluuloja ei ole.

  Minusta nyt olisi aika lyödä isompi vaihde silmään ja nostaa profiilia !

  Suvakit/maanpetturit ovat aseettomia. Rahat ovat loppu. Työtä ei ole tarjolla kuin arabien palvelijoiksi. Mitään hyvää ei ole luvassa kansalle, vain leikkauksia, vain heikennyksiä.

  Nyt pitäisi hyökätä, armottomasti ja joka rintamalla. Uskoisin, että voisi radikaalisti kokeilla ihan uusia metodeja liittyen tilanteisiin, joissa on paljon ihmisiä paikalla. Ja huom! Puhun nyt vain ja ainoastaan väkivallattomista metodeista.

  Maan tilanne on nyt sellainen, että kansallismielinen kansallissosialisti on AINOA suoraselkäinen ihminen maassamme. Me olemme ainoa ryhmä, joka tietää olevansa aidosti oman maan asialla.

  Vasemmisto, vihreät, kepu, kokoomus, persut jne. tietävät varsin hyvin itsekin, että he vain huoraavat saadakseen rahaa, virkoja, valtaa ja medianäkyvyyttä. Kyllä he sen tietävät. Ja he tietävät, että me tiedämme heidän sen tietävän.

  Tämän parempaa aikaa ei enää tule.

Comments are closed.