Koti Aktivismiraportit Suomalaisavun kevättalkoot Pirkanmaalla ja Oulussa

Suomalaisavun kevättalkoot Pirkanmaalla ja Oulussa

1

Viikko 15 Viikonloppuna Pirkanmaan ryhmä suoritti siivoustalkoot Tampereella Leinolan kaupunginosassa Mannerheimin patsaalla sekä sitä ympäröivillä lenkkipoluilla. Alue olikin melko siistissä kunnossa, mutta silti saimme kerättyä kaksi jätesäkillistä roskia.

Lisäksi veimme alueelle muutamia linnunpönttöjä ja flyereita, joissa muistutettiin, että roskat on vietävä mennessään pois eikä niitä saa heittää luontoon. Lisäksi flyerissa kehotettiin tutustumaan “Politiikkamme”-artikkelisarjan osaan 6. Siivoustalkoiden jälkeen oli vuorossa esitelmä, jonka aihe oli katuturvallisuus.

pirks1 pirks2 pirks3 pirks4 pirks5 pirks6

Talkoiden roskat veimme Tampereen keskusvirastotalon etuoven eteen. Roskasäkkeihin oli kiinnitetty kaupunginvaltuustolle tarkoitettu viesti, jossa kerroimme keränneemme roskia ympäröivästä luonnosta. Ilmoitimme myös roskien tuomisen virastotalon eteen symbolisoivan mielipidettämme kunnissa ja valtiossa harjoitettavasta politiikasta.

Oulussa Suomalaisavun vapaaehtoiset jalkautuivat Rajakylän lähistöllä sijainneelle Letonniemen luontopolulle. Letonniemi on luonnonsuojelualue, joka tunnetaan muun muassa lintutornistaan. Ikävä kyllä kaikki eivät ole kohdelleet ympäristöä kunnioittaen, ja alueella oli paljon puhdistettavaa aina pulloista ja muovijätteestä lähtien.

oSA4161 oSA4163 oSA4162

Tämän jälkeen ryhmä jäi vielä paikalle paistamaan makkaraa ja puhumaan politiikkaa. Keskustelun aiheena oli muun muassa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen puolueohjelman luonnonsuojelua koskeva osuus: http://www.vastarinta.com/politiikkamme-kohta-6/

Vastarintaliike järjesti vastaavia talkoita samana viikonloppuna myös Ruotsissa: https://www.nordfront.se/motstandsrorelsen-utforde-sopfordelningsaktion.smr

1 KOMMENTTI

Comments are closed.