Koti Uutisia Suomalainen välipalatuote valloittaa USA:n markkinoita

Suomalainen välipalatuote valloittaa USA:n markkinoita

0

Raisio-konsernin kehittämä ja valmistama Simpli-tuoteperheeseen kuuluva välipalajuoma jatkaa menestystarinaansa USA:n markkinoilla. Tuote on puolessatoista vuodessa levinnyt USA:n markkinoilla 2 000 kaupan tuotevalikoimaan.

Simpli-tuoteperheen OatShake-välipalajuoma on kasvipohjainen ja laktoositon välipalatuote. Raision valmistaman tuotteen raaka-aineena käytetään muun muassa suomalaista kauraa. OatShake-tuotteen myötä USA:han on saatu aivan uusi välipalajuomien tuoteryhmä – kasvipohjaiset ja laktoosittomat välipalajuomat. Tuotteen menestyksestä kertoo myös se, että tuote voitti vuonna 2011 Best Smoothie of 2011 -palkinnon.

Simpli-tuotetta USA:ssa markkinoivan Real Food Partnersin edustajat Helena Lumme ja Mika Manninen toteavat: “Simplin nopea menestys kertoo, että suomalaista ruokaa arvostetaan, ja puhtaudesta ollaan valmiita maksamaan. Etsimme nyt lisää tuotteita tuotavaksi Yhdysvaltojen hyllyyn.”

USA:n markkinoille tuotettavista elintarvikkeista yli 80 %:ssa on geenimuunneltuja (GMO) ainesosia, todetaan Real Food Partners -yrityksen sivustolla. Sivustolla kerrotaan myös, että GMO-vapaiden tuotteiden viljelyperiaatteita noudattavilta Pohjois-Amerikan viljelijöiltä puuttuu resursseja tuottaa riittävästi raaka-aineita kasvavaan kysyntään. Pohjoismailla olisi Real Food Partnersin mukaan ehdottomasti paras kyky vastata tähän GMO-vapaiden tuotteiden kysytään, ja Pohjoismailla on tällöin myös etu hallita tuotteiden hinnoittelua.

 

Aiheesta muualla:

http://www.hs.fi/talous/Suomalaiset+kauratuotteet+levi%C3%A4v%C3%A4t+yhdysvaltalaiskauppoihin/a1305638861130

http://www.goodnewsfinland.fi/arkisto/uutiset/puhdas-suomalainen-ruoka-valtaa-kauppojen-hyllyja-yhdysvalloissa/

http://www.goodnewsfinland.fi/arkisto/uutiset/raision-valipalajuoma-palkittiin-yhdysvalloissa/

http://realfoodpartners.com/wordpress/