Koti Uutisia Suomalainen Olli Enne uskoo löytäneensä ratkaisun Europolin pedofiilitutkintaan

Suomalainen Olli Enne uskoo löytäneensä ratkaisun Europolin pedofiilitutkintaan

9

Europol julkaisi Twitterissä kuvia kaupunkiympäristöstä siinä toivossa, että joku voisi auttaa heitä tunnistamaan, mistä paikasta on kyse. Twiitin mukaan kyseisellä paikalla lapsi on päätynyt seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Tieto oli Europolille erittäin tärkeä, sillä sen avulla voitaisiin pelastaa uhri.

Nähtyään avunpyynnön Twitterissä suomalainen Olli Enne päätti auttaa paikan löytämisessä. Hän kertoo suurimman haasteen olleen se, kuinka parhaiten etsiä kuvissa näkyvää paikkaa.

– Ensin tuntui, että miten ihmeessä tuollaista paikkaa ei ole Europol löytänyt, sitten miten ihmeessä sen voisi löytääkään ja lopuksi ajattelin, että pakkohan se on jotenkin löytyä, sanoo Enne.

Enne on ammatiltaan arkkitehti, ja hän kykeni tämän osaamisen avulla rajaamaan paikan Kiinaan arkkitehtuurin perusteella.

– Europolin kuvassa kiinnitin huomiota erääseen talon kattoon, koska se oli erikoinen tasakatto, jossa oli viistetyt reunat.

Arkkitehtuurin perusteella Enne kartoitti Kiinan rannikkoa maan eteläosasta Pekingiin asti. Lopulta hän päätyi miljoonakaupunki Shenzheniin ja sen lähialueelle. Hän kertoo pitäneensä päätuntomerkkeinä talojen korkeuksia, kerroslukuja ja kuvassa näkyvää viheraluetta ja kukkulaa.

Kaiken kaikkiaan Enne sanoo tutkineensa asiaa 20 tuntia ennen kuin hän uskalsi olla varma siitä, että oikea paikka on löytynyt. Tietojen perusteella hän kokosi kymmenen kohdan listan, jossa talojen kattojen, teiden ja kukkulan muotojen piti täsmätä, ja niin ne tekivät.

Tiedot Enne välitti Europolille niin Twitterissä kuin virallisia kanavia pitkin. Europol kiitti Ennettä ja kertoi toimittaneensa tiedot eteenpäin tapauksen tutkijoille.

Lähde: Yle

9 KOMMENTIT

 1. Jos hyväksikäyttö on tapahtunut aasiassa niin miksi euripol on siitä niin kiinnostunut? Vai onko kuvissa joku EU:n virkamies tai MEP:pi?

  Toistaiseksi suurimmat ringit löytyvät Belgiasta, Hollannista ja Englannista. Noista maista voisi euripol suorittaa tihempää etsimistä. Sillä sielä ne pääpukarit on.

  • Europol etsii mielummin pedofiileja toisaalta…. Mikäli euroopassa alkaa liian tarmokkaasti tutkimaan, niin on iso riski, että rysästä löytyy EU-virkamiehiä, aatelisia, tai peräti kuninkaallisia.

   • Tai jos seksuaalirikollisilla on suojaväri niin ei tarvitse tutkia ollenkaan

  • Tekijä tai uhri voi olla Eurooppalainen ja tai kyseessä yleinen kansainvälinen poliisiyhteistyö.

   • Veikkaisin, jotta molempia tässä tapauksessa. Minusta ainakin on helvetin hyvä, jos Europol jeesaa Kiinaa saamaan jonkun lasten rääkkääjän nalkkiin, oli kyse sitten vaikka Marsilaisesta sellaisesta. Ne saastat pitää kerätä talteen kaikin käytettävissä olevin keinoin.

    • Juuri näin. Kiinni noi siat pitää saada. Jokainen.

    • Interpol ei ole poliisiorganisaatio, jolla on omia miehiä kentällä rikoksia tutkimassa ja konnia napsimassa, vaan yhteistyö- ja tiedonvälitysorganisaatio eri maiden poliisiorganisaatioiden kesken.

 2. On varmasti vaikeaa löytää rikollisia Kiinasta kun kaikki kalanaamat ovat aivan samannäköisiä.

Comments are closed.