Koti Uutisia Sunnuntaisuomalainen: lähes puolet nuorista vähentäisi maahanmuuttajien määrää

Sunnuntaisuomalainen: lähes puolet nuorista vähentäisi maahanmuuttajien määrää

5

Sunnuntaisuomalaisen teettämästä nuorisotutkimuksesta selviää, että lähes puolet nuorista haluaisi vähentää maahanmuuttajien määrää. Tutkimuksen mukaan kielteisimmin maahanmuuttajiin suhtautuvat 23–24-vuotiaat miehet.

Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo pitää tuloksia “yllättävinä”, ja hänen mukaansa tilanne “saattaa selittyä synkällä taloustilanteella ja nuorisotyöttömyydellä”. Hiilamo arveli, että maahanmuuttajiin “saatetaan suhtautua kielteisemmin, jos heidän kanssaan kilpailee samoista työpaikosta”.

Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa vihreiden listoilla olleen Hiilamon mielestä Suomella olisi “paljon opittavaa” naapurimaamme Ruotsin maahanmuuttopolitiikasta: “Kulttuurinen ero Suomeen on valtava. Olemme aika myöhässä asenteiden muokkauksessa”, Hiilamo sanoi Sunnuntaisuomalaiselle.

Tutkimuksessa selvitettiin nuorten asenteita myös maanpuolustukseen, ympäristöasioihin, kuluttamiseen ja talouteen.

Lähteet: Sunnuntaisuomalainen, Savon Sanomat

5 KOMMENTIT

  1. Mahtava tämä “myöhässä asenteiden muuttamisessa” 😀 Mitä tämä nyt sitten ikinä tarkoittaakin, niin voin takuulla lyödä pääni ja puolet kehostani pantiksi siitä, ettei tavallisen keskiluokkaisen ruotsalaisperheen kasvatti ole mamuja Ruotsiin halunnut.

  2. Onhan täällä niitä järkeviä nuoria ja toivottavasti niiden määrä lisääntyisi tulevaisuudessa! Kommentti, että pitäisi ottaa oppia Ruotsista on kyllä aivan sairas! Siellähän tilanne maahanmuuttajien kanssa pahenee koko ajan… Toivottavasti Ruotsikin herää ennen kuin tilanne on täysin menetetty.

  3. Jassoo, suomalaisilla nuorilla “vääriä” mielipiteitä? Mielipiteitä jotka ovat suomalaisia ja suomalaista yhteiskuntaa palvelevia? Hirveää! Tällaiset mielipiteet ja ajatukset täytyy kitkeä välittömästi välittömästi. Tämäkö on nyt sitä demokratiaa?
    Hiilamon mielestä siis Orwellin 1984 – teos on fiktiivisen kertomuksen sijasta ohje millainen yhteiskunnan pitäisi olla ja miten kansan tulisi toimia.

Comments are closed.